Japan in het Kort: Tokyo – Fuji – Kyoto & Osaka

11-daagse reis langs enkele hoogtepunten van Japan

Ontdek de bijzondere Japanse samenleving

Onze rondreis door Japan in het kort

De eerste paar dagen verblijf je in de beroemde stad Tokyo, een bruisende stad waar genoeg te zien en te beleven is. Daarna reis je per trein verder, eerst naar Hakone en de beroemde berg Mount Fuji. Ook bezoek je de traditionele Japanse stad Kyoto, tenslotte eindigt deze reis in de moderne stad Osaka. Geniet tijdens deze rondreis van de grote steden en maak intussen in minder dan 2 weken tóch kennis met de bijzondere Japanse samenleving! 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Tokyo

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Tokyo, een vlucht van ongeveer 11 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur
  Amsterdam
 • 2
  Tokyo

  Aankomst op vliegveld van Tokyo, per bus naar hotel

  Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale organisatie die je op weg helpt op het vliegveld. Je reist per luxe bus naar het hotel in het centrum van Tokyo. Je eerste dagen in Tokyo kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met deze bruisende stad. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen of één van onze excursies bijboeken, denk bijvoorbeeld aan een leuke stadstour!

  02
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 3
  Tokyo

  Vrije dag

  De Japanse hoofdstad is een bruisende, drukke stad met meer dan 12 miljoen inwoners. Deze enorme stad bestaat uit 23 verschillende wijken, die elk een hele aparte sfeer uitstralen. Zo heb je het bruisende zakencentrum Shibuya met het drukste kruispunt ter wereld en een populaire plek voor de hippe jeugd van Tokyo. In Harajuka vind je trendy winkels en prachtige architectuur, zoals de Prada winkel aan Omotesando Avenue. De grote warenhuizen en wijde winkelstraten vind je in de wijk Ginza.

  Indien je op zoek bent naar entertainment kunnen we een bezoek aan het Robot restaurant aanraden! Of indien je graag de kunst van het sushi maken wilt leren kun je een sushi workshop volgen. 

  03
  1 nacht
 • 4
  Tokyo

  Vrije dag

  Je blijft na je Easy Landing nog een extra nacht in Tokyo omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt! Naast alle bezienswaardigheden in de diverse wijken in de stad Tokyo zelf, zijn er ook excursies te boeken naar plaatsen in de omgeving van Tokyo. Zo kun je een bezoek brengen aan Nikko of zelfs een dagtour naar Mount Fuji maken.

  04
  1 nacht
 • 5
  Hakone

  Per trein naar Hakone/Mount Fuji, vrije middag in Hakone/Mount Fuji

  Vandaag maak je onderweg van Tokyo naar Kyoto een stop bij de beroemde Mount Fuji. Je reist per trein van Tokyo naar Hakone. Je hebt twee dagen de beschikking over de Hakone Free Pass, waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen. En dat is handig, want ook de kabelbaan, het bergtreintje, de bus en een ferry over het meer behoren hiertoe.

  05
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 6
  Hakone

  Vrije dag

  De prachtig symmetrische top van de vulkaan torent zo’n 3776 meter boven het landschap uit. Uitvalsbasis voor Mount Fuji is het plaatsje Hakone. Hakone staat bekend om de vele warmwaterbronnen. Je vindt in deze omgeving diverse ‘onsen’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden. Het Kawaguchi meer biedt een prachtig uitzicht op de vulkaan.

  06
  1 nacht
 • 7
  Kyoto

  Per trein naar Kyoto

  Vandaag reis je per trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

  07
  1 nacht
  3 uur
 • 8
  Kyoto

  Vrije dag

  Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken maar je kunt er ook voor kiezen van te voren één van onze excursies bij te boeken. Zo is het mogelijk om een prachtige stadstour te boeken of om een diner met een Maiko (een Geisha in opleiding) te ervaren! 

  Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel. Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

  08
  1 nacht
 • 9
  Kyoto

  Vrije dag

  Tijdens een verblijf in Kyoto raden we je ook aan om een bezoek te brengen aan het nabij gelegen Nara. Dit was de eerste hoofdstad van Japan en je vindt er vele tempels waarvan er maar liefst 8 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan vermeld. Nara wordt ook wel de hertenstad van Japan genoemd omdat hier maar liefst 1200 tamme herten los rond lopen. De herten worden gezien als boodschappers van de goden en hebben daarom een heilige status. Ze eten graag speciale koekjes die overal in Nara worden verkocht, ze zijn soms wat brutaal maar gaan graag met je op de foto!

  Je kunt een bezoek aan Nara ook perfect combineren met een stadstour in Kyoto, een interessante dagtour.

  09
  1 nacht
 • 10
  Osaka

  Per trein naar Osaka

  Vanuit Kyoto reis je daarna per trein naar Osaka. Osaka is de tweede stad van Japan en ligt op ongeveer een half uur reizen vanaf Kyoto. De treinreis gaat via Nara, een prachtige tempelstad met veel tamme herten. Osaka is een moderne stad. Indien mogelijk is het leuk een bezoek te brengen aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater. De binnenstad van Osaka wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen.

  Indien je nog wat langer op reis kunt is het een aanrader om Koyasan te bezoeken, een heilige berg ten zuiden van Osaka. Je vindt hier de grootse begraafplaats van Japan waar nog altijd vele pelgrims op af komen. Verder vind je hier nog ruim 100 andere kloosters en tempels. Ook de overnachting is uniek, je verblijft in een tempel bij de monniken!

  10
  1 nacht
  30 min
 • 11
  Amsterdam

  Per trein naar het vliegveld van Osaka, vertrek uit Osaka en aankomst in Amsterdam

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je reist per trein naar het vliegveld voor je internationale vlucht terug naar Amsterdam

  11
  11 uur 45 min

Inclusief

 • Assistentie op het vliegveld in Tokyo bij aankomst
 • Busticket vliegveld naar hotel
 • 9 overnachtingen in middenklasse hotels op basis op logies (behalve in Hakone, op basis van logies & ontbijt)
 • 3 daagse Hakone Free Pass vanaf Odawara Station (3 dagen onbeperkt reizen per openbaar vervoer in Hakone regio)
 • 7 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse

Locatie rondreis

Japan in het Kort: Tokyo – Fuji – Kyoto & Osaka

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks