Betoverend Kagoshima en het eiland Yakushima

indrukwekkende natuur

indrukwekkende natuur

Betoverend Kagoshima en het eiland Yakushima

Het subtropische eiland Yakushima ligt ten zuiden van Kyushu en is grotendeels begroeid met cederbomen. De bomen die ouder zijn dan 1000 jaar worden ook wel Yakusugi genoemd, dit is een combinatie tussen het woord Sugi wat ceder betekend en Yakushima. Een groot gedeelte van het eiland is Nationaal park en het gedeelte waar de oudste ceder boom, van mogelijk 7000 jaar oud, staat is zelfs beschermd als Werelderfgoed.

Yakushima is mystiek en mysterieus en bij uitstek een eiland waar je prachtige wandelingen kunt maken. De bossen zijn betoverend mooi, groen en groots. De ongerepte natuur, het netwerk aan wandelroutes, de snorkelmogelijkheden en de rust op dit eiland maken dit een unieke ervaring! 

Het hoogste punt op het eiland is een berg van circa 2.000 meter en door de combinatie met de subtropische zeelucht valt hier vrijwel dagelijks regen. Vooral in het beboste binnenland, maar over het algemeen zijn dit korte lichte buien.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vrije dag

De stad Kagoshima draagt de bijnaam “het Napels van het Oosten’ vanwege het warmere klimaat. Dit wordt veroorzaakt door de ligging naast de Sakurajima vulkaan en om die reden is het hier vaker warmer dan in andere Japanse steden. Breng ook zeker een bezoek aan de Senganen tuin. Deze bestaat al ruim 350 jaar en is daarmee één van de oudste van Japan. Snuif de frisse bosgeuren op, waan je in een oase van rust en geniet tijdens het wandelen van een spectaculair uitzicht op de vulkaan.

Dag 2

Vrije dag

Rondom Kagoshima vind je diverse prachtige zandstranden en kleine eilandjes die je kunt bezoeken, een waar paradijs voor zonaanbidders! Een andere aanrader is een rondje in het Amuran reuzenrad, die een hoogte van circa 90 meter bereikt. Dit is vergelijkbaar met de London Eye! Wanneer je op het hoogste punt bent, word je beloond met een spectaculair uitzicht over Kagoshima en natuurlijk de Sakurajima vulkaan, die overal met kop en schouders bovenuit steekt. Durf jij het aan? Een rondje maken duurt een kleine 15 minuten.

Dag 3

Per speed boot van Kagoshima naar Miyanoura op Yakushima eiland

Zin in avontuur? Vandaag stap je in de haven van Kagoshima op de speedboot naar Miyanoura (circa 2,5 a 3 uur varen). Met hoge snelheid steek je een stuk van de Oost-Chinese Zee over, terwijl de wind door je haren wappert. Onderweg maak je mogelijk nog een korte tussenstop op een ander eiland. Na aankomst in de haven wandel je in 15 minuten naar de auto verhuurmaatschappij, waar je de huurauto in ontvangst neemt. We raden je aan om bij de winkeltjes in de omgeving eventueel nog wat boodschappen te doen en Japanse lekkernijen in te slaan, aangezien dit niet overal op het eiland mogelijk is.

Via een prachtige fotogenieke route langs de oostkust bereik je na ongeveer een uurtje rijden het hotel, aan de zuidkust van het eiland.

Dag 4

Bezoek aan het Shiratani Unsuikyo ravijn

Gebruik vandaag voor een bezoek aan het Shiratani Unsuikyo ravijn. Liefhebbers van natuur- en wandelen kunnen hier hun hart opphalen, want het is een prachtig groen park rijk aan diverse oude ceder bomen. Trek stevige schoenen aan, want je vindt hier een heel netwerk aan goed onderhouden wandelpaden langs het ravijn. De aanbevolen wandelroutes variëren in lengte tussen de 1 en 5 uur en daarnaast ook in moeilijkheidsgraad. Er zijn Engelse borden aanwezig om je op weg te helpen! 

Een van de grootste attracties in het Shiratani Unsuikyo ravijn is het gedeelte van het bos waarop de beroemde Ghibli animatie film Mononoke Hime (Princes Mononoke) is geïnspireerd. De crew heeft vele uren doorgebracht in dit bos om de schetsen van de bossen zo natuurgetrouw mogelijk te maken.

Dag 5

Bewonder de Jomonsugi, de oudste ceder boom van Japan

De Jomonsugi is DE hoofattractie van Yakushima! Deze gigantische ceder boom is door wetenschappers tussen de 2.000 en 7.000 jaar oud geschat. Met een hoogte van 25 meter is het geen enorm hoge boom, maar de diameter van de stam is maar liefst 5 meter breed. Door zijn afwijkende vorm is deze boom nooit eerder gekapt en in 1960 herontdekt. Vanaf dat moment kreeg het ook de beschermde status en werden de bossen van Yukashima een Nationaal Park. Op weg naar de Jomonsugi passeer je andere beroemde bomen, waaronder de Meotosugi. Dit is een groep bomen die samen een man en vrouw voorstellen die elkaar omhelsen. Ook bezoek je de Daiosugi, één van de grootste bomen op het eiland. En de Wilson’s Stump, de overblijfselen van een uitgeholde ceder boomstam die 300 jaar geleden werd gekapt.

De totale wandeling duurt circa 10 uur dus we raden je aan om vroeg in de ochtend direct te starten. Neem  zelf voldoende eten en water mee (water is enkel verkrijgbaar aan de start van de wandeling en bij het eindpunt). Tussen maart en november zijn prive auto’s tussen Anbo en Arakawa Trailhead niet toegestaan en dien je deze afstand per bus af te leggen (circa 30 min). Tickets voor deze bus dien je minstens 1 dag van te voren aan te schaffen bij de de tourist information desk in Miyanoura, in Anbo of op het vliegveld. De bus vertrekt vanaf het Yakusugi Museum (tussen 05.00 en 06.00, en retour tussen 15.00 en 18.00 uur).

Dag 6

Vrije dag

Na 2 dagen van vele wandelingen wil je vandaag misschien iets meer ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld gaan snorkelen tussen tropsiche vissen en kleurrijk koraal, een museum bezoeken of heerlijk bijkomen in een onsen.

Een ander leuk idee is om de auto te pakken en een rondje te maken over het eiland. De wegen aan de west kant lopen dwars door het Unesco World Heritage gebied en zijn voor de bussen te smal en bochtig. Met je eigen huurauto een perfect uitstapje! Grote kans dat je onderweg herten en aapjes tegenkomt. Ook zijn er 2 spectaculaire watervallen die je kunt gaan bewonderen. 

In juli en augustus komen de zeeschildpadden aan land en leggen op de stranden in het noord en zuidwesten eieren. Een unieke ervaring!
 

Dag 7

Naar de haven van Miyanoura, inleveren huurauto, per boot naar Kagoshima

Vandaag reis je terug naar de haven waar je de huurauto weer inlevert. Vol mooie herrineringen vaar je per speedboot naar Kagoshima, waar je die avond overnacht.

Inclusief

  • Hotelovernachtingen op basis van logies in Kagoshima en op Yakushima inclusief ontbijt
  • retour speedboot van Kagoshima naar Miyanoura op Yakushima eiland 
  • 4 dagen autohuur op Yakushima inclusief alle verzekeringen

Locatie bouwsteen

Betoverend Kagoshima en het eiland Yakushima

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks