Cultureel Java, onontdekt Sulawesi en tropisch Bali

20-daagse reis door veelzijdig Indonesië

Adembenemend mooi

Rondreis door Indonesië

Tijdens onze veelzijdige rondreis bezoek je cultureel Java, onontdekt Sulawesi en kun je heerlijk ontspannen op Bali. Je bezoekt het culturele hart van Java, Yogyakarta. Het is een gezellige stad maar het absolute hoogtepunt is natuurlijk de indrukwekkende Borobudur, het grootste Boeddhistische tempelcomplex ter wereld! Hierna reis je via Malang naar de indrukwekkende Bromo vulkaan. Het moment dat je kraterrand bereikt en de zon ziet opkomen, is magisch. 

Op Sulawesi maak je kennis met de eeuwenoude gebruiken en tradities van de Toraja, in een prachtig landschap met ruige bergen, mysterieuze meren, tropisch oerwoud en smaragdgroene rijstterrassen op de achtergrond. Hoogtepunt zijn de beroemde rotsgraven, waarbij de houten Tau Tau poppen voor de ingang staan opgesteld om de graven te bewaken.

Eenmaal aangekomen op Bali, word je naar het kustplaatsje Amed gebracht. Duik- en snorkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Daarna is het tijd om te relaxen en dat kan perfect in Sanur. Je vindt hier een prachtig breed zandstrand en een levendige boulevard, waar je 's avonds gezellig een hapje kunt eten.  

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht

  Het is eindelijk zo ver, vandaag start je avontuur met OutSight Travel! De volgende dag kom je aan in de bruisende stad Yogyakarta op Java. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  17 uur
  Amsterdam
 • 2
  Yogyakarta

  Aankomst in Yogyakarta & transfer naar het hotel

  Een warm welkom in Yogyakarta; bij aankomst staat de privé-auto met chauffeur op je te wachten. Ga zitten en laat de drukte maar op je af komen. Onderweg naar je hotel word je verrast door de paleizen, tempels en gezellige straatjes. Vandaag heb je tijd om je koffer uit te pakken en bij te komen van de lange reis.

  02
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 3
  Yogyakarta

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in Yogyakarta. Je kunt wat rondlopen en lunchen in een van de vele eettentjes in de beroemde straat Jalan Malioboro. Daarnaast is het leuk om per becak (fietstaxi) een citytour door Yogyakarta te maken. Op die manier kun je gemakkelijk door de straatjes van de stad manoeuvreren en het dagelijks leven van dichtbij ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld naar de beroemde kraton van de sultan van Yogyakarta gaan of een wayang kulit- en batikfabriek bezoeken, zodat je een idee krijgt hoe men deze kunst uit Yogya maakt. Yogya is ook uitermate geschikt om souvenirs te kopen!

  03
  1 nacht
 • 4
  Yogyakarta

  Excursie naar Candirejo en de Borobudur

  Vandaag maak je een tour naar het vriendelijke plaatsje Candirejo. Candirejo is een typisch Javaans dorp en ligt op korte afstand van de Borobudur. Ondersteund door een ontwikkelingsorganisatie, zijn de bewoners een duurzaam toerismeproject gestart. Je krijgt de gelegenheid om rustig in het dorp rond te kijken en op die manier een goed beeld van het dagelijkse leven te krijgen. Per traditionele paardenkar (andong) maak je een tocht over het platteland en regelmatig wordt er gestopt om de bezigheden van dichterbij te bekijken.

  Hierna geniet je van een Javaanse lunch bij een familie thuis, waarna je verder reist naar de Borobudur. Hier arriveer je aan het einde van de middag. Geniet van de indrukwekkende stenen reliëfs en maak foto's bij het prachtige licht van de late namiddag! Tegen het begin van de avond ben je terug in Yogyakarta.

  04
  1 nacht
  10 uur
 • 5
  Malang

  Via de Prambanan tempels naar Malang

  Vandaag vervolg je de reis naar Malang. Onderweg stop je voor een bezoek aan de indrukwekkende Prambanan-tempels. Het is het grootste Hindoeistische tempelcomplex van Indonesie en gewijd aan de drie goden: Shiva, Vishnu en Brahma. De Prambanan-tempel bestaat uit drie belangrijke hoofdgebouwen, waarvan de grootste een hoogte van 47 meter bereikt. Rondom de belangrijkste tempels zijn er meer dan 220 ‘Pewara’ of kleine tempels, waarvan sommige in hun oude glorie zijn hersteld.

  Hierna reis je verder naar Malang, waar je aan het einde van de middag arriveert. Het is een lange maar prachtige route langs rijst, tabak- en suikerrietvelden.

  05
  1 nacht
  9 uur
 • 6
  Bromo

  Citytour in Malang, daarna via de theeplantages in Wonosari naar Bromo

  Vandaag maak je in de ochtend een stadstour door Malang en breng je een bezoek aan Tugu Park, de Bird en Flores Market en een stop bij Toko Oen, voor een heerlijk kopje koffie. Daarna verlaat je de stad en rijd je de bergen in voor een bezoek aan een theeplantage. Je krijgt een rondleiding en mag een kijkje nemen in de fabriek. 's Middags arriveer je bij het hotel in Bromo. 

  06
  1 nacht
  4 uur
 • 7
  Makassar

  Om 04.00 uur start excursie naar Bromo, transfer naar Surabaya & vlucht naar Makassar

  Vandaag begint de dag vroeg, anders ben je niet op tijd bij de kraterrand van Bromo om de spectaculaire zonsopgang te aanschouwen. Als het zonlicht is doorgebroken en je om je heen kijkt, lijkt het alsof je op de maan bent beland. Na deze spectaculaire zonsopkomst reis je terug naar het hotel voor het ontbijt, waarna je naar de luchthaven van Surabaya wordt gebracht. Je verlaat Java en vliegt naar Makassar op Sulawesi. Nadat je bij het hotel bent afgezet, kun je rustig bijkomen van deze indrukwekkende dag. 

  07
  1 nacht
  2 uur
 • 8
  Sengkang

  Via Rammang Rammang naar Sengkang

  Vandaag word je naar Sengkang gebracht. Deze historische en bruisende marktstad kijkt uit over het meer van Tempe en heeft nog steeds zijn traditionele karakter weten te behouden. Onderweg bezoek je eerst Rammang Rammang waar je aan boord gaat van een jolloro, een traditionele lokale kano. Het gebied staat bekend om zijn spectaculaire kalkstenen karstformaties en langs de rivieroevers vind je majestueuze nipapalmen, die bijdragen aan een prachtig exotisch landschap.

  Na aankomst in het hoofddorp maakt je een korte wandeling naar de Telepak Tangan-grot, om prehistorische vingerafdrukken te zien die duizenden jaren geleden zijn achtergelaten door oude grotbewoners. Geniet daarna van de lokale gastvrijheid onder het genot van een kopje koffie of thee, traditioneel lokaal gebak en gebakken banaan. In de namiddag kom je aan in Sengkang. 

  08
  1 nacht
  5 uur
 • 9
  Torajaland

  Via Palopo naar Rantepao

  Vandaag stap je aan boord om het meer en zijn bewoners te leren kennen, zoals de lokale Bugis-vissers die in de drijvende huizen wonen. Daarna keer je terug naar Sengkang, waar je te zien krijgt hoe kleurrijke traditionele zijden jurken worden geweven.

  Je reist door een spectaculair groen landschap en via de stad Palopo verder naar Rantepao, de perfecte uitvalsbasis om het Tana Toraja gebied te verkennen. Het bergachtige district is het thuis van verschillende etnische groepen die Toraja worden genoemd. De Toraja noemen hun traditionele religie Aluk to Dolo en leven nog volgens traditionele gewoonten en rituelen. Ook de prachtig uitgehouwen huizen met de opmerkelijke daken, de zogenaamde tongkonan, zijn gebouwd volgens de principes van Aluk to Dolo.

  09
  1 nacht
  6 uur
 • 10
  Torajaland

  Torajaland, diverse excursies & wandelingen met Engelssprekende gids

  Vandaag bezoek je verschillende Toraja dorpjes. Zo krijg je een goed beeld van het heden en verleden van Toraja en de manier waarop de Toraja hun doden begraven: in hangende graven en in uitgehouwen rots-graven die bewaakt worden door houten poppen, ‘tau tau’. Ook bekijk je één van de babygraven in grote boomstammen, bezoek je het bergachtige dorpje Batutuomongo met zijn spectaculaire uitzichten en traditionele Toraja huizen.

  10
  1 nacht
  10 uur
 • 11
  Torajaland

  Torajaland, start tweedaagse trekking met Engelssprekende gids,

  Vandaag start je met een tweedaagse trekking en wandel je ongeveer 6 uur door een uniek deel van Toraja, dat niet vaak door anderen wordt bezocht. Geniet onderweg van het prachtige berglandschap, de rijstterrassen, bamboebossen en verbluffende uitzichten. Soms steek je kleine rivieren over via een bamboebrug. Je passeert verschillende lokale dorpen, maakt kennis met het dagelijkse leven en geniet in één van de dorpen van een heerlijke lunch. Aan het einde van de dag wordt een heuse Torajaanse maaltijd geserveerd in een traditioneel huis, in een kleine kampung in de buurt van Toraja. Zeer bekend is de pa’piong manuk: kip met geraspte bananensteel gekookt in een koker van bamboe. 

  Je overnacht in een lokaal huis in een traditioneel Toraja-dorp. Matrassen, dekens en kussens zijn aanwezig in het dorp waar je verblijft. We raden je aan om zelf een laken of sarong en een (kleine) rugzak met benodigde bagage mee te nemen. De overige bagage wordt per auto vervoerd. 

  11
  1 nacht
  6 uur
 • 12
  Torajaland

  Torajaland, trekking naar het eindpunt, transfer naar Rantepao

  Vandaag wandel je ongeveer 4 tot 5 uur, door een spectaculair landschap, naar het eindpunt. Daarna stap je in de auto en word je naar het hotel in Rantepao gebracht. Geniet van een heerlijke lunch en kijk met veel plezier terug op de afgelopen dagen. 

  12
  1 nacht
  5 uur
 • 13
  Makassar

  Per auto met privé chauffeur naar Makassar

  Vandaag reis je in ongeveer 9 uur terug naar je hotel in Makassar. Ga 's avonds lekker een hapje eten in het centrum, morgen vlieg je verder naar Bali!

  13
  1 nacht
  1 uur
 • 14
  Amed

  Vlucht naar Bali & door naar het kustplaatsje Amed

  Nadat je op de luchthaven bent afgezet, vlieg je van Makassar naar Denpasar. Welkom op Bali! Je reist in ongeveer 2,5 uur, langs prachtige rijstterrassen en door lokale dorpjes, naar het kustplaatsje Amed. Kom je op tijd aan, dan kan je misschien nog relaxen bij het zwembad. ’s Avonds kun je genieten van een heerlijke maaltijd bij de ondergaande zon!

  14
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 15
  Amed

  Vrije dag

  Ga vandaag de prachtige onderwaterwereld van Amed verkennen. Je kunt hier fantastisch snorkelen en duiken! De zee is diepblauw en je ziet het koraal vanaf de kant al liggen.

  15
  1 nacht
 • 16
  Sanur

  Privé transfer naar Sanur

  Vandaag kom je aan in Sanur en kan het ontspannen beginnen! Pak een boek, plof neer op een ligbed bij het zwembad of op het strand en geniet van de warmte en de relaxte sfeer. 

  16
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 17
  Sanur

  Vrije dag

  Geniet tijdens je verblijf in Sanur van de prachtige brede zandstranden. Je kunt lekker helemaal niets doen of over de boulevard lopen. Het is ook erg leuk om een fiets te huren en over de boulevard te fietsen, helemaal van Sanur zuid naar Sanur noord. Onderweg passeer je vele restaurantjes & winkeltjes langs het strand, je kunt elk moment afstappen om even wat te drinken of de zee in te duiken.

  17
  1 nacht
 • 18
  Sanur

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag in Sanur. Ga heerlijk relaxen op het strand of kies ervoor om de omgeving te verkennen, bijvoorbeeld per scooter of tuk-tuk!

  18
  1 nacht
 • 19
  Denpasar

  Transfer naar het vliegveld & vertrek Bali

  Na een paar dagen chillen aan het strand van Sanur is het tijd om de koffers in te pakken. Je wordt per privé transfer naar het vliegveld van Denpasar gebracht, voor de terugvlucht naar huis. 

  19
  16 uur
 • 20
  Amsterdam

  Aankomst, einde van deze rondreis

  Vandaag kom je aan in Amsterdam en is de rondreis met OutSight ten einde. 

  20

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel 
 • Genoemde transfers van- en naar de luchthavens
 • Genoemd vervoer per auto met Engelssprekende chauffeur op Java
 • Genoemd vervoer per auto met chauffeur op Sulawesi
 • Transfer van Amed naar Sanur 
 • 17 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd, lokale gids tijdens bezoek aan Borobudur 
 • Meerdaagse trekking in Torajaland inclusief Engelssprekende gids 
 • Maaltijden zoals in het reisvoorstel genoemd 

Locatie rondreis

Cultureel Java, onontdekt Sulawesi en tropisch Bali

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks