Zuid-India & Malediven

16-daagse reis door Zuid India en de Malediven

Adembenemend mooi

Ontdek het zuiden van India en de Malediven

Tijdens deze India rondreis ‘Zuid-India & de Malediven’ bezoek je eerst Zuid-India per privé-auto met chauffeur, daarna vlieg je door naar de Malediven voor een paar heerlijke dagen aan het strand!

Vanuit Chennai (Madras) reis je naar Mahabalipuram, een rustig dorp aan de Indische Oceaan. Vervolgens bezoek je de kustplaats Pondicherry met Franse invloeden, gevolgd door Trichy, Tanjore en Madurai met prachtige tempels. In Periyar bezoek je een wildreservaat met vele diersoorten en eet je bij een gezellige gastvrije familie. Cochin is een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India. Natuurlijk mag een overnachting op een houseboat in de backwaters van Allepey niet ontbreken. Hierna vlieg je vanuit Cochin naar Embudu op de Malediven, een gezellig en informeel klein eiland met prachtige stranden, tropische palmbomen en een mooi koraalrif.

 • 1
  Mahabalipuram

  Aankomst op vliegveld Chennai, transfer naar Mahabalipuram

  Je vliegt op Chennai, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  1 uur 15 min
  Mahabalipuram
 • 2
  Mahabaliparum

  Vrije dag in Mahabalipuram

  Wandel vandaag eens door het centrum met verschillende historische monumenten die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Bezoek ook het strand, de zee kan hier wild zijn, daarom is het fijn om daarna lekker te luieren bij het zwembad van het hotel.

  02
  1 nacht
 • 3
  Pondicherry

  Van Mahabalipuram naar Pondicherry per privéauto

  Per privéauto met chauffeur reis je naar Pondicherry. In deze kustplaats, met boulevard aan zee, is de Franse cultuur en architectuur nog goed zichtbaar. De sfeer is totaal anders dan in de rest van zuid India! Hier vind je ook de bekende Sri Aurobindo Ashram.

  03
  1 nacht
  2 uur
 • 4
  Trichy

  Van Pondicherry naar Trichy per privéauto

  Vandaag reis je naar Trichy (Tiruchirapally), waar je het fort en de Vishnu tempel Sri Sanagam kunt bewonderen.

  04
  1 nacht
  4 uur
 • 5
  Trichy

  Excursie naar Tanjore

  Vanuit Trichy maak je een dagtocht naar Tanjore, en breng je een bezoek aan de verschillende tempels zoals de Brihadeswara met zijn hoge muren en gracht.

  05
  1 nacht
  7 uur
 • 6
  Madurai

  Van Trichy naar Madurai per privéauto

  Vanmorgen reis je door naar Madurai, de 2000 jaar oude tempelstad van India en een belangrijk pelgrimsoord. Je verblijft 2 nachten in een hotel in Madurai.

  06
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 7
  Madurai

  Vrije dag in Madurai

  Op je vrije dag kun je de `Hal van Duizend Zuilen` bezoeken in de 17e-eeuwse Meenakse tempel en natuurlijk een kijkje nemen in het Gandhi museum.

  07
  1 nacht
 • 8
  Periyar

  Van Madurai naar Periyar per privéauto, bezoek wildpark incl. boottocht

  Je vervolgt de reis richting het westen naar Periyar, waar je een boottocht maakt door het uitgestrekte Periyar wildreservaat waar olifanten, Bengaalse tijgers en vele vogelsoorten voorkomen. Je slaapt in een hotel in het dorpje Thekkady.

  Na een heerlijke dag in Periyar word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  08
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 9
  Cochin

  Van Periyar naar Cochin per privéauto

  De reis gaat verder naar Cochin (of ‘Kochi’), een van de oudste en interessantste handelssteden van Zuid-India, aan de Arabische Zee.

  09
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 10
  Cochin

  Vrije dag in Cochin

  Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India, en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier vele Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India! In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

  10
  1 nacht
 • 11
  Houseboat

  Van Cochin naar Allepey per prive auto, start cruise, overnachting & diner op de houseboat

  Vanuit Cochin heb je een transfer naar Allepey. Vandaag ga je aan boord van de karakteristieke houseboat die je door de smalle kanaaltjes van Allepey zal varen. Tijdens lunchtijd zal de boot aanleggen bij een veld of een klein dorp van niet meer dan 4 of 5 huizen. Je kunt hier een kleine wandeling maken door het dorp of de velden. Als je het leuk vindt, kun je ook een bezoekje brengen aan een van de  huizen aan de waterkant.

  Na de lucht vaar je weer verder door de smalle kanaaltjes. ’s Avonds gaat de motor uit en wordt de boot aan wal gelegd in de prachtige natuur. Hier kun je onder de sterrenhemel genieten van een heerlijke maaltijd.

  11
  1 nacht
  2 uur
 • 12
  Cochin

  Van Allepey naar Cochin per privéauto

  Vanochtend vaar je weer terug naar Allepey waar je na het ontbijt naar Cochin wordt gebracht. Je hebt hier nog de rest van de dag tijd om deze leuke stad verder te ontdekken.

  12
  1 nacht
  2 uur
 • 13
  Malediven

  Transfer vliegveld Cochin, vlucht naar Malé (exclusief), boottransfer naar accommodatie Embudu

  Na het ontbijt ga je naar het vliegveld van Cochin voor je vlucht naar de Malediven. Probeer tijdens je vlucht uit het raam te kijken voor een onvergetelijk gezicht van de talloze eilandjes onder je! Aangekomen op Malé wordt je per motorboot in ongeveer 45 minuten naar Embudu gebracht. Embudu ligt in de Zuid-Malé Atol, ongeveer 8 kilometer van de luchthaven. Je overnacht in het Embudu Village.

  13
  1 nacht
  5 uur
 • 14
  Malediven

  Vrije dag Embudu

  Er zijn diverse activiteiten die je vandaag kunt gaan doen (maar niets hoeft!). Zo kun je windsurfen, zeilen, waterskiën, (nacht)duiken en snorkelen (tegen betaling). Ook zijn er mogelijkheden voor badminton, tafeltennis en volleybal.

  14
  1 nacht
 • 15
  Malediven

  Vrije dag Embudu

  Je kunt vandaag een excursie boeken naar de andere eilanden in de buurt. Als je wilt relaxen kun je  naar het beauty- en massagecentrum van het hotel gaan of lekker genieten op het strand. Het hotel heeft geen zwembad, maar wel een prachtig strand!

  15
  1 nacht
 • 16
  Malé

  boottransfer naar de luchthaven van Malé, vertrek uit Malé

  Helaas komt er een einde aan deze fantastische rondreis. Na het ontbijt word je per motorboot naar de luchthaven van Malé gebracht voor je terugvlucht. Dit is het einde van de rondreis.

  16
  1 uur

Inclusief

In Zuid-India:

 • Genoemde aankomsttransfer van Chennai naar Mahabalipuram
 • 11 overnachtingen met ontbijt
 • Genoemd vervoer per privé-auto met chauffeur van dag 4 tot en met dag 13
 • Excursie Tanjore
 • Entreegeld Periyar wildpark inclusief boottocht
 • Eten bij de locals
 • Overnachting op houseboat in backwaters van Allepey inclusief 3 maaltijden
 • Genoemde transfer naar vliegveld in Cochin.

Op de Malediven:

 • 3 hotelovernachtingen op Embudu op basis van volpension (3 maaltijden per dag in buffet- of menuvorm, soms een barbecue op het strand)
 • Genoemde transfers van en naar Embudu per motorboot.

Locatie rondreis

Zuid-India & de Malediven

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks