Zuid-India Compleet

17-daagse rondreis in het zuiden van India

Fantastische natuur

Onze reis door het zuiden van India

Tijdens onze India rondreis ‘Zuid-India Compleet’ van bijna 3 weken reis je per privé-auto van Bangalore via het binnenland van zuid-India van de westkust naar de oostkust, naar Mahabalipuram aan de Indische Oceaan. Onderweg kun je genieten van de cultuur, kustplaatsen, tempelsteden en de groene natuur.

Je begint in Bangalore, daarna bezoek je de plaatsen Hassan en Mysore met vele indrukwekkende tempels en paleizen. Vervolgens kun je in het prachtige Wayanad Nationaal Park wilde dieren spotten. De volgende stop is in Ooty, de bergachtige omgeving hier is uitermate geschikt voor picknicks en wandelingen! Van Ooty reis je naar Cochin, een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India. In Periyar bezoek je een wildreservaat met vele diersoorten. In de avond eet je bij een gezellige gastvrije familie. Vervolgens bezoek je Madurai, en Trichy met prachtige tempels, gevolgd door de kustplaats Pondicherry met Franse invloeden. Als laatste bezoek je Mahabalipuram, een rustig dorp aan de Indische Oceaan.

 • 1
  Bangalore

  Aankomst op het vliegveld van Bangalore, transfer naar hotel

  Je vliegt op Bangalore, een vlucht van ongeveer 10 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  1 uur
  Bangalore
 • 2
  Mysore

  Van Bangalore via Hassan naar Mysore per privéauto

  Via het plaatsje Hassan, waar indrukwekkende hindoetempels te vinden zijn, reis je vandaag naar het charmante Mysore met vele paleizen. ’s Avonds kun je zien hoe mooi het Maharaja Paleis is verlicht.

  02
  1 nacht
  8 uur
 • 3
  Mysore

  Vrije dag in Mysore

  Vandaag heb je de tijd om Mysore te verkennen. Vergeet vooral niet de Sri Chamundeswari tempel te bezoeken, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

  03
  1 nacht
 • 4
  Wayanad

  Van Mysore naar Wayanad per privéauto

  Deze dag reis je in circa 4 uur naar Wayanad, gelegen in de bergen en omringd door koffie- en thee plantages. We hebben een sfeervol resort voor je geboekt, middenin de natuur. De bungalows van het resort ligt in een mooie vallei, omringd door heuvels en dikke, tropische begroeiing.  In de middag stap je weer in de auto en rijd je verder naar een van de nationale parken in dit gebied, waar je een safari per jeep kunt maken.

  Het Wayanad Nationaal Park is een van de grootste wildreservaten in Kerala. In deze prachtige groene, waterrijke omgeving vind je veel wilde dieren zoals olifanten, Indiase bizons, herten en tijgers. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Edakkal grotten, met rotstekeningen uit het prehistorische tijdperk.

  04
  1 nacht
  4 uur
 • 5
  Ooty

  Van Wayanad naar Ooty per privéauto

  Vandaag reis je door de bergen (bochten!) naar het koele ‘hillstation’ Ooty, gelegen op ca. 2200 meter hoogte. Ooty werd aan het begin van de 19e eeuw gesticht door de Engelsen en is een zeer populaire toeristenplaats vanwege de pittoreske groene bergomgeving.

  05
  1 nacht
  4 uur
 • 6
  Ooty

  Vrije dag in Ooty

  Ooty is een heerlijke plek om uit te rusten en te wandelen in de omgeving, bijvoorbeeld naar het meer van Ooty. Het is een leuk idee om een picknick mee te nemen voor onderweg om zo tijdens je lunch optimaal te kunnen genieten van het uitzicht. Overal zie je mensen aan het werk in de theevelden, natuurlijk kun je onderweg uitstappen om foto’s te maken of even te helpen met plukken! Het is ook mogelijk om een theefabriek te bezoeken, zodat je kunt zien hoe onze thee geproduceerd wordt.

  06
  1 nacht
 • 7
  Cochin

  Van Ooty naar Cochin per priveauto

  Na een lange maar mooie rit kom je vandaag aan in Cochin (of ‘Kochi’), een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India, aan de Arabische Zee. Als je de rit liever per trein maakt, is dat ook mogelijk. De chauffeur zet je dan af op het treinstation van Ooty en haalt je in Cochin weer op. Een unieke ervaring!

  07
  1 nacht
  7 uur 30 min
 • 8
  Cochin

  Vrije dag in Cochin

  Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India, en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier veel Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India. In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

  08
  1 nacht
 • 9
  Periyar

  Van Cochin naar Periyar per privéauto, bezoek wildpark inclusief boottocht

  Je vervolgt de reis richting Periyar, waar je een boottocht maakt door het 780 kilometer grote Periyar wildreservaat waar olifanten, antilopen en vele vogelsoorten voorkomen. Je slaapt in een hotel in het dorpje Thekkady.

  Na een heerlijke dag in Periyar word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  09
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 10
  Madurai

  Van Periyar naar Madurai per priveauto

  Vanmorgen reis je door naar Madurai, de 2000 jaar oude tempelstad van India en een belangrijk pelgrimsoord. Je verblijft 2 nachten in een hotel in Madurai.

  10
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 11
  Madurai

  Vrije dag in Madurai

  Op je vrije dag kun je de `Hal van Duizend Zuilen` bezoeken in de 17e-eeuwse Meenakse tempel en natuurlijk een kijkje nemen in het Gandhi museum.

  11
  1 nacht
 • 12
  Trichy

  Van Madurai naar Trichy per privéauto

  Vandaag reis je naar Trichy (Tiruchirapally), waar je het fort en de Vishnu tempel Sri Sanagam kunt bewonderen.

  12
  1 nacht
  2 uur
 • 13
  Trichy

  Excursie Tanjore

  Vanuit Trichy maak je een dagtocht naar Tanjore, en breng je een bezoek aan de verschillende tempels zoals de Brihadeswara met zijn hoge muren en gracht.

  13
  1 nacht
  7 uur
 • 14
  Pondicherry

  Van Trichy naar Pondicherry per privéauto

  Per privé-auto met chauffeur reis je naar Pondicherry. In deze kustplaats, met boulevard aan zee, is de Franse cultuur en architectuur nog goed zichtbaar. De sfeer is totaal anders dan in de rest van zuid India! Hier vind je ook de bekende Sri Aurobindo Ashram.

  14
  1 nacht
  4 uur
 • 15
  Mahabalipuram

  Van Pondicherry naar Mahabalipuram per privéauto

  Vandaag word je per privé-auto met chauffeur naar je hotel in Mahabalipuram gebracht, een rustig dorp aan de Indische Oceaan. De weg langs de oostkust is prachtig, je ziet de stranden en Indische Oceaan langs je voorbijtrekken. In Mahabalipuram kan je heerlijk uitrusten voor je terugreis naar Nederland vertrekt.

  15
  1 nacht
  2 uur
 • 16
  Mahabalipuram

  Vrije dag in Mahapalipuram

  Wandel vandaag eens door het centrum met verschillende historische monumenten die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Bezoek ook het strand, de zee kan hier wild zijn, daarom is het fijn om daarna lekker te luieren bij het zwembad van het hotel.

  16
  1 nacht
 • 17
  Chennai

  Transfer naar vliegveld in Chennai, vertrek uit Chennai

  Vandaag word je naar het vliegveld gebracht voor je terugvlucht naar huis.

  17
  1 uur 30 min

Inclusief

 • Genoemde transfer van vliegveld Bangalore naar hotel\
 • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur van dag 1 tot en met dag 16
 • 16 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Diner in Wayanad
 • Excursie Tanjore
 • Entreegeld Periyar wildpark inclusief boottocht
 • Eten bij de locals
 • Genoemde transfer van Mahabalipuram naar vliegveld Chennai.

Locatie rondreis

Zuid-India Compleet

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks