Badende sneeuwaapjes bij Nagano

Bezoek de enige badplaats voor apen ter wereld

Bezoek de enige badplaats voor apen ter wereld

badende-sneeuwaapjes-bij-nagano

Tijdens deze bouwsteen maak je vanuit Nagano een excursie naar het Jigokudani Monkey Park, de enige plaats ter wereld waar apen zich verwarmen in warmwaterbronnen! Dit is vooral leuk om te zien als er sneeuw ligt. De meeste kans daarop is in januari en februari, daarom wordt deze excursie alleen in de wintermaanden aangeboden.

Nagano is door haar ligging hoog in de bergen een populaire wintersportplaats. In 1998 zijn hier dan ook de Olympische Winterspelen gehouden. Nagano heeft echter nog veel meer te bieden, zoals bijvoorbeeld de Zenko-ji tempel. Deze kleurrijke Boeddhistische tempel uit de zevende eeuw huisvest het oudste Boeddhabeeld van Japan, welke slechts om de zes of zeven jaar wordt getoond. Onder de tempel kun je op zoek naar ‘de deur naar het paradijs’ in een 40 meter lange, aardedonkere gang. Rondom de tempel zijn veel leuke winkeltjes. Ook kun je saké proeven bij een traditionele brouwerij, daarvan zijn er meerdere in Nagano. Of dompel jezelf onder in één van de velen onsen in de omgeving.

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Excursie naar de Zenko-ji tempel en Jigokudani Monkey Park

Om half 10 meld je je op Nagano Station om deel te nemen aan de excursie in een internationaal gezelschap. Per bus ga je eerst naar de Zenko-ji tempel. Deze kleurrijke, Boeddhistische tempel is gebouwd in de zevende eeuw en huisvest het oudste Boeddha beeld van Japan. Dit beeld wordt slechts om de zes of zeven jaar aan het publiek getoond. Ook kun je in de tempel op zoek naar de ‘deur naar het paradijs’,  in een 40 meter lange, aardedonkere gang.

Na een Japanse lunch in de buurt van de tempel, reis je per bus naar de parkeerplaats van het Roman Museum. Het museum ga je niet bezoeken maar van daaruit wandel je naar het Jigokudani Monkey Park (ca. 40 minuten). In dit park woont een kleine populatie Japanse makaken, ook wel bekend als de ‘Snow Monkeys’. Deze apen hebben de gewoonte zich ’s winters op te warmen in de aanwezige warmwaterbaden. Ze zijn gewend aan mensen dus je kunt heel dichtbij komen en mooie foto’s maken.

Dag 2

Einde van deze bouwsteen

Vandaag is deze bouwsteen ten einde. De meeste reizigers vervolgen hun reis naar Matsumoto of Tokyo, maar een andere bestemming is ook mogelijk. En als je langer in Nagano wilt blijven, kan dat natuurlijk ook. Vraag onze landenspecialisten naar de mogelijkheden!

Inclusief

  • Genoemd vervoer per bus vanaf Nagano Station naar de Zenko-ji tempel
  • Lunch
  • Vervoer per bus naar parkeerplaats Roman Museum
  • Entreegeld Jigokudani Monkey Park
  • Vervoer per bus vanaf parkeerplaats Roman Museum naar Nagano Station
  • Overnachting in een standaard hotel.

Locatie bouwsteen

Badende sneeuwaapjes bij Nagano

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks