Tokyo, Kyoto en Mount Fuji

Ontdek twee grote steden en de Mount Fuji

Ontdek twee grote steden en de Mount Fuji

Tokyo, Kyoto en Mount Fuji

Japan bouwsteen Kyoto Mount Fuji: tijdens deze bouwsteen ga je per Shinkansen van Tokyo naar Kyoto, onderweg bezoek je de mooie Mount Fuji!

Er is in beide steden veel te doen & te zien en er zijn prachtige excursies te maken in- en buiten de steden. Tussen Tokyo en Kyoto in ligt de vulkaan Mount Fuji. De vulkaan is 3776 meter hoog en daarmee de hoogste berg in Japan. Vanaf het Kawaguchi meer kan je prachtige foto’s maken van deze vulkaan. De uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Fuji is het plaatsje Hakone. In Hakone en de omgeving vind je diverse warmwaterbronnen. Tijdens je verblijf in Hakone heb je beschikking over de Hakone Free Pass en kan je gratis met het OV reizen; hieronder vallen het bergtreintje, de bus, de ferry en de kabelbaan!

In Kyoto kun je veel doen en zien, zowel in de stad zelf als in de omgeving. Kyoto was meer dan 1.000 jaar de Keizerlijke hoofdstad en het middelpunt van de Japanse cultuur. De historische monumenten van oud Kyoto (Kyoto, Uji en Otsu) zijn in 1994 door UNESCO tot Cultureel Wereld Erfgoed uitgeroepen, je zult je hier zeker niet vervelen!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 6 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vrije dag

Je blijft na je Easy Landing nog een extra nacht in Tokyo omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt! Naast alle bezienswaardigheden in de diverse wijken in de stad Tokyo zelf, zijn er ook excursies te boeken naar plaatsen in de omgeving van Tokyo.

Dag 2

Per trein naar Hakone

Vandaag maak je onderweg van Tokyo naar Kyoto een stop bij de beroemde Mount Fuji. Je reist per trein van Tokyo naar Hakone. Je hebt twee dagen de beschikking over de Hakone Free Pass, waarmee je onbeperkt met het  openbaar vervoer kunt reizen. En dat is handig, want ook de kabelbaan, het bergtreintje, de bus en een ferry over het meer behoren hiertoe. De prachtig symmetrische top van de vulkaan torent zo’n 3776 meter boven het landschap uit. Uitvalsbasis voor Mount Fuji is het plaatsje Hakone. Hakone staat bekend om de vele warmwaterbronnen. Je vindt in deze omgeving diverse ‘onsens’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden. Het Kawaguchi meer biedt een prachtig uitzicht op de vulkaan.

Dag 3

Per trein naar Kyoto

Vandaag reis je per trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk ook een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige  tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

Dag 4

Vrije dag

Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken maar je kunt er ook voor kiezen van te voren een van onze excursies bij te boeken. Ook zijn er diverse plaatsen in de omgeving, die prima vanuit Kyoto te bezoeken zijn als dagexcursie. Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel.

Dag 5

Vrije dag

Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad en vanaf hier vertrekken nagenoeg alle bussen. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

Maak een wandeling door de oude wijk Gion en wie weet heb je het geluk om een geisha tegen het lijf te lopen. Een bezoek aan het bamboe bos is ook een aanrader of ga lekker eten in ramenstreet op de bovenste verdieping van Kyoto station.

Dag 6

Einde van deze bouwsteen

Je kunt de reis vervolgen met de bouwsteen van Kyoto naar Fukuoka. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een paar extra dagen in Kyoto en omgeving verblijven.

Inclusief

  • Genoemd vervoer met Hakone Free Pass (2 dagen onbeperkt reizen per openbaar vervoer in Hakone regio)
  • Shinkansen treinticket Odawara- Kyoto
  • Hotelaccommodatie volgens programma

Locatie bouwsteen

Tokyo, Kyoto en Mount Fuji

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks