Yogyakarta en de Borobudur

Cultuur & stad

Cultuur & stad

Yogyakarta en de Borobudur

Yogyakarta is het culturele hart van Java en wordt in de volksmond ‘Yogya’ genoemd. Yogya is een echte cultuurstad, je vindt hier prachtige paleizen en tempels, vele batik- en zilverfabriekjes, en natuurlijk kun je hier naar een echte Ramayana-voorstelling!

Het hoogtepunt is toch wel de nabijgelegen wereldberoemde Borobudur, een prachtig tempelcomplex. Deze berg van Stoepa’s is een monument voor het leven van Boeddha, en heeft eeuwenlang verscholen gelegen onder de grond. Het is het grootste Boeddhistische monument op aarde!

 

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst & transfer naar het hotel

Na aankomst in Yogyakarta word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Misschien heb je nog tijd en zin om vanavond even de stad in te gaan, in Yogayakarta zijn genoeg winkels en restaurants voor een gezellige avond!   
 

Dag 2

Excursie naar Candirejo & Borobudur

Vandaag maak je een tour naar het vriendelijke plaatsje Candirejo. Ondersteund door een ontwikkelingsorganisatie hebben de bewoners een duurzaam toerismeproject gestart. Je krijgt de gelegenheid om rustig in het dorp rond te kijken en op die manier een goed beeld van het dagelijkse leven te krijgen. Per traditionele paardenkar (angdong) maak je een tocht over het platteland. Regelmatig wordt er gestopt om de bezigheden van dichterbij te bekijken. Onderweg krijg je een echte Javaanse maaltijd bij een van de families thuis.
Aan het eind van de middag rijd je naar de Borobudur, je komt hier aan het einde van de middag aan zodat de grote groepen toeristen weg zijn. Je kunt dan ongestoord genieten van de prachtige stenen reliëfs en foto’s maken bij het prachtige licht van de late namiddag! Pas tegen de avond ben je terug in Yogyakarta.

Dag 3

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag in Yogyakarta. Je kunt wat rondlopen en lunchen in een van de vele eettentjes dichtbij de beroemde Jalan Malioboro. Daarnaast is het leuk om per becak (fietstaxi) een stadstour door Yogyakarta te maken. Op die manier kun je gemakkelijk door de straatjes van de stad manoeuvreren en het dagelijks leven van dichtbij ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld naar de beroemde kraton van de sultan van Yogyakarta of een wayang kulit- en batikfabriek bezoeken, zodat je een idee krijgt hoe men deze kunst uit Yogyakarta maakt. Daarnaast is deze stad uitermate geschikt om souvenirs te kopen! 

Inclusief

  • Genoemde transfer van het vliegveld of treinstation naar het hotel 
  • 3 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Dagexcursie incl. privé auto met Engelssprekende chauffeur en lunch

Locatie bouwsteen

Yogyakarta en de Borobudur

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks