Van Kyoto naar Fukuoka in ‘t kort

Bezoek twee grote steden in Japan

Bezoek twee grote steden in Japan

Van Kyoto naar Fukuoka in ‘t kort

Tijdens deze bouwsteen reis je in een week met de trein van Osaka naar Hakata/Fukuoka en heb je 7 dagen de Japan Rail Pass tot je beschikking.

Vanuit Kyoto kun je eerst nog even stoppen in Nara, om de prachtige tempels in deze stad te bekijken, voordat je naar Osaka gaat. Osaka is een leuke stad met een netwerk van kanalen die door het centrum lopen. Breng hier een bezoek aan het Marionettentheater. Dan reis je per Shinkansen naar Hiroshima, waarbij je onderweg uitstapt in Himeji om het ‘Witte reiger’ kasteel te bezoeken. Hiroshima, bekend van de gevallen atoombom is een indrukwekkende stad met een even zo indrukwekkende geschiedenis waarvan je diverse bezienswaardigheden kunt verkennen met de tram.

Na deze ervaring neem je de trein weer richting Nagasaki, waar je een hele andere ervaring te wachten staat. Namelijk het themapark ‘Huis Ten Bosch’, in dit park zijn verschillende Nederlandse gebouwen nagebouwd en waan je je even ‘thuis’. Als laatste reis je door naar de stad Fukuoka, deze stad bestaat uit twee delen: Fukuoka en Hakata, het oudste deel van de stad. Bezoek ook zeker de Fukuoka Tower waarvandaan je mooie vergezichten hebt over de stad en de omgeving.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Per trein naar Osaka

Vanuit Kyoto reis je daarna per trein naar Osaka. Osaka is de tweede stad van Japan en ligt op ongeveer een half uur reizen vanaf Kyoto. Je kunt ook via Nara reizen, een prachtige tempelstad met veel tamme herten. Osaka is een moderne stad. Indien mogelijk is het leuk een bezoek te brengen aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater. De binnenstad van Osaka wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen.

Dag 2

Per trein naar Hiroshima

Vandaag reis je per trein via Himeji naar Hiroshima. Onderweg stap je even uit in Himeji, voor een bezoek aan het ‘Witte reiger’ Kasteel dat nog helemaal intact is. Het witte kasteel heeft vijf verdiepingen en wordt omringd door grachten.

Dag 3

Vrije dag

Hiroshima is vooral bekend als de plaats waar de atoombom is gevallen, op 6 augustus 1945. Het is moderne stad met bezienswaardigheden als de A-Bomb Dome en het Peace Memorial Park. Een leuke manier om de stad te verkennen is met een van de trammetjes die door de stad rijden. Vanuit Hiroshima kun je een uitstapje maken naar het eiland Miyajima, met het beroemde monument de rode Torii.

Dag 4

Per trein naar Nagasaki

Vandaag reis je per trein naar Nagasaki. Vanuit Nagasaki zijn de Japanners in contact gekomen met de Westerse wereld. De Nederlanders hebben hier destijds een belangrijke rol in gespeeld.

Dag 5

Vrije dag

In Nagasaki vind je het themapark ‘Huis Ten Bosch”. Dit park is in 1992 geopend en je vindt hier verschillende Nederlandse gebouwen op ware grootte nagebouwd. Ook onze bruggen en dijken zijn hier aangelegd.

Dag 6

Per trein naar Hakata/ Fukuoka

Vandaag reis je per trein naar Hakata / Fukuoka,  de grootste stad van Kyushu, het meest zuidelijke eiland van Japan. Fukuoka is ontstaan uit twee steden: Fukuoka en Hakata. Het oudste deel van de stad draagt nog steeds de oorspronkelijke naam Hakata. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld het het zee-aquarium Marine World of het Kokusai Center waar jaarlijks grote sumowedstrijden gehouden worden.

Dag 7

Einde van deze bouwsteen

Einde van deze bouwsteen, begin van de verdere reis

Inclusief

  • 7 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse
  • Hotelovernachtingen volgens programma

Locatie bouwsteen

Van Kyoto naar Fukuoka in ‘t kort

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks