De hoogtepunten van Japan

18-daagse reis door Japan

Veelzijdige rondreis

Bezoek de hoogtepunten van Japan

Deze rondreis is al jaren onze eigen favoriet en een van de meest geboekte Japan rondreizen bij OutSight!

Maak tijdens deze reis kennis met de moderne Japanse samenleving. Ervaar ook het enorme contrast met de eeuwenoude cultuur van dit fascinerende land! De moderne wolkenkrabbers van Tokyo tegenover authentieke dorpjes in het binnenland.

Futuristische ontwerpen in de winkelstraten naast mystieke traditionele tempels. Je reist per Shinkansen van Tokyo naar Nagasaki op het zuidelijke eiland Kyushu. Ook bezoek je de beroemde vulkaan Mount Fuji. Daarna het traditionele dorpje Takayama en de keizerlijke stad Kyoto. Tenslotte bezoek je het indrukwekkende Hiroshima en de Nederlandse historie in Nagasaki.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Tokyo

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Tokyo, een vlucht van ongeveer 11 uur waarbij je de volgende dag aankomt. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur
  Amsterdam
 • 2
  Tokyo

  Aankomst op vliegveld van Tokyo, per bus naar hotel

  Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale organisatie die je op weg helpt op het vliegveld. Je reist per luxe bus naar het hotel in het centrum van Tokyo. Je eerste dagen in Tokyo kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met deze bruisende stad. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen of één van onze excursies bijboeken, denk bijvoorbeeld aan een leuke stadstour!

  02
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 3
  Tokyo

  Vrije dag

  De Japanse hoofdstad is een bruisende, drukke stad met meer dan 12 miljoen inwoners. Deze enorme stad bestaat uit 23 verschillende wijken, die elk een hele aparte sfeer uitstralen. Zo heb je het bruisende zakencentrum Shibuya met het drukste kruispunt ter wereld en een populaire plek voor de hippe jeugd van Tokyo. In Harajuka vind je trendy winkels en prachtige architectuur, zoals de Prada winkel aan Omotesando Avenue. De grote warenhuizen en wijde winkelstraten vind je in de wijk Ginza.

  Indien je op zoek bent naar entertainment kunnen we een bezoek aan het Robot restaurant aanraden! Of indien je graag de kunst van het sushi maken wilt leren kun je een sushi workshop volgen. 

  03
  1 nacht
 • 4
  Tokyo

  Vrije dag

  Je blijft na je Easy Landing nog een extra nacht in Tokyo omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt! Naast alle bezienswaardigheden in de diverse wijken in de stad Tokyo zelf, zijn er ook excursies te boeken naar plaatsen in de omgeving van Tokyo. Zo kun je een bezoek brengen aan Nikko of zelfs een dagtour naar Mount Fuji maken.

  04
  1 nacht
 • 5
  Hakone

  Per trein naar Hakone/Mount Fuji, vrije middag in Hakone/Mount Fuji

  Vandaag maak je onderweg van Tokyo naar Kyoto een stop bij de beroemde Mount Fuji. Je reist per trein van Tokyo naar Hakone. Je hebt twee dagen de beschikking over de Hakone Free Pass, waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen. En dat is handig, want ook de kabelbaan, het bergtreintje, de bus en een ferry over het meer behoren hiertoe.

  05
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 6
  Hakone en Mount Fuji

  Vrije dag

  De prachtige symmetrische top van de vulkaan torent zo’n 3776 meter boven het landschap uit. Uitvalsbasis voor Mount Fuji is het plaatsje Hakone. Hakone staat bekend om de vele warmwaterbronnen. Je vindt in deze omgeving diverse ‘onsens’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden. Het Kawaguchi meer biedt een prachtig uitzicht op de vulkaan.

  06
  1 nacht
 • 7
  Takayama

  Per trein naar Takayama

  Vandaag reis je door de Japanse Alpen naar Takayama. Takayama ligt aan de westelijke zijde van het grootste eiland Honshu. Het stadje heeft een oud centrum waar je kunt rondwandelen en de vele traditionele houten huizen kunt bewonderen. Door de afgelegen ligging in een vallei heeft dit dorpje zijn oude charme weten te bewaren.

  07
  1 nacht
  5 uur
 • 8
  Takayama

  Vrije dag

  Ook in de omgeving van Takayama kun je prachtige wandelingen maken en het contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland ervaren.

  08
  1 nacht
 • 9
  Kyoto

  Per trein naar Kyoto

  Vandaag reis je per trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige tempelstad heeft vele bezienswaardigheden zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

  09
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 10
  Kyoto

  Vrije dag

  Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken maar je kunt er ook voor kiezen van te voren één van onze excursies bij te boeken. Zo is het mogelijk om een prachtige stadstour te boeken of om een diner met een Maiko (een Geisha in opleiding) te ervaren! 

  Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel. Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

  10
  1 nacht
 • 11
  Kyoto

  Vrije dag

  Tijdens een verblijf in Kyoto raden we je ook aan om een bezoek te brengen aan het nabij gelegen Nara. Dit was de eerste hoofdstad van Japan en je vindt er vele tempels waarvan er maar liefst 8 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan vermeld. Nara wordt ook wel de hertenstad van Japan genoemd omdat hier maar liefst 1200 tamme herten los rond lopen. De herten worden gezien als boodschappers van de goden en hebben daarom een heilige status. Ze eten graag speciale koekjes die overal in Nara worden verkocht, ze zijn soms wat brutaal maar gaan graag met je op de foto!

  Je kunt een bezoek aan Nara ook perfect combineren met een stadstour in Kyoto, een interessante dagtour.

  11
  1 nacht
 • 12
  Osaka

  Per trein naar Osaka

  Vanuit Kyoto reis je daarna per trein naar Osaka. Osaka is de tweede stad van Japan en ligt op ongeveer een half uur reizen vanaf Kyoto. Je kunt ook via Nara reizen, een prachtige tempelstad met veel tamme herten. Osaka is een moderne stad. Indien mogelijk is het leuk een bezoek te brengen aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater. De binnenstad van Osaka wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen.

  Indien je nog wat langer op reis kunt is het een aanrader om Koyasan te bezoeken, een heilige berg ten zuiden van Osaka. Je vindt hier de grootse begraafplaats van Japan waar nog altijd vele pelgrims op af komen. Verder vind je hier nog ruim 100 andere kloosters en tempels. Ook de overnachting is uniek, je verblijft in een tempel bij de monniken!

  12
  1 nacht
  30 min
 • 13
  Hiroshima

  Per trein naar Hiroshima

  Vandaag reis je per Shinkanse trein via Himeji naar Hiroshima. Onderweg stap je even uit in Himeji voor een bezoek aan het ‘Witte reiger’ Kasteel dat nog helemaal intact is. Het witte kasteel heeft vijf verdiepingen en wordt omringd door grachten.

  13
  1 nacht
  2 uur
 • 14
  Hiroshima

  Vrije dag

  Hiroshima is vooral bekend als de plaats waar de atoombom is gevallen, op 6 augustus 1945. Het is moderne stad met bezienswaardigheden als de A-Bomb Dome en het Peace Memorial Park. Een leuke manier om de stad te verkennen is met één van de trammetjes die door de stad rijden. Vanuit Hiroshima kun je een uitstapje maken naar het eiland Miyajima, met het beroemde monument de rode Torii.

  Indien je graag een excursie met een prive gids wilt maken kunnen we je een bijzondere tour aanbieden waarbij zowel Hiroshima als Miyajima bezocht worden op 1 dag.

  14
  1 nacht
 • 15
  Nagasaki

  Per trein naar Nagasaki

  Vandaag reis je per trein naar Nagasaki. Vanuit Nagasaki zijn de Japanners in contact gekomen met de Westerse wereld. De Nederlanders hebben hier destijds een belangrijke rol in gespeeld.

  15
  1 nacht
  4 uur
 • 16
  Nagasaki

  Vrije dag

  In Nagasaki vind je het themapark ‘Huis Ten Bosch”. Dit park is in 1992 geopend en je vindt hier verschillende Nederlandse gebouwen op ware grootte nagebouwd. Ook onze bruggen en dijken zijn hier aangelegd.

  16
  1 nacht
 • 17
  Nagasaki

  Per trein naar Hakata/Fukuoka

  Vandaag reis je per trein naar Hakata / Fukuoka,  de grootste stad van Kyushu, het meest zuidelijke eiland van Japan. Fukuoka is ontstaan uit twee steden: Fukuoka en Hakata. Het oudste deel van de stad draagt nog steeds de oorspronkelijke naam Hakata. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld het zee-aquarium Marine World of het Kokusai Center waar jaarlijks grote sumowedstrijden gehouden worden.

  17
  1 nacht
  2 uur
 • 18
  Amsterdam

  Per trein/metro naar het vliegveld, vertrek uit Fukuoka, aankomst in Amsterdam

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je reist per trein/metro naar het vliegveld voor je internationale vlucht terug naar Amsterdam

  18
  14 uur 30 min

Inclusief

 • 16 overnachtingen in middenklasse hotels exclusief ontbijt
 • Genoemd vervoer met Hakone Free Pass (3 dagen onbeperkt reizen per openbaar vervoer in Hakone regio)
 • 14 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse

Locatie rondreis

De Hoogtepunten van Japan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks