Honshu Highlights

16-daagse reis langs modern en traditineel Japan

Veelzijdig Japan

Onze rondreis langs de moderne en traditionele steden van Japan

Bewonder de prachtige hoofdstad Tokyo, waar genoeg te zien en te beleven is.  Reis verder naar Hakone en de wereldberoemde vulkaan Mount Fuji, die dankzij de symmetrische kegelvorm een belangrijk Japans symbool is. Geniet van het landschap en de natuur wanneer je per trein en bus verder reist naar het traditionele platteland in de Japanse Alpen.

Je bezoekt onder andere de plaatsen Takayama en Kanazawa. Hierna staat de keizerlijke stad Kyoto op het programma. Per trein en kabelbaan bereik je daarna Koyasan, de heilige berg. De volgende bestemming is Osaka, waar je de laatste dag van de rondreis zal verblijven.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Tokyo

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Tokyo, een vlucht van ongeveer 11 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur
  Amsterdam
 • 2
  Tokyo

  Aankomst op vliegveld van Tokyo, per bus naar hotel

  Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale organisatie die je op weg helpt op het vliegveld. Je reist per luxe bus naar het hotel in het centrum van Tokyo. Je eerste dagen in Tokyo kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met deze bruisende stad. 

  02
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 3
  Tokyo

  Vrije dag

  De Japanse hoofdstad is een bruisende, drukke stad met miljoenen inwoners. Deze enorme stad bestaat uit 23 verschillende wijken, die elk een hele aparte sfeer uitstralen. Zo heb je het bruisende zakencentrum Shibuya met het drukste kruispunt ter wereld en een populaire plek voor de hippe jeugd van Tokyo. In Harajuka vind je trendy winkels en prachtige architectuur, zoals de Prada winkel aan Omotesando Avenue. De grote warenhuizen en wijde winkelstraten vind je in de wijk Ginza.

  Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de levensmiddelenafdeling van Mitsukoshi; de Harrods van Japan. Asakusa is een van de oude wijken van Tokyo en nu een belangrijke toeristische attractie. Ook een bezoek aan de grootste vismarkt ter wereld is een aanrader. Tokyo heeft een zeer uitgebreid metro netwerk, waarmee je overal kunt komen. Het is even wennen hoe het werkt, maar als je de werkwijze onder knie hebt, is het een geweldig vervoersmiddel. Het contrast tussen het moderne Japan, met moderne gebouwen & indrukwekkende architectuur en het oude Japan, met traditionele tempels en grote, groene parken is werkelijk heel bijzonder.

  Tokyo is een stad waar je zeker een paar dagen voor moet uit trekken om alle wijken en bezienswaardigheden te leren kennen. Maar ook in de omgeving van Tokyo is veel te zien, we bieden diverse excursies aan vanuit Tokyo. Zo kun je een dagexcursie maken naar Nikko en naar Kamakura. Maar ook een dagexcursie naar de wereldberoemde Mount Fuji behoort tot de mogelijkheden.

  03
  1 nacht
 • 4
  Tokyo

  Vrije dag

  Je blijft na je Easy Landing nog een extra nacht in Tokyo omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt! Naast alle bezienswaardigheden in de diverse wijken in de stad Tokyo zelf, zijn er ook excursies te boeken naar plaatsen in de omgeving van Tokyo.

  04
  1 nacht
 • 5
  Hakone

  Per trein naar Hakone/Mount Fuji, vrije middag in Hakone/Mount Fuji

  Vandaag maak je een reis per trein van Tokyo naar Hakone. Je hebt twee dagen de beschikking over de Hakone Free Pass, waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen. En dat is handig, want ook de kabelbaan, het bergtreintje, de bus en een ferry over het meer behoren hiertoe.

  05
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 6
  Hakone

  Vrije dag

  De prachtig symmetrische top van de vulkaan torent zo’n 3776 meter boven het landschap uit. Uitvalsbasis voor Mount Fuji is het plaatsje Hakone. Hakone staat bekend om de vele warmwaterbronnen. Je vindt in deze omgeving diverse ‘onsens’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden. Het Kawaguchi meer biedt een prachtig uitzicht op de vulkaan.

  06
  1 nacht
 • 7
  Takayama

  Per trein naar Takayama

  Vandaag reis je per trein naar Takayama. Takayama ligt aan de westelijke zijde van het grootste eiland Honshu. Het stadje heeft een oud centrum waar je kunt rondwandelen en de vele traditionele houten huizen kunt bewonderen. Door de afgelegen ligging in een vallei heeft dit dorpje zijn oude charme weten te bewaren.

  07
  1 nacht
  5 uur
 • 8
  Takayama

  Vrije dag

  Ook in de omgeving van het stadje kun je prachtige wandelingen maken en het contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland ervaren.

  08
  1 nacht
 • 9
  Kanazawa

  Per bus van Takayama via Shirakawago (Ogimachi) naar Kanazawa

  Vandaag kom je per bus aan in Kanazawa. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast de stad verkennen. Uiteraard moet je het Kenrokuen Park bezoeken. Deze tuin stamt nog uit de Edo periode en is één van de mooiste tuinen van Japan. Het is er daarom altijd druk met bezoekers. De beste tijd om de tuin te gaan bekijken is eind van de middag of ’s morgens vroeg.

  09
  1 nacht
  5 uur
 • 10
  Kanazawa

  Vrije dag

  Je hebt vandaag de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Kanazawa te gaan bekijken. De meeste liggen op loopafstand van elkaar maar je kunt ook gebruik maken van de Kanazawa Loop Bus. De bushalte ligt op 5 minuten lopen van je hotel. Als je Kenrokuen Park nog niet bezocht hebt, doe je dat natuurlijk vandaag! De tuin hoorde vroeger bij het Kanazawa Kasteel en is in alle jaargetijden een lust voor het oog. In het kasteel van Kanazawa heeft in het verleden meerdere keren brand gewoed, de laatste keer in 1881. Alleen de Ishikawa-Mon-poort en twee pakhuizen hebben de brand destijds doorstaan. Ondertussen is het kasteel herbouwd naar een ontwerp uit 1850, waarbij gebruik is gemaakt van traditionele materialen en technieken. De torens en het pakhuis kunnen worden bezocht.

  10
  1 nacht
 • 11
  Kyoto

  Per trein naar Kyoto

  Vandaag reis je per trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

  11
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 12
  Kyoto

  Vrije dag

  Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken (bijvoorbeeld per fiets), maar je kunt er ook voor kiezen van te voren een van onze excursies bij te boeken. Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel. Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

  12
  1 nacht
 • 13
  Kyoto

  Vrije dag

  Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk. Daarnaast zijn er diverse plaatsen in de omgeving die prima vanuit Kyoto te bezoeken zijn als dagexcursie, zoals de excursie naar Nara.

  13
  1 nacht
 • 14
  Koyasan

  Per trein & kabelbaan naar Koyasan

  Vandaag reis je per trein vanuit Kyoto naar Koyasan, een heilige berg ten zuiden van Osaka. De treinreis op zichzelf is al een beleving en is misschien wel de mooiste treinreis die je in Japan zult maken. Het spoor gaat dwars door de bossen en bergen heen waardoor het uitzicht prachtig is. Het eindstation van de trein is in Gokurakubashi, hier stap je over op een kabelbaan, die je in 5 minuten zo’n 200 meter omhoog brengt naar de top van de steile berg.

  14
  1 nacht
  3 uur
 • 15
  Osaka

  Bezoek Koyasan, vertrek per trein naar Osaka

  Vaak kun je bij het verblijf in een shukubo in de ochtend meedoen aan een meditatie of gebed wat door de monniken wordt gehouden, een indrukwekkend tafereel. Na deze ochtendceremonie staat een boeddhistisch & vegetarisch ontbijt klaar in je kamer. Hierna kun je eventueel nog enkele pagodes en tempels in Koyasan bezoeken. ’s Middags reis je door naar Osaka per trein. Osaka is de tweede stad van Japan en is een moderne stad. Indien mogelijk is het leuk een bezoek te brengen aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater. De binnenstad van Osaka wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen.

  15
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 16
  Amsterdam

  Per trein naar het vliegveld van Osaka, vertrek uit Osaka en aankomst in Amsterdam

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je reist per trein naar het vliegveld voor je internationale vlucht terug naar Amsterdam.

  16
  11 uur 45 min

Inclusief

 • Assistentie op het vliegveld Tokyo bij aankomst
 • Busticket van vliegveld naar hotel
 • 14 overnachtingen in middenklasse hotels exclusief ontbijt (behalve in Hakone en Koyasan op basis van logies & ontbijt)
 • Vervoer met Hakone Free Pass (3 dagen onbeperkt reizen per openbaar vervoer in Hakone regio)
 • 14 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse
 • Bustickets Takayama – Shirakawago – Kanazawa
 • 2-daagse Koyasan World Heritage pas
 • Een overnachting in Koyasan in traditionele ‘Shukubo’

Locatie rondreis

Honshu Highlights

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks