Indonesië rondreis Langs de Sunda Eilanden

23-daagse reis langs de hoogtepunten van de Kleine Sunda Eilanden

Adembenemend mooi 

Rondreis door Indonesië

Tijdens deze rondreis van bijna 3 weken reis je langs de hoogtepunten van de Kleine Sunda Eilanden, ofwel Nusa Tenggara. Vanuit Bali vlieg je naar Flores en bezoek je eerst uitgebreid Flores Dit ongerepte eiland biedt traditionele cultuur, architectuur en mooie natuur. Ook vind je er prachtige stille stranden en snorkel- en duikparadijsjes. Je bezoekt verschillende bevolkingsgroepen en maakt kennis met hun manier van leven.

Op Rinca kom je een van ’s werelds oudste dieren tegen, de Komodo-varaan. Op Lombok maak je mooie wandelingen door bamboebossen en rijstterrassen bij Labuan Pandan. Je logeert een nacht bij het strand en maakt een prachtige boottocht naar een koraaleiland. De reis wordt afgesloten met een paar dagen ultiem relaxen op de paradijselijke Gili eilanden.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht

  Vandaag start je reis met OutSight Travel. Je internationale vlucht naar Bali komt de volgende dag aan. Na aankomst word je verwelkomt en naar je hotel gebracht. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Deze is via ons te boeken maar kan je ook elders reserveren. 

  01
  16 uur
  Amsterdam
 • 2
  Sanur

  Aankomst op Bali & transfer naar het hotel

  Na aankomst op de luchthaven van Denpasar word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Je zult blij zijn dat je na je vlucht niet zelf op zoek hoeft naar een taxi: je wordt naar je hotel in Sanur gebracht. Het hotel ligt niet ver van het strand, dus als je nog zin hebt kun je nog een duik in zee nemen.

  02
  1 nacht
  30 min
 • 3
  Sanur

  Vrije dag

  Vandaag kun je heerlijk genieten van het strand in Sanur. Het is ook erg leuk om een fiets te huren en over de boulevard van Sanur te fietsen.

   

  03
  1 nacht
 • 4
  Maumere

  Transfer naar het vliegveld, vlucht van Bali naar Maumere op Flores, transfer naar hotel

  Vanaf je hotel  in Sanur word je naar het vliegveld van Bali gebracht, Vervolgens vlieg je naar Flores, waar je de eerste dagen heerlijk kunt uitrusten aan het strand van Maumere. Je verblijft in een hotel aan het strand, net buiten de stad.

  04
  1 nacht
  6 uur
 • 5
  Maumere

  Vrije dag

  Vandaag kun je lekker relaxen aan het strand of de mooie onderwater wereld van Flores verkennen. Het is hier mogelijk direct vanaf het strand te snorkelen.

  05
  1 nacht
 • 6
  Moni

  Naar Moni, onderweg bezoek aan Sikka en aan traditioneel huis in Jopu

  Vandaag rijd je door de bergen naar Moni. Onderweg is het mogelijk een bezoek te brengen aan Jopu, waar vrouwen de beroemde ikat-sarongs maken. Ook kun je hier een van de traditionele huizen bezichtigen. 

  06
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 7
  Moni

  Bezoek aan de Kelimutu vulkaan, eventueel wandeling terug naar Moni

  Vanuit Moni bezoek je heel vroeg de Keli Mutu vulkaan, zodat je een grote kans hebt op een spectaculaire zonsopgang. De vulkaan heeft driekleuren meren, die telkens van kleur veranderen, waardoor het geheel mysterieus aandoet.

   

  07
  1 nacht
  3 uur
 • 8
  Riung

  Van Moni naar Riung

  Vandaag rijd je door een prachtige kloof en steek je het eiland over naar Riung, een klein vriendelijk vissersdorpje aan de noordkust van Flores, waar maar weinig toeristen komen. Voor de kust liggen eilanden die deel uitmaken van een Nationaal Park, dat bekend staat om zijn koralen, vissen en duizenden vliegende honden.

   

  08
  1 nacht
  5 uur
 • 9
  Riung

  Boottocht naar enkele eilanden voor de kust

  Vandaag maak je een boottocht naar de eilanden, waarbij je aanlegt bij een van de eilandjes om te snorkelen. Er gaat een kok mee om een heerlijke vis barbecue voor je te maken.

  09
  1 nacht
  6 uur
 • 10
  Bajawa

  Naar Bajawa, onderweg bezoek aan warmwaterbronnen van Soa

  Vandaag reis je via de natuurlijke warmwaterbron van Soa naar Bajawa. Het water van deze rivier wordt verwarmd door een vulkaan in de omgeving. Aan het eind van de middag kom je aan in Bajawa, op 1200 meter hoogte, omringd door vulkanen.

  10
  1 nacht
  4 uur
 • 11
  Bajawa

  Wandeltocht in de omgeving van Bajawa

  In de omgeving van Bajawa leeft men nog zeer traditioneel: voorouderverering speelt er bijvoorbeeld nog een belangrijke rol. Het gebied is uitermate geschikt voor het maken van wandelingen, dus maak je een mooie wandeling langs diverse dorpjes onder begeleiding van een gids. Van de gids krijg je onderweg de nodige uitleg over de gewoonten en gebruiken van de Ngada bevolking.

  11
  1 nacht
 • 12
  Ruteng

  Van Bajawa naar Ruteng

  Via een mooie route rijd je naar Ruteng. Onderweg stop je in een stukje oerbos, het huis van veel exotische vogels. Ruteng is de hoofdstad van de Manggarai, het vruchtbaarste gebied van Flores.

  12
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 13
  Labuan Bajo

  Wandeling met gids in de omgeving, daarna naar Labuan Bajo

  Je kunt onder andere een bezoek brengen aan Todo. Dit dorp ligt buiten de gebruikelijke route en is in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht. Niet alleen de huizen zijn bijzonder, maar ook de manier waarop de rijstvelden zijn aangelegd. Labuan Bajo is de toegangspoort tot het Komodo Nationaal Park, waar de wereldberoemde Komodovaraan nog in een natuurlijke omgeving leeft. In het warme water kun je heerlijk (en veilig!) snorkelen.

  13
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 14
  Rinca

  Boottocht naar Rinca in het Komodo Nationaal Park

  Vandaag vertrek je al heel vroeg met de boot naar Rinca, één van de eilanden van het Komodo Nationaal Park. Je maakt een ochtendwandeling, en kunt genieten van de prachtige vergezichten. Rinca wordt nauwelijks door toeristen bezocht, hierdoor leeft de varaan in een meer natuurlijke omgeving dan op Komodo. 

   

  14
  1 nacht
  4 uur
 • 15
  Senaru

  Transfer naar het vliegveld, vlucht naar Lombok, transfer naar Senaru

  Vandaag word je naar de luchthaven gebracht en vlieg je verder naar Lombok. Na aankomst reis je via een prachtige route naar het plaatsje Senaru aan de voet van de Rinjani-berg. Je overnacht in een gezellig hotel met uitzicht op de vulkaan.

  15
  1 nacht
  5 uur
 • 16
  Sambelia

  Wandeling in de ochtend, naar Sambelia

  Na het ontbijt vertrek je met de gids die je komt ophalen in het hotel. De wandeling voert langs prachtige uitzichten, via oude voetpaden door schaduwrijke bamboebossen naar een open landschap van rijstterrassen. Onderweg bezoek je traditionele dorpjes en leer je meer over de kleurrijke manier van leven van de Saka. Na de wandeling rijd je verder in de richting van Sambelia waar je in een eenvoudige accommodatie aan het strand overnacht.

  16
  1 nacht
  3 uur
 • 17
  Tetebatu

  Bezoek aan koraaleiland voor de kust van Labuan Pandan, door naar Tetebatu

  Je begint deze dag met een boottocht naar een prachtig koraaleilandje vlak voor de kust van Labuan Pandan. Het is ook mogelijk hier al de dag daarvoor heen te reizen en een nacht door te brengen op dit onbewoonde eiland. Hierna reis je verder naar Tetebatu, een klein dorp aan de voet van de Gunung Rinjani. Hoewel het dorp zelf weinig voorstelt is het vanwege de schitterende omgeving en vele bezienswaardigheden in de buurt de belangrijkste toeristische bestemming in het binnenland van Lombok.

  17
  1 nacht
  2 uur
 • 18
  Tetebatu

  ’s ochtends een wandeling rondom Tetebatu, bezoek aan traditioneel dorp

  Vandaag maak je ‘s ochtends met een gids een wandeling van ongeveer drie uur door de rijst-en tabaksvelden rondom Tetebatu. Je eindigt in Pringgasela, een dorpje waar in vrijwel elk huis geweven wordt. Hier wordt een echte en zeer smakelijke ‘Sasak’-maaltijd geserveerd (inclusief) en zie je hoe songkets worden geweven. Op de terugweg naar Tetebatu breng je nog een bezoek aan Masbagik, een dorp waar nog op traditionele wijze aardewerk wordt gemaakt.

  18
  1 nacht
  5 uur
 • 19
  Gili Meno

  ’s ochtends wandeling, bezoek zomerpaleis Ngurah Asem, transfer, boot naar Gili Meno

  Vandaag maak je in de ochtend een schitterende wandeling van het hotel naar het Nationale Park Gunung Rinjani. Je loopt met je eigen gids zeer geleidelijk omhoog langs de flank van de Rinjani vulkaan, onderweg heb je prachtige uitzichten op de indrukwekkende top van de Rinjani. Onder een klaterende waterval kun je zwemmen en douchen. IJskoud maar verfrissend na de wandeling! Na de lunch rijd je via Mataram naar Narmada. Hier bezoek je het zomerpaleis van Ngurah Asem, de koning van Karagasem (Bali), gebouwd in 1727.

  Het paleis ligt temidden van meerdere tuinen met Europees aandoende vijvers en fonteinen. De chauffeur brengt je tenslotte naar de kleine haven Bangsal. Je stapt hier aan boord van een kleine vlerkprauw (natte voeten bij het instappen) die je naar Gili Meno brengt. Leg snel je spullen in de kamer en pak je badhanddoek, de witte stranden nodigen je uit om een verfrissende duik te nemen in het felblauwe water. Met een beetje mazzel kom je een schildpad tegen.

   

  19
  1 nacht
  6 uur
 • 20
  Gili Meno

  Vrije dag

  Vandaag kun je heerlijk luieren op het strand van Gili Meno of een wandeling maken rond het eiland. Niet hoeft en alles mag!

   

  20
  1 nacht
 • 21
  Gili Meno

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag op Gili Meno. Je kunt ervoor kiezen om heerlijk te relaxen aan het strand of om te gaan snorkelen, direct vanaf het strand of met een boottochtje waarbij je ook de andere Gili’s bezoekt. 

  21
  1 nacht
 • 22
  Denpasar

  Transfer naar het vliegveld, vertrek Denpasar

  Na een paar dagen chillen aan het strand van de Gili’s is het tijd om de koffers in te pakken. Je wordt per Fast Ferry naar Bali gebracht. Na aankomst op Bali word je naar het vliegveld van Denpasar gebracht, voor de terugvlucht naar huis.

  22
  20 uur
 • 23
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam, einde van deze rondreis

  Vandaag kom je aan in Amsterdam en is de rondreis met OutSight ten einde.

  23

Inclusief

 • Transfers zoals genoemd in het reisvoorstel
 • 20 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Genoemd vervoer per privé auto met chauffeur
 • Boottickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Wandelingen volgens programma met gids
 • Tours & excursies zoals genoemd in het reisvoorstel

Locatie rondreis

Indonesië rondreis Langs de Sunda Eilanden

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks