Schildpadden zoeken bij Sukamade

Ontdek Sukamade

Ontdek Sukamade

Schildpadden zoeken bij Sukamade

Tijdens deze bouwsteen kun je op Oost-Java vanuit Kalibaru een extra trip te maken naar Sukamade. Sukamade ligt midden in de jungle, van de gebaande paden af, in het Meru Betirinatuurpark!

Alleen al de weg ernaartoe, over onverharde wegen en soms dwars door riviertjes heen, is een belevenis op zich! Je vindt hier mangrovebossen, moerassen en stranden. Per jeep rijd je via koffie- en cacaoplantages en door het grootste overgebleven oorspronkelijke stuk jungle van Oost-Java. 's Avonds ga je naar Pantai Penyu. Op dit strand komen regelmatig zeeschildpadden hun eieren leggen. De kans is groot dat je hiervan getuige bent, mits je heel stil bent!  Pas als ze bezig zijn met het leggen van de eieren kun je een kijkje nemen, je mag dan foto’s maken zonder flitslicht. De ‘leatherback‘ schildpadden die hier voorkomen kunnen wel 1,5 meter in doorsnee worden!

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

van Kalibaru naar Sukamade

Vandaag ga je van de gebaande paden af naar het Meru Betiri-natuurpark. In dit park vind je een van de laatste uitgebreide laaglandregenwouden van Java. Verder liggen er mangrovebossen, moerassen en stranden. Per jeep rijd je via koffie- en cacao plantages en het grootste overgebleven oorspronkelijke stuk jungle van Oost Java naar Sukamade. Het is een spectaculaire rit over onverharde wegen en soms door riviertjes, naar het dorpje Sukamade midden in de jungle. Onderstop stop je bij een plantage, waar de gids uitleg geeft over het groeien van koffie, chocolade en rubber. Even later stop je aan het strand bij een vissersdorpje, een ideale plek voor een picknick lunch!

Vervolgens maak je een wandeling van ongeveer 5 kilometer door de jungle. Met een beetje geluk zie je hier Toekans en Langoer-apen. Mocht je meer willen wandelen dan kan dat aan het einde van de middag (optioneel). Je wandelt dan in ongeveer 2 uur door regenwoud en bamboebos naar een mooi uitzichtpunt. Als je deze wandeling wilt maken, betaal je deze zelf ter plaatse aan de gids (ca. 10 euro). Na het diner (inbegrepen) ga je naar Pantai Penyu. Op dit strand komen regelmatig zeeschildpadden hun eieren leggen. De kans is groot dat je hiervan getuige bent, mits je heel stil bent. Want vooral tijdens het graven van een hol mogen de schildpadden niet gestoord worden! Pas als ze bezig zijn met het leggen van de eieren kun je een kijkje nemen. Je mag dan foto’s maken zonder flitslicht. De ‘leatherback‘-schildpadden die hier voorkomen kunnen 1,5 meter in doorsnee worden!

Dag 2

Van Sukamade naar Ketapang

Na het ontbijt reis je weer terug naar de bewoonde wereld. Het is ongeveer 3 à 4 uur rijden per jeep naar Jajak, waar de auto met chauffeur je staat op te wachten op de ‘gewone’ weg, voor het vervolg van de rondreis. 

Lees ook het reisverslag Avontuurlijk Oost Java voor een beschrijving van reizigers. 

Inclusief

  • Genoemd vervoer per jeep
  • Overnachting op basis van halfpension
  • Trekking volgens programma met lokale gids 

Locatie bouwsteen

Schildpadden zoeken bij Sukamade

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks