Tokyo, Kyoto, Mount Fuji en Takayama

Ontdek drie grote steden en de Mount Fuji

Ontdek drie grote steden en de Mount Fuji

Tokyo, Kyoto, Mount Fuji en Takayama

Je reist van Tokyo via Mount Fuji en Takayama naar Kyoto, en je hebt de hele week beschikking over de Japan Rail Pass!

Mount Fuji is een must-see tijdens je reis door Japan. Deze vulkaan is de hoogste berg van Japan met 3776 meter. In het plaatsje Hakone, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de vulkaan, kan je genieten van de ‘onsens’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden.

Je hebt gedurende je verblijf hier een Hakone Free Pass waarmee je gratis met OV kunt reizen. Ook de kabelbaan, het bergtreintje en de ferry vallen hieronder! Na deze leuke ervaring ga je de rust tegemoet van de Japanse Alpen, waar de plaats Takayama ligt. Deze plaats heeft zijn charme bewaard en je waant je hier in het authentieke Japan. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken.

Het is mogelijk om in een ‘ryokan’, een traditioneel Japans familiehotel, te overnachten. Hierna ga je de hectiek van de stad Kyoto tegemoet, waar je veel kunt doen en zien, zowel in de stad zelf als in de omgeving. Kyoto was meer dan 1.000 jaar de Keizerlijke hoofdstad en het middelpunt van de Japanse cultuur. De historische monumenten van oud Kyoto (Kyoto, Uji en Otsu) zijn in 1994 door UNESCO tot Cultureel Wereld Erfgoed uitgeroepen, je zult je hier zeker niet vervelen!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Per trein naar Hakone

Je reist vandag per trein van Tokyo naar Hakone. Je hebt drie dagen de beschikking over de Hakone Free Pass, waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen. En dat is handig, want ook de kabelbaan, het bergtreintje, de bus en een ferry over het meer behoren hiertoe. De prachtig symmetrische top van de vulkaan torent zo’n 3776 meter boven het landschap uit.

Dag 2

Vrije dag

Uitvalsbasis voor Mount Fuji is het plaatsje Hakone. Hakone staat bekend om de vele warmwaterbronnen. Je vindt in deze omgeving diverse ‘onsens’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden. Het Kawaguchi meer biedt een prachtig uitzicht op de vulkaan.

Dag 3

Per trein naar Takayama

Vandaag reis je per trein naar Takayama. Takayama ligt aan de westelijke zijde van het grootste eiland Honshu. Het stadje heeft een oud centrum waar je kunt rondwandelen en de vele traditionele houten huizen kunt bewonderen. Door de afgelegen ligging in een vallei heeft dit dorpje zijn oude charme weten te bewaren.

Dag 4

Vrije dag

Ook in de omgeving van het stadje kun je prachtige wandelingen maken en het contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland ervaren.

Dag 5

Per trein naar Kyoto

Vandaag reis je per trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige  tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

Dag 6

Vrije dag

Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken maar je kunt er ook voor kiezen van te voren een van onze excursies bij te boeken. Ook zijn er diverse plaatsen in de omgeving, die prima vanuit Kyoto te bezoeken zijn als dagexcursie. Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel.

Dag 7

Vrije dag

Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad en vanaf hier vertrekken nagenoeg alle bussen. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

Maak een wandeling door de oude wijk Gion en wie weet heb je het geluk om een geisha tegen het lijf te lopen. Een bezoek aan het bamboe bos is ook een aanrader of ga lekker eten in ramenstreet op de bovenste verdieping van Kyoto station.

Dag 8

Einde van deze bouwsteen

Je kunt de reis vervolgen met de bouwsteen van Kyoto naar Fukuoka. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een paar extra dagen in Kyoto en omgeving verblijven.

Inclusief

  • Vervoer met Hakone Free Pass (3 dagen onbeperkt reizen per openbaar vervoer in Hakone regio)
  • 7 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse
  • Hotelovernachtingen volgens programma

Locatie bouwsteen

Tokyo, Kyoto, Mount Fuji en Takayama

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks