Langs de hoogtepunten van Rajasthan

14-daagse reis door Rajasthan

Veelzijdig India

Reis door de meest exotische en kleurrijke provincie van India

Een rondreis van twee weken per auto met chauffeur door het centrale gedeelte van Rajasthan, de meest exotische en kleurrijke provincie van India. Deze reis start in de hoofdstad Delhi. Hierna reis je, comfortabel per eigen auto met chauffeur, naar de haveli’s in Mandawa en naar Bikaner in de woestijn. Andere prachtige stops zijn de ‘blauwe stad’ Jodhpur, de Jain-tempels van Ranakpur, de romantische stad Udaipur en pelgrimsstad Pushkar. Na je kennismaking met Rajasthan bezoek je ook nog de Gouden Driehoek; met de ‘roze stad’ Jaipur en Agra met de beroemde Taj Mahal. Vanuit Agra reis je weer terug naar Delhi.

 • 1
  Delhi

  Aankomst op het vliegveld van Delhi, transfer naar je hotel

  Je vliegt op Delhi, een vlucht van ongeveer 9 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  1 uur
  Delhi
 • 2
  Delhi

  Vrije dag in Delhi

  Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien!Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

  02
  1 nacht
 • 3
  Mandawa

  Van Delhi naar Mandawa per privéauto

  Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Delhi en reis je per privéauto met chauffeur naar Mandawa. Mandawa was al in de 18e eeuw een belangrijke koopmansstad, en de vele rijke families lieten in die tijd prachtige haveli’s bouwen. Nog steeds is Mandawa een gezellige, levendige  marktstad en nog steeds kun je de prachtige oude koopmanshuizen in al hun glorie hier bewonderen. Ook het Mandawa Fort is een bezoek waard, met prachtige kamers, balkons, poorten en een fraai verzorgde tuin met pauwen.

  03
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 4
  Bikaner

  Van Mandawa naar Bikaner per privéauto

  Na het ontbijt gaat de reis verder, je wordt vandaag naar Bikaner gebracht. Deze stad ligt aan de rand van de woestijn, met een authentiek, gezellig oud centrum. Bikaner wordt de stad van de kamelen genoemd omdat in deze regio de beste kamelen van de wereld worden gefokt. Schrik dan ook niet als je af en toe bijna tegen een kameel oploopt in de smalle straatjes! Het is zeker ook bijzonder om de Karni Mata temple in Deshnok te bezoeken, een wereldberoemde rattentempel.

  04
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 5
  Bikaner

  Vrije dag in Bikaner

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bikaner te bekijken. Je vindt hier veel forten en tempels, waarvan het Junagarh Fort als een van de mooiste forten van Rajasthan wordt  gezien. In het fort bevinden zich meerdere paleizen, prachtig versierde binnenplaatsen en houten balkons. Slechts een gedeelte van het fort is open voor publiek, maar genoeg om een middag rond te dwalen en een goed beeld van de middeleeuwse rijkdom te krijgen!

  05
  1 nacht
 • 6
  Jodhpur

  Van Bikaner naar Jodhpur per privéauto

  Vandaag zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft de stad te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren.

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  Udaipur

  Vertrek naar Udaipur via Ranakpur per privéauto

  Vandaag wordt een lange reisdag! Je reist eerst van Jodhpur in een paar uur naar Ranakpur. In Ranakpur vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend marmeren pilaren vol decoraties. Na een bezoek aan deze unieke Jain tempel rijdt de chauffeur je verder, het laatste stukje naar Udaipur. Wellicht heb je vanavond nog tijd en zin om een kijkje te nemen bij het beroemde meer; Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan!

  07
  1 nacht
  6 uur 30 min
 • 8
  Udaipur

  Vrije dag in Udaipur

  Je kunt deze dag gebruiken om de vele paleizen, meren, tempels en tuinen van Udaipur te bezoeken. Om er een paar te noemen: naast het City Palace kun je een bezoek brengen aan het Fateh Sagar & Nehru Park, de Chrystal Gallery en natuurlijk het Lake Palace middenin hetPichola Lake, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja en nu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden.

  08
  1 nacht
 • 9
  Pushkar

  Vertrek van Udaipur naar Pushkar per privéauto

  De reis gaat vandaag verder naar Pushkar. Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van de bijzondere sfeer.

  09
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 10
  Jaipur

  Vertrek van Pushkar naar Jaipur per privéauto

  Na Pushkar ontdekt te hebben gaat de reis verder naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

  10
  1 nacht
  3 uur
 • 11
  Jaipur

  Vrije dag in Jaipur

  Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.
  Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur.

  Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is. Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland!

  Na een heerlijke dag in Jaipur word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

  11
  1 nacht
 • 12
  Agra

  Vertrek naar Agra via Fatehpur Sikri per privéauto

  Vandaag reis je verder per privéauto met chauffeur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri; een verlaten stad en voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Ongeveer 7 uur later kom je in Agra aan, de stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: Fatehpur Sikri  en de Taj Mahal zijn op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen).

  12
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 13
  Agra

  Vrije dag in Agra

  Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. De privéauto met chauffeur staat de hele dag tot je beschikking.

  13
  1 nacht
 • 14
  Delhi

  Van Agra naar Delhi per privéauto, vertrek uit Delhi

  Vanuit Agra reis je per privéauto terug naar Delhi. In Delhi komt je Rondreis door India ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door India verlengen. Als je nog tijd hebt kun je kiezen voor een bezoek aan Varanasi.

  14
  4 uur

Inclusief

 • Genoemde transfer van vliegveld naar hotel in Delhi
 • 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur van dag 3 tot en met dag 14
 • Eten bij de locals in Jaipur

Locatie rondreis

Langs de hoogtepunten van Rajasthan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks