Koyasan en Okunoin

Bezoek een heilige berg en begraafplaats

Bezoek een heilige berg en begraafplaats

Koyasan en Okunoin

Tijdens deze bouwsteen bezoek je Koyasan, een heilige berg ten zuiden van Osaka. Per trein reis je dwars door de bergen naar Gokurakubashi, waar je overstapt op een kabelbaan, die je omhoog brengt naar de top van de steile berg. Hier vind je Okunoin, de grootste begraafplaats van Japan. Dit prachtige complex, met het mausoleum van Kobo Daishi, is een enorm druk bezochte locatie waar pelgrims dagelijks offers komen brengen.

In Koyasan vind je verder nog ruim 100 andere kloosters en tempels waaronder de Konpon Daitō Pagode met zijn prachtige oranje kleur.

’s Avonds maak je kennis met de traditionele Japanse manier van overnachten: je overnacht in een oorspronkelijk pelgrimsverblijf in een tempel; een shukubo!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Koyasan

Vandaag reis je per trein naar Koyasan, een heilige berg ten zuiden van Osaka. Het eindstation van de trein is in Gokurakubashi, hier stap je over op een kabelbaan, die je in 5 minuten zo’n 200 meter omhoog brengt naar de top van de steile berg. De berg werd voor het eerst bewoond door de monnik Kobo Daishi (ook wel bekend als Kukai), de stichter van het Shingon boeddhisme, in 819. Toen hij in 835 stierf werd hij op de Okunoin-begraafplaats begraven. Nog altijd is zijn mausoleum een enorm druk bezochte locatie op het kerkhof waar dagelijks vele pelgrims offers brengen. In Koyasan vind je ook de beroemde Konpon Daitō Pagode met zijn prachtige oranje kleur.

Je hebt twee dagen de beschikking over een Koyasan World Heritage Pass, waarmee je niet alleen de treinreis heen en terug maakt, je kunt ook gebruik maken van de kabelbaan en onbeperkt met de bus door het dorp reizen. ’s Avonds maak je kennis met de traditionele Japanse manier van overnachten: je overnacht in een kamer in een tempel; een shukubo! Je overnacht in een eenvoudige kamer met tatamivloeren (van geweven stro) en traditionele futonbedden.

Dag 2

Bezoek Koyasan

Vaak kun je bij het verblijf in een shukubo in de ochtend meedoen aan een meditatie of gebed wat door de monniken wordt gehouden, een indrukwekkend tafereel. Na deze ochtendceremonie staat een boeddhistisch & vegetarisch ontbijt klaar in je kamer. Hierna kun je eventueel nog enkele pagodes en tempels in Koyasan bezoeken, dan eindigt deze bouwsteen.

’s Middags kun je doorreizen naar Osaka, Kyoto of Nara. Natuurlijk is het ook mogelijk om nog een extra nacht in Koyasan te verblijven, we maken je reis graag geheel op maat!

Inclusief

  • Koyasan World Heritage Pass
  • Overnachting in traditionele ‘shukubo’ inclusief ontbijt
     

Locatie bouwsteen

Koyasan en Okunoin

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks