De warmwaterbronnen van Beppu

Bezoek het grootste en meest bekende kuuroord van Japan

Bezoek het grootste en meest bekende kuuroord van Japan

De warmwaterbronnen van Beppu

Beppu ligt op het eiland Kyushu en is het grootste & meest bekende kuuroord van Japan. In deze stad vind je meer dan 3.000 warmwaterbronnen! Overal zie je stoom uit de grond omhoog kringelen. Tijdens deze bouwsteen kun je heerlijk ontspannen in de verschillende natuurlijke warmwaterbaden (‘onsen’) die de stad rijk is, of neem een modder, zand- of stoombad!

Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de spectaculaire warmwaterbronnen -met door mineralen gekleurd water- van Jigoku (een boeddhistisch woord voor ‘brandende hel’). Hier kun je níet in badderen: de temperatuur van het water is namelijk tegen het kookpunt! Wel kun je rondwandelen in de prachtig aangelegde tuinen en de verschillende poelen bezichtigen. Elke ‘hel’ heeft zijn eigen kleur of thema, neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Yama-Jigoku (met badende dieren) of de Umijigoku met een prachtige helderblauwe kleur.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Beppu

Vandaag kom je (per trein) aan in Beppu. Zodra je de stad ziet liggen vallen de rookpluimen van de warmwaterbronnen op. Overal zie je stoom uit de grond omhoog kringelen! Het is een apart gezicht. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast de stad verkennen of jezelf meteen onderdompelen in een van de vele warmwaterbronnen.

Dag 2

Vrije dag

Beppu staat niet alleen bekend om zijn vele ‘onsen’, een bezoek aan Beppu is pas compleet als je ook de bronnen van Jigoku hebt bezocht! Deze ‘hellen van Beppu’ zijn acht poelen met door mineralen gekleurd water. Hierin kun je níet badderen, de temperatuur van het water is namelijk tegen het kookpunt. Wel kun je er een eitje in koken of een voetenbad nemen. Er rijdt een lokale bus langs alle bronnen, wat het bezoeken vergemakkelijkt. Een aantal ‘hellen’ bevindt zich op loopafstand van elkaar. Een wandeling door de fraai aangelegde tuinen rondom de poelen maakt een bezoek zeker de moeite waard.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vandaag is deze bouwsteen ten einde. De meeste reizigers vervolgen hun reis naar Nagasaki, maar een andere bestemming is ook mogelijk. En als je langer in Beppu wilt blijven, kan dat natuurlijk ook. Vraag onze landenspecialisten naar de mogelijkheden!

Inclusief

  • 2 hotelovernachtingen exclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

De warmwaterbronnen van Beppu

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks