Overland naar Varanasi

15-daagse reis langs de hoogtepunten van noordelijk India

Kleurrijk India

Ontdek het noorden van India met onze rondreis

Tijdens deze rondreis maak je per auto met chauffeur en trein, kennis met een aantal van de hoogtepunten van noordelijk India: de Gouden Driehoek, Khajuraho en Varanasi.

Na de hoofdstad Delhi reis je naar de Gouden Driehoek. Hier bezoek je de ‘roze stad’ Jaipur met haar vele forten en paleizen en vervolgens Agra, met zijn beroemde Taj Mahal.  Vanuit Agra reis je verder oostwaarts naar Gwalior. Gwalior staat vooral bekend om haar hooggelegen en indrukwekkende fort. Hierna reis je door naar Orchha, een heerlijk stadje gelegen aan de oevers van de Betwa rivier. Hier vind je schitterende paleizen en tempels die dateren uit een rijk historisch verleden.

Vervolgens reis je naar Khajuraho, de stad die bekend staat om haar erotische tempels! Voor je terugreis naar Delhi ga je natuurlijk naar Varanasi. De beroemde stad aan de heilige rivier de Ganges waar pelgrims uit heel India naar toe trekken om te baden in de heilige rivier.

 • 1
  Delhi

  Aankomst op het vliegveld van Delhi, transfer naar je hotel

  Je vliegt op Delhi, een vlucht van ongeveer 9 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  1 uur
  Delhi
 • 2
  Delhi

  Vrije dag in Delhi

  Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien!Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

  02
  1 nacht
 • 3
  Jaipur

  Per privé-auto van Delhi naar Jaipur

  Vanuit Delhi reis je ’s morgens per privéauto met chauffeur in ongeveer 5 uur naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Jaipur

  Vrije dag in Jaipur

  Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.
  Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur.

  Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is. Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland!

  Na een heerlijke dag in Jaipur word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

  04
  1 nacht
 • 5
  Agra

  Per privé-auto van Jaipur via Fatehpur Sikri naar Agra

  Vandaag reis je verder per privéauto met chauffeur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri; een verlaten stad en voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Ongeveer 6,5 a 7 uur later kom je in Agra aan, de stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: Fatehpur Sikri  en de Taj Mahal zijn op vrijdag gesloten, hou hier rekening mee bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen).

  05
  1 nacht
  6 uur 30 min
 • 6
  Agra

  Vrije dag in Agra

  Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. De privéauto met chauffeur staat de hele dag tot je beschikking.

  06
  1 nacht
 • 7
  Gwalior

  Van Agra naar Gwalior per privé-auto

  Per auto met chauffeur reis je vanuit Agra naar Gwalior. Het eerste wat je opvalt bij aankomst in Gwalior is het gigantische en indrukwekkende fort dat bovenop de heuvel ligt. In vroegere tijden bood het fort bescherming aan de verschillende koningshuizen, waardoor er nu een mix van Hindu- en Moslimarchitectuur te zien is. Het fort ligt bovenop een heuvel waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving! Verder kun je in Gwalior verschillende paleizen bezoeken of een bezoek brengen aan het Scindia Archeologisch Museum.

  07
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 8
  Orccha

  van Gwalior naar Orchha per privé-auto

  Vandaag reis je verder per auto met chauffeur vanuit Gwalior naar Orchha, een klein stadje gelegen aan de Betwa rivier. In vergelijking met andere Indiase steden is Orchha overzichtelijk en het ligt prachtig aan de Betwa River in een rustige, groene omgeving.  Ga uitgebreid slenteren in het kleine centrum van de stad, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

  08
  1 nacht
  3 uur
 • 9
  Orchha

  Vrije dag in Orccha

  Je vrije dag in Orchha kun je gebruiken om de schitterende paleizen en tempels te bezichtigen. De stad heeft een rijk historisch verleden en staat bekend om haar elegante bouwstijl. Het Orchha Fort en het Jahangir Mahal Palaces uit de 17-e eeuw zijn het bezoeken zeker waard!

  09
  1 nacht
 • 10
  Khajuraho

  Van Orchha naar Khajuraho per prive-auto

  Na het ontbijt vervolg je de reis per privéauto met chauffeur richting Khajuraho, de volgende stop richting het oosten, een klein plaatsje in een groene omgeving. Je reist door het platteland en onderweg kom je langs kleine dorpjes waar je het Indiase plattelandsleven kunt aanschouwen. In de avond kun je natuurlijk genieten van een heerlijk Indiase maaltijd!

  10
  1 nacht
  5 uur
 • 11
  Nachttrein

  Overdag vrij, in de avond van Khajuraho naar Varanasi per nachttrein

  Khajuraho staat vooral bekend om haar opvallende tempels met erotische beelden uit de Kamasutra en deze mag je dan ook niet missen! Ze vormen een interessant schouwspel en het ontdekken van de verschillende standjes en posities is een uitdaging. De tempels zijn gebouwd tussen de 9e en 10e-eeuw en zijn eeuwenlang verborgen gebleven. Van de oorspronkelijke 85 tempels staan er nu nog 22 in goede conditie. De tempels staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn één van de meest bijzondere van noord India vanwege de ingewikkelde en bijzondere ontwerpen. In de loop van de avond ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation van Khajuraho.

  Aan het begin van de avond vertrekt de trein (klasse 3A), waar je eerst nog kunt zitten op een voor jou gereserveerde plek. In de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 3 bedden boven elkaar, 6 in een open coupe.  Waarschijnlijk val je door het ritme van de trein snel in slaap!
  Tip: Het is ook mogelijk om van Khajuraho naar Varanasi te vliegen. De prijs voor een vlucht verschilt per dag en is op aanvraag beschikbaar.

  11
  1 nacht
  11 uur 30 min
 • 12
  Varanasi

  Aankomst in Varanasi

  Als je met de nachttrein reist, kom je ’s ochtends aan in Varanasi. Er zijn ook andere manieren om in Varanasi aan te komen (het vliegtuig of per auto met chauffeur), in ieder geval zul je na aankomst versteld staan! Pelgrims uit heel India komen naar Varanasi om hier te baden in de heilige rivier Ganges, deze kleurrijke bezoekers zorgen voor een bijzondere sfeer! Wandel door de smalle steegjes, kijk uit voor de koeien en kippen op straat, en waan jezelf in de Middeleeuwen.

  12
  1 nacht
 • 13
  Varanasi

  Vrije dag in Varanasi

  Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een aanrader, je ziet hoe de dag op gang komt en vooral de crematieplaatsen aan de rivier zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt de excursie vooraf bij ons boeken, je maakt dan een hele vroege boottocht en bekijkt daarna de stad Varanasi met een lokale gids. Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina. Je bezoekt dan ook Sarnath, een heilige plaats voor boeddhisten.

  13
  1 nacht
 • 14
  Nachttrein

  Overdag vrij, in de avond van Varanasi naar Delhi per nachttrein

  Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation van Varanasi. Op het station kun je bij de vele verkopers nog wat water en koekjes kopen voor onderweg, maar ook als je trein eenmaal rijdt, zul je nog genoeg verkopers langs zien lopen waar je wat lekkers kunt kopen.

  In de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 2 bedden boven elkaar, 4 in een open coupe.
  Tip: Het is ook mogelijk om van Varanasi naar Delhi te vliegen. De prijs voor een vlucht verschilt per dag en is op aanvraag beschikbaar.

  14
  1 nacht
  14 uur 30 min
 • 15
  Delhi

  Aankomst in Delhi, in de avond vertrek uit Delhi

  Als je met de nachttrein reist, kom je ’s ochtends vroeg aan in Delhi. Je gaat op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Delhi voor je terugvlucht naar Nederland.

  15

Inclusief

 • Genoemde transfer van vliegveld naar hotel in Delhi
 • 12 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Eten bij de locals in Jaipur
 • Dagkamer in Khajuraho
 • Trein van Khajuraho naar Varanasi (slaapplaats, klasse 3A)
 • Trein van Varanasi naar Delhi (slaapplaats, klasse 2A)
 • Vervoer per privéauto met chauffeur van dag 3 tot en met dag 11

Locatie rondreis

Overland naar Varanasi

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks