Twee gezichten van Tokyo

Traditioneel versus vernieuwend

Traditioneel versus vernieuwend

Twee gezichten van Tokyo

Tijdens deze prive excursie in Tokyo bezoek je met een Nederlands sprekende gids verschillende hoogtepunten van Tokyo. Het contrast tussen het moderne Japan, met moderne gebouwen en indrukwekkende architectuur en het oude Japan, met traditionele tempels en grote, groene parken is werkelijk heel bijzonder. 

Duur: circa 6 uur
Aanvang: circa 09.30 uur
Vertrek: vanaf de lobby van het hotel waar je verblijft
Bijzonder: Nederlandssprekende gids

Deze bouwsteen duurt 1 dag

Bekijk het programma

Dag 1

Hele dag excursie

Tokyo is een veelzijdige stad die vaak wordt gezien als een verzameling kleine dorpjes met totaal verschillende karakters. Hoe leuk is het om bij de hand genomen te worden door een doorgewinterde inwoner die je niet alleen kan vertellen over de geschiedenis van Tokyo maar ook over de interessante moderne subculturen en je totaal verschillende gebieden van Tokyo kan laten ervaren?

De dag begint in Ameya Yokocho, een marktstraat met een lange geschiedenis, waar voornamelijk lokaal populair eten wordt verkocht. Daarna wandel je door het Ueno Park, waar je een schat aan historische informatie zult krijgen die verbonden is met de verhalen van Edo en de nieuw gecreëerde hoofdstad Tokyo. De gids geeft je een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Tokyo aan de hand van de bezienswaardigheden daar. Achter het park bevind zich de heerlijk wijk Yanaka, waar je een beeld krijgt van een rustige lokale buurt met een traditionele sfeer omdat de buurt gespaard is gebleven van de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.

Vervolgens neem je samen de trein naar Nakano, waar je een kijkje krijgt in enkele (zeer) bijzondere subculturen van de Japanse bevolking van 'otaku', Japanse-stijl 'nerds'. Tot slot neemt de gids je mee naar Harajuku of Shibuya, waar je nog wat steegjes doorloopt en tips en uitleg krijgt om de rest van de middag door te brengen in deze bruisende centra van de jeugdcultuur.

Inclusief

  • Nederlands sprekende gids
  • Reiskosten en lunchvergoeding gids

Locatie bouwsteen

Twee gezichten van Tokyo

Maudy Zuidema - OutSight Travel

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks