Tokyo, Kyoto, Matsumoto en Takayama

Bezoek vier grote steden van Japan

Bezoek vier grote steden van Japan

Tokyo, Kyoto, Matsumoto en Takayama

Je reist tijdens deze bouwsteen via de Japanse Alpen van Tokyo naar Kyoto. Onderweg bezoek je de steden Matsumoto en Takayama.

Matsumoto is een stad uit de 8e eeuw met een prachtig zwart-wit Matsumoto-jo kasteel, wat mooie foto’s oplevert met de spectaculaire achtergrond. Dan reis je per bus door de Japanse Alpen naar Takayama op het eiland Honshu. Slenter door het oude centrum en waan je in de authentieke Japanse sferen.

Het is mogelijk om in een ‘ryokan’, een traditioneel Japans familiehotel, te overnachten. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken en ervaar je het contrast tussen de hectiek van de stad en de rust van het platteland. Hierna ga je de hectiek van de stad Kyoto tegemoet, waar je veel kunt doen en zien, zowel in de stad zelf als in de omgeving. Kyoto was meer dan 1.000 jaar de Keizerlijke hoofdstad en het middelpunt van de Japanse cultuur. De historische monumenten van oud Kyoto (Kyoto, Uji en Otsu) zijn in 1994 door UNESCO tot Cultureel Wereld Erfgoed uitgeroepen, je zult je hier zeker niet vervelen!

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vrije dag

Je blijft na je Easy Landing nog een extra nacht in Tokyo omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt! Naast alle bezienswaardigheden in de diverse wijken in de stad Tokyo zelf, zijn er ook excursies te boeken naar plaatsen in de omgeving van Tokyo.

Dag 2

Per trein naar Matsumoto

Vandaag reis je per trein vanuit Tokyo naar Matsumoto, waarbij je onderweg een mooi uitzicht kunt hebben op de beroemde berg Mount Fuji. Matsumoto is een kasteelstad uit de 8e eeuw. Hoogtepunt is het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de bergachtige omgeving.

Dag 3

Per bus naar Takayama

Vandaag reis je per bus door de Japanse Alpen naar Takayama. Takayama ligt aan de westelijke zijde van het grootste eiland Honshu. Het stadje heeft een oud centrum waar je kunt rondwandelen en de vele traditionele houten huizen kunt bewonderen. Door de afgelegen ligging in een vallei heeft dit dorpje zijn oude charme weten te bewaren.

Dag 4

Vrije dag

Ook in de omgeving van Takayama kun je prachtige wandelingen maken en het contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland ervaren.

Dag 5

Per trein naar Kyoto

Vandaag reis je per trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige  tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

Dag 6

Vrije dag

Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken maar je kunt er ook voor kiezen van te voren een van onze excursies bij te boeken. Ook zijn er diverse plaatsen in de omgeving, die prima vanuit Kyoto te bezoeken zijn als dagexcursie. Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel.

Dag 7

Vrije dag

Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad en vanaf hier vertrekken nagenoeg alle bussen. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

Maak een wandeling door de oude wijk Gion en wie weet heb je het geluk om een geisha tegen het lijf te lopen. Een bezoek aan het bamboe bos is ook een aanrader of ga lekker eten in ramenstreet op de bovenste verdieping van Kyoto station.

Dag 8

Einde van deze bouwsteen

Je kunt de reis vervolgen met de bouwsteen van van Kyoto naar Fukuoka. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een paar extra dagen in Kyoto en omgeving verblijven.

Inclusief

  • Treinticket Tokyo-Matsumoto en Takayama-Kyoto
  • Busticket Matsumoto – Takayama
  • Hotelaccommodatie volgens programma

Locatie bouwsteen

Tokyo, Kyoto, Matsumoto en Takayama

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks