Tempels & strand in het groene Zuid-India

15-daagse reis door Zuid-India

Prachtige landschappen

Onze rondreis door het zuiden van India

Vanuit Chennai (Madras) reis je naar Mahabalipuram, een rustig dorp aan de Indische Oceaan. Vervolgens bezoek je de kustplaats Pondicherry met Franse invloeden, gevolgd door Trichy, Tanjore en Madurai met prachtige tempels. In Periyar bezoek je een wildreservaat met vele diersoorten. In de avond eet je bij een gezellige gastvrije familie. Cochin is een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India. Natuurlijk mag een overnachting op een houseboat in de backwaters van Allepey niet ontbreken.

Als laatste bezoek je Kovalam, een zeer relaxte strandplaats in het zuiden van Kerala, Je kunt hier heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden. Aan het einde van dit avontuur vlieg je vanaf Trivandrum weer terug naar Nederland.

 • 1
  Mahabalipuram

  Aankomst op het vliegveld van Chennai, transfer naar hotel in Mahabalipuram

  Je vliegt op Chennai, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  1 uur 30 min
  Mahabalipuram
 • 2
  Mahabalipuram

  Vrije dag in Mahabalipuram

  Wandel vandaag eens door het centrum met verschillende historische monumenten die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Bezoek ook het strand, de zee kan hier wild zijn, daarom is het fijn om daarna lekker te luieren bij het zwembad van het hotel.

  02
  1 nacht
 • 3
  Pondhicherry

  Van Mahabalipuram naar Pondicherry per privéauto

  Per privéauto met chauffeur reis je naar Pondicherry. In deze kustplaats, met boulevard aan zee, is de Franse cultuur en architectuur nog goed zichtbaar. De sfeer is totaal anders dan in de rest van zuid India! Hier vind je ook de bekende Sri Aurobindo Ashram.

  03
  1 nacht
  2 uur
 • 4
  Trichy

  Van Pondicherry naar Trichy per privéauto

  Vandaag reis je naar Trichy (Tiruchirapally), waar je het fort en de Vishnu tempel Sri Sanagam kunt bewonderen.

  04
  1 nacht
  4 uur
 • 5
  Trichy

  Excursie naar Tanjore

  Vanuit Trichy maak je een dagtocht naar Tanjore, en breng je een bezoek aan de verschillende tempels zoals de Brihadeswara met zijn hoge muren en gracht.

  05
  1 nacht
  5 uur
 • 6
  Madurai

  Van Trichy naar Madurai per privéauto

  Vanmorgen reis je door naar Madurai, de 2000 jaar oude tempelstad van India en een belangrijk pelgrimsoord. Je verblijft 2 nachten in een hotel in Madurai.

  06
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 7
  Madurai

  Vrije dag in Madurai

  Op je vrije dag kun je de `Hal van Duizend Zuilen` bezoeken in de 17e-eeuwse Meenakse tempel en natuurlijk een kijkje nemen in het Gandhi museum.

  07
  1 nacht
 • 8
  Periyar

  Van Madurai naar Periyar per privéauto, bezoek wildpark incl. boottocht

  Je vervolgt de reis richting het westen naar Periyar, waar je een boottocht maakt door het uitgestrekte Periyar wildreservaat waar olifanten, Bengaalse tijgers en vele vogelsoorten voorkomen. Je slaapt in een hotel in het dorpje Thekkady.

  Na een heerlijke dag in Periyar word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  08
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 9
  Cochin

  Van Periyar naar Cochin per privéauto

  De reis gaat verder naar Cochin (of ‘Kochi’), een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India, aan de Arabische Zee.

  09
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 10
  Cochin

  Vrije dag in Cochin

  Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India, en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier vele Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India! In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

  10
  1 nacht
 • 11
  Houseboat

  Van Cochin naar Allepey per privéauto, start cruise, overnachting & diner op de houseboat

  Vanuit Cochin heb je een transfer naar Allepey. Vandaag ga je aan boord van de karakteristieke houseboat die je door de smalle kanaaltjes van Allepey zal varen. Tijdens lunchtijd zal de boot aanleggen bij een veld of een klein dorp van niet meer dan 4 of 5 huizen. Je kunt hier een kleine wandeling maken door het dorp of de velden.

  Als je het leuk vindt, kun je ook een bezoekje brengen aan een van de huizen aan de waterkant. Na de lunch vaar je weer verder door de smalle kanaaltjes. ’s Avonds gaat de motor uit en wordt de boot aan wal gelegd in de prachtige natuur. Hier kun je onder de sterrenhemel genieten van een heerlijke maaltijd.

  11
  1 nacht
  2 uur
 • 12
  Kovalam

  Van Allepey naar Kovalam per privéauto

  Vanochtend vaar je weer terug naar Allepey waar je na het ontbijt naar Kovalam wordt gebracht. Kovalam is bekend om de vele palmbomen! Wandel na aankomst nog even over het strand en maak een foto van de mooie vuurtoren. Je kunt ’s avonds eten in het restaurant van het hotel, of in een van vele andere restaurantjes op loopafstand.

  12
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 13
  Kovalam

  Vrije dag in Kovalam

  Op deze vrije dag kun je heerlijk uitrusten bij het zwembad of op het strand. Als je echt compleet wilt ontspannen kan je gebruik maken van een heerlijke Ayurvedische massage die je in het hotel kunt reserveren!

  13
  1 nacht
 • 14
  Kovalam

  Vrije dag in Kovalam

  Op deze vrije dag kun je heerlijk uitrusten bij het zwembad of op het strand. Als je echt compleet wilt ontspannen kan je gebruik maken van een heerlijke Ayurvedische massage die je in het hotel kunt reserveren!

  14
  1 nacht
 • 15
  Trivandrum

  Transfer naar het vliegveld van Trivandrum, vertrek uit Trivandrum

  De meeste vluchten vertrekken erg vroeg vanuit Trivandrum. Daarom word je al voor het ontbijt naar de luchthaven gebracht. Als je nog een paar extra dagen aan het strand wilt blijven, kan dit natuurlijk ook, deze rondreis is gemakkelijk te verlengen!

  15
  30 min

Inclusief

 • Genoemde transfer van Chennai naar Mahabalipuram
 • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur van dag 4 tot en met  dag 10
 • Genoemde transfer van Cochin naar Allepey, van Allepey naar Kovalam en van Kovalam naar vliegveld Trivandrum
 • Excursie Tanjore
 • Bezoek Periyar wildpark inclusief boottocht en inclusief entreegeld
 • Eten bij de locals
 • 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Eén overnachting op houseboat in backwaters van Allepey inclusief 3 maaltijden

Locatie rondreis

Tempels & strand in het groene Zuid-India

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks