Traditioneel Kanazawa

Bezoek de hoogtepunten van Kanazawa

Bezoek de hoogtepunten van Kanazawa

Traditioneel Kanazawa

Onze Japan bouwsteen in Kanazawa, aan de Japanse zee, laat de rijke historie van deze sfeervolle stad zien. Hoogtepunten zijn het Kanazawa Kasteel en het beroemde Kenrokuen Park, één van de mooiste tuinen van Japan. Omdat de stad niet is gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog en nooit te kampen heeft gehad met natuurrampen, zijn veel traditionele gebouwen bewaard gebleven.

Ook de wijk Nagamachi, waar nog enkele samurai huizen staan, is een aanrader. Of ga thee drinken in een traditioneel theehuis in de wijk Higashi Gaya, waar de thee wordt geserveerd door echte geisha’s. Je kunt eeuwenoude tempels bezoeken maar de stad biedt eveneens moderne musea. En: breng vooral een bezoek aan de Omicho Market, waar je heerlijke sushi en sashimi kunt proeven!

Tijdens deze bouwsteen verblijf je twee nachten in Kanazawa in een centraal gelegen hotel. Zo kun je alle hoogtepunten van deze veelzijdige stad in je eigen tempo verkennen!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Kanazawa

Vandaag kom je (waarschijnlijk per trein) aan in Kanazawa. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast de stad verkennen. Uiteraard moet je het Kenrokuen Park bezoeken. Deze tuin stamt nog uit de Edo periode en is één van de mooiste tuinen van Japan. Het is er daarom altijd druk met bezoekers. De beste tijd om de tuin te gaan bekijken is eind van de middag of ’s morgens vroeg.

De tuin hoorde vroeger bij het Kanazawa Kasteel en is in alle jaargetijden een lust voor het oog. In het kasteel van Kanazawa heeft in het verleden meerdere keren brand gewoed, de laatste keer in 1881. Alleen de Ishikawa-Mon-poort en twee pakhuizen hebben de brand destijds doorstaan. Ondertussen is het kasteel herbouwd naar een ontwerp uit 1850, waarbij gebruik is gemaakt van traditionele materialen en technieken. De torens en het pakhuis kunnen worden bezocht.

Dag 2

Vrije dag

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Kanazawa te gaan bekijken. Bezoek bijvoorbeeld Higashi Chaya, een voormalige geishawijk vol traditionele theehuizen. In deze buurt liggen ook een aantal oude tempels. Aansluitend kom je in de samurai-wijk Nagamachi. In de smalle straatjes kun je diverse samurai-huizen bewonderen, en eentje bezoeken. In de wijk zijn ook enkele musea gevestigd.

Als je trek krijgt, ga je naar de Omicho Market. Hier wordt voornamelijk verse sushi en sashimi aangeboden, maar ook voor kleding en andere zaken kun je er terecht. Wil je liever even tot jezelf wilt komen, bezoek dan het Suzuki museum, gewijd aan de grondlegger van het Zen Boeddhisme in deze regio. Heb je genoeg van alle historie, dan kun je voor hedendaagse kunst terecht in het 21th Century Museum of Contemporary Art. Kortom, er is genoeg te zien en je zult ’s avonds moe maar voldaan je hotel weer opzoeken.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vandaag is deze bouwsteen ten einde. Na het ontbijt check je uit om je reis door Japan vervolgen. De meeste reizigers gaan verder richting Kyoto waar nog meer Japanse cultuur op je ligt te wachten. Maar als je nog een dag langer in Kanazawa wilt blijven, kan dat natuurlijk ook. Vraag onze landenspecialisten naar de mogelijkheden!

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Traditioneel Kanazawa

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks