Tijgers en de paleizen van de Maharadja’s

20-daagse 'heritage'-rondreis

Veelzijdig India

Onze kleurrijke rondreis door India

Een complete ‘heritage’-rondreis van drie weken, waarbij je slaapt in speciaal geselecteerde hotels: een gerestaureerd Maharadjapaleis, een prachtig fort of een rijk versierde ‘haveli’, een voormalig herenhuis. Je reist rond per privéauto met chauffeur!

Je start in de hoofdstad Delhi, daarna reis je naar Rajasthan, het land van de vroegere Maharadja’s en nog steeds de meest exotische en kleurrijke provincie van India.  Je bezoekt de koopmansrijkdom in Mandawa, de kamelenstad Bikaner, de woestijnstad Jaisalmer, ‘de blauwe stad’ Jodhpur, de unieke tempels in Ranakpur, natuurlijk de romantische stad Udaipur en tot slot pelgrimsstad Pushkar. Vervolgens breng je een bezoek aan een tijgerpark en aan de Gouden Driehoek, bekend om de ‘roze stad’ Jaipur, het Ranthambore Nationaal Park en Agra, met zijn beroemde Taj Mahal Vanuit Agra reis je weer terug naar Delhi.

 • 1
  Delhi

  Aankomst op het vliegveld van Delhi, transfer naar je hotel

  Je vliegt op Delhi, een vlucht van ongeveer 9 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  1 uur
  Delhi
 • 2
  Delhi

  Vrije dag in Delhi

  Vandaag kun je beginnen met de kennismaking met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien!Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

  02
  1 nacht
 • 3
  Mandawa

  Van Delhi naar Mandawa per privéauto

  Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Delhi, en brengt de chauffeur je per privéauto naar Mandawa. Mandawa was in de 18e eeuw een belangrijke koopmansstad, en vele rijke families lieten in die tijd prachtige haveli’s bouwen. Nog steeds is Mandawa een gezellige, levendige marktstad, en nog steeds kun je de prachtige oude koopmanshuizen in al hun glorie hier bewonderen. Ook het Mandawa Fort is een bezoek waard, met prachtige kamers, balkons, poorten en een fraai verzorgde tuin met pauwen. Je slaapt in een sfeervol, rijk gedecoreerd en kleurrijk hotel middenin het stadscentrum.

  03
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 4
  Bikaner

  Van Mandawa naar Bikaner per privéauto

  Na het ontbijt gaat de reis verder, je wordt vandaag naar Bikaner gebracht. Deze stad ligt aan de rand van de woestijn, met een authentiek, gezellig oud centrum. Bikaner wordt de stad van de kamelen genoemd omdat in deze regio de beste kamelen van de wereld worden gefokt.

  Schrik dan ook niet als je af en toe bijna tegen een kameel oploopt in de smalle straatjes! Je hotel voor de komende 2 nachten is een voormalig Maharadja paleis, nu omgebouwd tot hotel met alle moderne voorzieningen,  in een prachtige tuin vol bloemen en vijvers.

  04
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 5
  Bikaner

  Vrije dag in Bikaner

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bikaner te bekijken. Je vindt hier vele forten en tempels, waarvan het Junagarh Fort als een van de mooiste forten van Rajasthan wordt  gezien. In het fort bevinden zich meerdere paleizen, prachtig versierde binnenplaatsen en houten balkons. Slechts een gedeelte van het fort is open voor publiek, maar genoeg om een middag rond te dwalen en een goed beeld van de middeleeuwse rijkdom te krijgen! Het is zeker ook bijzonder om de Karni Mata temple in Deshnok te bezoeken, een wereldberoemde rattentempel.

  05
  1 nacht
 • 6
  Jaisalmer

  Van Bikaner naar Jaisalmer per privéauto

  Vandaag reis je verder met de auto & chauffeur, helemaal naar de woestijnstad Jaisalmer. Je zult hier je ogen uitkijken! Deze stad in de woestijn, omringd door muren met grote stadspoorten, lijkt weggeplukt uit een decor van een van de sprookjes van ‘Duizend-en-één nacht‘.

  Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes, maar probeer niet te verdwalen en pas op voor slapende koeien op de weg! Jaisalmer betekent eigenlijk ‘gouden stad’, deze naam heeft het te danken aan het prachtige fort uit de 12e eeuw van goudgeel zandsteen.

  De komende 2 nachten slaap je in een sfeervol oud paleis, net buiten het fort maar wel op loopafstand, bijna driehonderd jaar geleden gebouwd en in afgelopen eeuwen uitgebreid met torentjes, vleugels en bijgebouwen. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op het fort!

  06
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 7
  Jaisalmer

  Vrije dag in Jaisalmer

  Vandaag heb je de hele dag vrij om zelf te bepalen wat je wilt zien in Jaisalmer. Niets is verplicht! Er is heel veel te zien en te beleven in de stad zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om een korte kameelsafari te maken, wij bieden deze aan als excursie van een halve dag (zie tabblad excursies). Als je nog meer van de woestijn wilt zien, bieden we ook een kameelsafari van 2 of zelfs 3 dagen aan, waarbij je ook in de woestijn slaapt! 

  07
  1 nacht
 • 8
  Jodhpur

  Van Jaisalmer naar Jodhpur per privéauto

  Vandaag reis je verder, een prachtige rit dwars door de woestijn. Na aankomst zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft het te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen.

  Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen kun je uren ronddwalen en de vele paleizen, versierde zalen, binnenplaatsen en stenen beeldhouwwerken bewonderen. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren. Je logeert in een rood zandstenen hotel, gebouwd in de vorige eeuw.

  08
  1 nacht
  5 uur
 • 9
  Ranakpur

  Van Jodhpur naar Ranakpur per privéauto

  Voor deze dag staat een bezoek aan de unieke Jain tempels van Ranakpur op het programma! Je reist per auto met chauffeur van Jodhpur in een paar uur naar Ranakpur. Hier vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend marmeren pilaren vol decoraties. Je hotel voor vanavond ligt heerlijk rustig op een heuvel, vlakbij de tempels.

  09
  1 nacht
  3 uur
 • 10
  Udaipur

  Van Ranakpur naar Udaipur per privéauto

  Gelukkig vandaag geen lange reisdag, het is slechts een paar uur rijden naar Udaipur. Waarschijnlijk heb je vanmiddag nog voldoende tijd om een kijkje te nemen bij het beroemde meer; Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan! Je verblijft de komende 3 nachten ineen sfeervol hotel, aan de oostelijke oever van het beroemde Pichola Lake, in een voormalige 17e-eeuwse ‘haveli’. Het hotel is helemaal ingericht in Indiase stijl met antieke meubels en heeft een prachtig uitzicht over de verschillende paleizen, forten en het meer.

  10
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 11
  Udaipur

  Bezoek aan Chittorgarh

  Vandaag maak je een dagtrip naar Chittorgarh waar je een bezoek zult brengen aan het Chittorgarh Fort, het grootste fort van heel India. In de loop van de middag ben je weer terug in Udaipur.

  11
  1 nacht
  7 uur
 • 12
  Udaipur

  Vrije dag in Udaipur

  Vandaag heb je nog een hele dag de tijd om verder te gaan met je ontdekking van de pracht & praal in de vele paleizen, meren, tempels en tuinen in romantisch Udaipur. Natuurlijk kun je ook het Lake Palace middenin hetPichola Lake bezoeken, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja en nu een zeer luxe 5-sterren hotel.Werkelijk alles hier doet je denken aan vervlogen tijden.

  12
  1 nacht
 • 13
  Pushkar

  Van Udaipur naar Pushkar per privéauto

  De reis gaat vandaag verder naar Pushkar. Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, de ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van deze bijzondere sfeer.

  13
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 14
  Jaipur

  Van Pushkar naar Jaipur per privéauto

  Na Pushkar ontdekt te hebben gaat de reis verder naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

  14
  1 nacht
  3 uur
 • 15
  Jaipur

  Vrije dag in Jaipur

  Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.
  Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur.

  Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is. Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland!

  Na een heerlijke dag in Jaipur word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

  15
  1 nacht
 • 16
  Ranthambore

  Van Jaipur naar Ranthambore per privéauto

  Vandaag reis je verder per privéauto met chauffeur naar het Ranthambore Nationaal Park. Dit park is één van de mooiste wildparken van India. Het park staat tegenwoordig vooral bekend om de wilde tijgers, en er ligt een imposant oud fort, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het meer. Je slaapt in een gezellige lodge.

  16
  1 nacht
  4 uur
 • 17
  Ranthambore

  Vrije dag in Ranthambore

  Natuurlijk sta je ’s morgens vroeg op voor een safari per jeep! Niets is echter verplicht, alles kan en niets moet. Daarom zijn de excursies nog exclusief, maar je kunt vooraf een jeepsafari bij ons bijboeken, zie hiervoor het tabblad excursies! In de middag kun je vanuit de lodge een excursie maken naar het fort of je kunt nog een safari maken, met natuurlijk weer kans op het zien van tijgers! Helaas kunnen we niet garanderen dat je tijgers ziet, maar de kans is ongeveer fifty/fifty. Daarnaast zijn er nog veel meer beesten in het park, zoals de prachtige gazelles, wilde zwijnen, apen, krokodillen en vele vogels

  17
  1 nacht
 • 18
  Agra

  Van Ranthambore via Fatehpur Sikri naar Agra per privéauto

  Vandaag reis je verder per privéauto met chauffeur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri; een verlaten stad en voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Ongeveer 7 uur later kom je in Agra aan, de stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan.

  Let op: Fatehpur Sikri  en de Taj Mahal zijn op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen).

  18
  1 nacht
  7 uur
 • 19
  Agra

  Vrije dag in Agra

  Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. De privéauto met chauffeur staat de hele dag tot je beschikking.

  19
  1 nacht
 • 20
  Delhi

  van Agra naar vliegveld van Delhi per privéauto, vertrek uit Delhi

  Vanuit Agra reis je per privéauto terug naar Delhi. In Delhi komt je rondreis door India ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door India verlengen. Als je nog tijd hebt kun je kiezen voor een bezoek aan Varanasi.

  20
  4 uur

Inclusief

 • Genoemde transfer van vliegtveld naar hotel in Delhi
 • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur van dag 3 tot en met 20
 • 17 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, waarvan 12 in 'heritage' hotels 
 • Twee overnachtingen in Safari Lodge inclusief ontbijt en diner
 • Eten bij de locals in Jaipur

Locatie rondreis

Tijgers en de paleizen van de Maharadja’s

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks