Sulawesi, traditioneel Torajaland

Prachtig landschap & ruige bergen

Prachtig landschap & ruige bergen

Sulawesi, traditioneel Torajaland

Tijdens deze bouwsteen op Sulawesi reis je van Makassar naar Torajaland. Je maakt kennis met de eeuwenoude gebruiken en tradities van de Toraja, in prachtig landschap met de ruige bergen, mysterieuze meren, tropisch oerwoud en smaragdgroene rijstterrassen. Je zult een ceremonie bijwonen en je eet een Torajaanse maaltijd mee in een echt traditioneel huis.

Hoogtepunt van de reis zijn de beroemde rotsgraven, waarbij de houten Tau Tau poppen voor de ingang staan opgesteld om de graven te bewaken. Verder heeft Sulawesi eindeloze witte stranden met de mooiste koraalriffen en de meest prachtige onderwaterwereld van heel Indonesië!

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst & transfer naar het hotel

Na aankomst op het vliegveld van Makassar word je opgehaald en naar je hotel in het centrum van de stad gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kan de chauffeur stoppen bij de levendige Paotere haven, waar je de traditionele Buginese zeilschepen (‘pinisi’) kunt bekijken. Als je vandaag nog tijd over hebt, dan kun je een stadstour maken of uitrusten aan het zwembad van het hotel.

Makassar werd vroeger Ujung Pandang genoemd en is vanwege de centrale ligging al eeuwen de toegangspoort voor de oostelijk gelegen eilanden. Makassar heeft een rijk historisch verleden. Fort Rotterdam (Benteng Ujung Pandang) is een van de best bewaarde voorbeelden van de Nederlandse architectuur in Indonesië.

Dag 2

Per privé-auto met chauffeur naar Rantepao

Vandaag heb je een rit van ongeveer 8 tot 9 uur voor de boeg. Het is een lange, maar werkelijk schitterende rit. Aan het einde van de dag kom je aan in Rantepao, het hart van Torajaland.

Dag 3

Torajaland, diverse excursies & wandelingen met Engelssprekende gids

Vandaag bezoek je verschillende Toraja dorpjes. Zo krijg je een goed beeld van het heden en verleden van Toraja en de manier waarop de Toraja hun doden begraven: in hangende graven zoals vroeger werd gedaan en in uitgehouwen rots-graven die bewaakt worden door houten poppen, ‘tau tau’. Ook bekijk je een van de babygraven in grote boomstammen en breng je een bezoek aan de traditionele huizen.

Dag 4

Torajaland, diverse excursies & wandelingen

Ook vandaag staan er leuke excursies op het progamma. Geniet onderweg van het prachtige berglandschap, de rijstterrassen en bamboebossen. Aan het einde van dag kun je genieten van een heuse Torajaanse maaltijd, deze wordt geserveerd in een traditioneel huis in een kleine kampung in de buurt van Toraja. Zeer bekend is de pa’piong manuk: kip met geraspte bananensteel gekookt in een koker van bamboe. 

Dag 5

Per privé-auto met chauffeur naar Makassar, einde van deze bouwsteen

Vandaag word je weer per privé-auto met chauffeur naar Makassar gebracht. Deze interessante en afwisselende rit duurt ongeveer 8 tot 9 uur. Als de tijd het toelaat kun je een alternatieve route nemen en meer zien van de kalksteen formaties van het Bantimurung Bulusaraung Nationaal Park. Je kunt hier ook een grot bezoeken met prehistorische tekeningen en honderden vleermuizen die in een boom hangen. Laat in de middag kom je aan in Makassar, waar deze unieke tour eindigt.  Natuurlijk kunnen we een aansluitende overnachting in Makassar voor je regelen of een vlucht naar een van de andere eilanden.

Inclusief

  • 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt,
  • Genoemd vervoer per privé-auto met chauffeur
  • Tours & exursies zoals in het reisvoorstel genoemd
  • Wandeling zoals in het reisvoorstel genoemd met Engelssprekende gids
  • Maaltijd bij lokale familie

Locatie bouwsteen

Sulawesi, traditioneel Torajaland

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks