Historisch Japan

17-daagse reis door Japan

Ontdek de mooiste tempels en kastelen

Onze rondreis door Historisch Japan

De eerste paar dagen verblijf je in de hoofdstad Tokyo. Dit is een bruisende stad waar genoeg te zien en te beleven is. Vanuit Tokyo maak je een excursie naar Mount Fuji, de beroemde vulkaan. Dan reis je verder per trein naar Matsumoto, een stad uit de 8e eeuw. Hier bezoek je de indrukwekkende kastelen die hier nog te vinden zijn! Daarna reis je verder per bus door de Japanse Alpen naar Takayama, een sfeervol plaatsje met een oud centrum en vele mooie houten huizen. Volgende stop is traditioneel Kanazawa, gelegen aan de Japanse zee.

Deze sfeervolle stad heeft een rijke historie! Daarna reis je per luxe Shinkansen trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad, de oude keizerlijke hoofdstad! Na Kyoto reis je verder met de Shinkansen naar Hiroshima, waarbij je onderweg kunt uitstappen in Himeji om het ‘Witte Reiger’ kasteel te bezoeken! Hiroshima, bekend van de gevallen atoombom, is een indrukwekkende stad. Tenslotte reis je per trein naar Osaka, hier verblijf je de laatste dag van je rondreis.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Tokyo

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Tokyo, een vlucht van ongeveer 11 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.  

  01
  1 nacht
  11 uur
  Amsterdam
 • 2
  Tokyo

  Aankomst op vliegveld van Tokyo, per bus naar hotel

  Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale organisatie die je op weg helpt op het vliegveld. Je reist per luxe bus naar het hotel in het centrum van Tokyo. Je eerste dagen in Tokyo kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met deze bruisende stad. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen of één van onze excursies bijboeken, denk bijvoorbeeld aan een leuke stadstour!

  02
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 3
  Tokyo

  Vrije dag

  De Japanse hoofdstad is een bruisende, drukke stad met meer dan 12 miljoen inwoners. Deze enorme stad bestaat uit 23 verschillende wijken, die elk een hele aparte sfeer uitstralen. Zo heb je het bruisende zakencentrum Shibuya met het drukste kruispunt ter wereld en een populaire plek voor de hippe jeugd van Tokyo. In Harajuka vind je trendy winkels en prachtige architectuur, zoals de Prada winkel aan Omotesando Avenue. De grote warenhuizen en wijde winkelstraten vind je in de wijk Ginza.

  Indien je op zoek bent naar entertainment kunnen we een bezoek aan het Robot restaurant aanraden! Of indien je graag de kunst van het sushi maken wilt leren kun je een sushi workshop volgen. 

  03
  1 nacht
 • 4
  Tokyo

  Vrije dag

  Je blijft na je Easy Landing nog een extra nacht in Tokyo omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt! Naast alle bezienswaardigheden in de diverse wijken in de stad Tokyo zelf, zijn er ook excursies te boeken naar plaatsen in de omgeving van Tokyo, zo kun je een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Nikko.

  04
  1 nacht
 • 5
  Tokyo

  Excursie naar Mount Fuji

  Vandaag maak je een excursie waarbij je de prachtige Mount Fuji vanuit diverse uitkijkpunten kunt zien, zoals het Fuji Visitor Centrum en Lake Ashi! Vanuit het Hamamatsucho Busstation in Tokyo reis je per bus naar het Fuji Visitor Centrum. Vanaf het obervatorium heb je een prachtig uitzicht over Mount Fuji.

  In het centrum kun je alle informatie vinden over het ontstaan van de vulkaan, de flora en fauna en de prachtige omgeving. Na het bezoek gaat de bus verder naar het Mount Fuji ‘5e station’, dit is het hoogste punt waar je per bus kunt komen. Hier heb je ook de mogelijkheid van een heerlijke lunch in Japanse stijl te genieten (inclusief).

  Na de lunch gaat de bus verder naar Kojiri aan het Lake Ashi, waar je een cruise maakt over het meer. Op een heldere dag kun je besneeuwde top van de Mount Fuji weerspiegeld zien in het water van het meer! Het meer zit vol met vis, zodat het een populaire bestemming is voor vissers en voor dagtochtjes met de boot. Dan ga je met de kabelbaan naar de top van Mount Komagatake (1.327 m). Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Mount Fuji, Lake Ashi, Mount Futago en de bergen van het Izu eiland in de verte. Daarna reis je per bus terug naar Tokyo!

  05
  1 nacht
  11 uur
 • 6
  Matsumoto

  Per trein naar Matsumoto

  Vandaag reis je per trein vanuit Tokyo naar Matsumoto, waarbij je onderweg een mooi uitzicht kunt hebben op Mount Fuji. Matsumoto is een kasteelstad uit de 8e eeuw. Hoogtepunt is het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de bergachtige omgeving.

  06
  1 nacht
  3 uur
 • 7
  Matsumoto

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag zodat je rustig kunt genieten van deze bijzondere stad. Er is genoeg te zien!

  07
  1 nacht
 • 8
  Takayama

  Per bus naar Takayama

  Vandaag reis je per bus door de Japanse Alpen naar Takayama. Takayama ligt aan de westelijke zijde van het grootste eiland Honshu. Het stadje heeft een oud centrum waar je kunt rondwandelen en de vele traditionele houten huizen kunt bewonderen. Door de afgelegen ligging in een vallei heeft dit dorpje zijn oude charme weten te bewaren.

  08
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 9
  Takayama

  Vrije dag

  Ook in de omgeving van Takayama kun je prachtige wandelingen maken en het contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland ervaren.

  09
  1 nacht
 • 10
  Kanazawa

  Per trein naar Kanazawa

  Vandaag kom je per trein aan in Kanazawa. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast de stad verkennen. Uiteraard moet je het Kenrokuen Park bezoeken. Deze tuin stamt nog uit de Edo periode en is één van de mooiste tuinen van Japan. Het is er daarom altijd druk met bezoekers. De beste tijd om de tuin te gaan bekijken is eind van de middag of ’s morgens vroeg.

  Wandel ook naar Higashi Chaya, een voormalige geishawijk vol traditionele theehuizen. In deze buurt liggen ook een aantal oude tempels. Aansluitend kom je in de samurai-wijk Nagamachi. In de smalle straatjes kun je diverse samurai-huizen bewonderen en eentje bezoeken. In de wijk zijn ook enkele musea gevestigd.

  Als je trek krijgt ga je naar de Omicho Market. Hier wordt voornamelijk verse sushi en sashimi aangeboden, maar ook voor kleding en andere zaken kun je er terecht. Wil je liever even tot jezelf wilt komen, bezoek dan het Suzuki museum gewijd aan de grondlegger van het Zen Boeddhisme in deze regio. Heb je genoeg van alle historie dan kun je voor hedendaagse kunst terecht in het 21th Century Museum of Contemporary Art. Kortom, er is genoeg te zien en je zult ’s avonds moe maar voldaan je hotel weer opzoeken.

  10
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 11
  Kyoto

  Per trein naar Kyoto

  Vandaag reis je per trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

  11
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 12
  Kyoto

  Vrije dag

  Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken (bijvoorbeeld per fiets), maar je kunt er ook voor kiezen van te voren één van onze excursies bij te boeken. Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel. Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

  12
  1 nacht
 • 13
  Kyoto

  Vrije dag

  Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk. Daarnaast zijn er diverse plaatsen in de omgeving die prima vanuit Kyoto te bezoeken zijn als dagexcursie, zoals de excursie naar Nara.

  13
  1 nacht
 • 14
  Hiroshima

  Per trein naar Hiroshima

  Vandaag reis je per Shinkanse trein via Himeji naar Hiroshima. Onderweg stap je even uit in Himeji, voor een bezoek aan het ‘Witte reiger’ Kasteel dat nog helemaal intact is. Het witte kasteel heeft vijf verdiepingen en wordt omringd door grachten.

  14
  1 nacht
  2 uur
 • 15
  Hiroshima

  Vrije dag

  Hiroshima is vooral bekend als de plaats waar de atoombom is gevallen, op 6 augustus 1945. Het is moderne stad met bezienswaardigheden als de A-Bomb Dome en het Peace Memorial Park. Een leuke manier om de stad te verkennen is met een van de trammetjes die door de stad rijden. Vanuit Hiroshima kun je een uitstapje maken naar het eiland Miyajima, met het beroemde monument de rode Torii.

  15
  1 nacht
 • 16
  Osaka

  Per trein naar Osaka

  Vanuit Hiroshima reis je daarna per trein naar Osaka. Osaka is de tweede stad van Japan en ligt op ongeveer een half uur reizen vanaf Kyoto. Je kunt ook via Nara reizen, een prachtige tempelstad met veel tamme herten. Osaka is een moderne stad. Indien mogelijk is het leuk een bezoek te brengen aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater. De binnenstad van Osaka wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen.

  16
  1 nacht
  2 uur
 • 17
  Amsterdam

  Per trein naar het vliegveld van Osaka, vertrek uit Osaka en aankomst in Amsterdam

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je reist per trein naar het vliegveld voor je internationale vlucht terug naar Amsterdam

  17
  11 uur 45 min

Inclusief

 • 16 overnachtingen in middenklasse hotels exclusief ontbijt
 • 14 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse
 • Excursie Mount Fuji – Hakone
 • Genoemd vervoer per bus, boot en kabelbaan
 • Engelssprekende gids
 • Lunch

Locatie rondreis

Historisch Japan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks