Door ongerept Lombok

Ongerepte noorden en oosten van Lombok

Ongerepte noorden en oosten van Lombok

Door ongerept Lombok

Bij deze bouwsteen reis je door ongerept Lombok en maak je kennis met het ongerepte noorden en oosten van Lombok. Je overnacht aan de voet van de Gunung Rinjani, logeert aan het strand en je maakt een prachtige boottocht naar een koraaleiland. Hierna reis je verder naar Tetebatu, een klein dorp aan de voet van de Gunung. Hier maak je met een gids twee prachtige wandelingen door de rijst- en tabaksvelden, waarbij je een duik kunt nemen onder een klaterende waterval.

Ook bezoek je twee lokale dorpjes: Pringgasela dat helemaal in het teken staat van de weefkunst en Masbagik, waar nog op traditionele wijze aardewerk wordt gemaakt. De bouwsteen eindigt op het vliegveld of de haven, als je bijvoorbeeld kiest voor een relaxt verblijf op de Gili eilanden.

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst op Lombok, transfer naar Senaru

Na aankomst op Lombok steek je een pas over om aan de noordkust uit te komen. Via een prachtige route rijd je naar het plaatsje Senaru aan de voet van de Rinjani-berg. Je overnacht in een gezellig hotel met uitzicht op de vulkaan.

Dag 2

Wandeling in de ochtend, naar Sambelia

Na het ontbijt vertrek je met de gids die je ophaalt bij het hotel. De wandeling voert langs prachtige uitzichten, via oude voetpaden door schaduwrijke bamboebossen naar een open landschap van rijstterrassen. Onderweg bezoek je traditionele dorpjes en leer je meer over de kleurrijke manier van leven van de Saka. Na de wandeling rijd je verder in de richting van Sambelia waar je overnacht in een eenvoudige accommodatie aan het strand.

Dag 3

Bezoek aan koraaleiland voor de kust van Sambelia, lunch, door naar Tetebatu

Je begint deze dag met een boottocht naar een prachtig koraaleilandje vlak voor de kust. Hier kun je heerlijk zwemmen en relaxen en er wordt een smakelijke lunch geserveerd. Het is eventueel ook mogelijk om er een dag eerder heen te reizen en de nacht door te brengen op het onbewoonde eiland. Je slaapt dan in een tent of onder de sterrenhemel en de maaltijden worden verzorgd door de gids.

Hierna reis je verder naar Tetebatu, een klein dorp aan de voet van de Gunung Rinjani. Hoewel het dorp zelf weinig voorstelt is het vanwege de schitterende omgeving en vele bezienswaardigheden in de buurt de belangrijkste toeristische bestemming in het binnenland van Lombok.

Dag 4

's Ochtends een wandeling, bezoek aan traditioneel dorp inclusief lunch

Vandaag maak je ‘s ochtends met een gids een wandeling van ongeveer drie uur door de rijst- en tabaksvelden rondom Tetebatu. Je eindigt in Pringgasela, een dorpje waar in vrijwel elk huis geweven wordt. Hier wordt een echte en zeer smakelijke ‘Sasak’-maaltijd geserveerd (inclusief) en zie je hoe songkets worden geweven. Op de terugweg naar Tetebatu breng je nog een bezoek aan Masbagik, een dorp waar nog op traditionele wijze aardewerk wordt gemaakt.

Dag 5

Ochtendwandeling naar een waterval, bezoek zomerpaleis, transfer naar haven of vliegveld

In de ochtend maak je een prachtige wandeling naar een waterval en met een beetje geluk kom je de local black monkeys tegen! Hierna bezoek je het zomerpaleis van Narmada, dat in 1727 gebouwd is. Het paleis ligt temidden van meerdere tuinen met Europees aandoende vijvers en fonteinen. De chauffeur brengt je tenslotte naar het vliegveld of naar de kleine haven Bangsal, waar je de reis kunt vervolgen. 

Inclusief

  • 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Genoemd vervoer per auto met Engelssprekende chauffeur
  • Boottickets zoals genoemd in het reisvoorstel
  • Wandelingen volgens programma met lokale gids
  • Lunch op dag 4

Locatie bouwsteen

Door ongerept Lombok

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks