Komodo en Rinca: met de boot op zoek naar varanen

Reis langs de Komodo eilanden

Reis langs de Komodo eilanden

Komodo en Rinca: met de boot op zoek naar varanen

Bij deze reis langs de Komodo eilanden maak je een unieke boottocht per motorboot door een van de mooiste gebieden van Indonesië rond Rinca en Komodo. Geniet van de prachtige onderwaterwereld en maak kennis met een van ’s werelds oudste dieren, de fascinerende Komodo-varaan!

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst & transfer naar het hotel

Na aankomst in Labuan Bajo, een klein, vriendelijk kustplaatsje op Flores, word je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is vrij om lekker te zwemmen, snorkelen of om op je gemak de omgeving te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige spiegelgrotten. Labuan Bajo staat ook bekend om de prachtige zonsondergangen, die mag je zeker niet missen!

Dag 2

Boottocht & overnachting op de boot bij Rinca

In de ochtend stap je aan boord van de boot die de komende dagen je thuis zal zijn. In alle rust kun je genieten van een unieke boottocht door een van de mooiste gebieden van Indonesië. Het anker wordt uitgegooid om te snorkelen bij Pulau Bidadari, een prachtig koraalrif. Je overnacht op de boot bij Rinca. Ondertussen bereidt de kok een heerlijke maaltijd. De ‘comfort’-boot beschikt over een hut waar je kunt slapen, maar het is ook geweldig om op het dek onder de sterrenhemel te slapen.

Dag 3

Ochtendwandeling, boottochten & snorkelen

Je maakt een mooie ochtendwandeling en geniet van de prachtige vergezichten en het ruige landschap van Rinca. Op dit onherbergzame eilandje leeft de drie meter lange Komodo varaan, een prehistorisch monster waarvan de westerse wereld het bestaan tot 1911 niet kende! Dit eiland wordt nauwelijks bezocht door toeristen en de varaan leeft hier in een meer natuurlijke omgeving dan op Komodo. Hierna vaar je naar een prachtig onbewoond eilandje om te snorkelen. De boot legt voor zonsondergang aan bij Pulau Kalong.

Dag 4

Bezoek aan Komodo, boottocht, naar Labuan Bajo

In de ochtend maak je een prachtige wandeling over het eiland Komodo. Tot een paar jaar geleden waren er nog ‘feedings’ waarbij de varanen werden gevoed. Hoewel dat een spectaculair gezicht was, had dit tot gevolg dat de varanen niet meer hoefden te jagen en is men er (gelukkig) mee opgehouden. De varanen blijven echter wel steeds naar deze plek terugkomen en je hebt dus vrijwel 100 % kans om een varaan te zien. Tijdens de wandeling over het droge eiland kun je zeker hun sporen zien. Na de wandeling vaar je terug naar Labuan Bajo, en je overnacht weer in hetzelfde hotel als op de eerste dag.

Dag 5

Transfer naar het vliegveld van Labuan Bajo

’s Ochtends heb je nog tijd om wat rond te lopen in Labuan Bajo. Rond het middaguur reis je terug naar het vliegveld van Labuan Bajo of vervolg je de reis met een van onze andere bouwstenen op de Sunda eilanden.

Inclusief

  • Transfer van- en naar het vliegveld en de boot
  • 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • 2 overnachtingen op de boot inclusief maaltijden, koffie en thee

Locatie bouwsteen

Komodo en Rinca: met de boot op zoek naar varanen

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks