Rondreis Noord én Zuid-India

20-daagse rondreis door het Noorden en Zuiden van India

Ontdek veelzijdig India

Onze rondreis door het noorden en zuiden van India

Tijdens deze India rondreis ‘Door Noord én Zuid-India’ maak je per trein kennis met een aantal van de hoogtepunten van noordelijk India zoals de Gouden Driehoek en Varanasi en combineer je deze met de tempelsteden, kustplaatsen, en de groene natuur in Zuid-India, waar je per auto met chauffeur vanuit Madurai naar Cochin aan de westkust reist.

Na de hoofdstad Delhi reis je naar de Gouden Driehoek. Hier bezoek je de ‘roze stad’ Jaipur met haar vele forten en paleizen en vervolgens Agra, met zijn beroemde Taj Mahal. Vanuit Agra reis je verder naar Varanasi, de beroemde stad aan de heilige rivier de Ganges waar pelgrims uit heel India naar toe trekken om te baden. Vervolgens vlieg je naar Madurai, een stad met prachtige tempels. In Periyar bezoek je een wildreservaat met vele diersoorten, eet je bij een gezellige gastvrije familie en later verken je de prachtige omgeving van Munnar met zijn theeplantages.

Natuurlijk mag een overnachting op een houseboat in de backwaters van Allepey niet ontbreken voordat je verder reist naar Cochin, een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India. Als laatste bezoek je Varkala, een zeer relaxte strandplaats in het zuiden van Kerala. Je kunt hier heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden. Aan het einde van dit avontuur vlieg je vanaf Trivandrum weer terug naar Nederland

 • 1
  Delhi

  Aankomst op het vliegveld van Delhi, transfer naar je hotel

  Je vliegt op Delhi, een vlucht van ongeveer 9 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  1 uur
  Delhi
 • 2
  Delhi

  Vrije dag in Delhi

  Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Dit kun je op eigen houtje doen, of ga mee met de excursie Stadstour Delhi. Of kies voor iets anders: onze Fietsexcursie in Delhi! Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien! Kijk voor alle excursiemogelijkheden in ons overzicht van alle India excursies!

  02
  1 nacht
 • 3
  Jaipur

  In de ochtend per trein van Delhi naar Jaipur

  In de ochtend ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation van Delhi. Het is hier een drukte van jewelste, dus vertrek op tijd! De reis gaat verder naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Na ongeveer 4,5 uur kom je in Jaipur aan. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

  03
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 4
  Jaipur

  Vrije dag in Jaipur

  Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium. Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur. Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje.

  De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur is per taxi of motorriksja. Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland! Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop te brengen. In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

  04
  1 nacht
 • 5
  Agra

  Van Jaipur naar Agra met de trein

  Per trein reis je vandaag in ongeveer 5 uur naar Agra, stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz, de vrouw van sjah Jahan. Let op: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen). Je hebt door de vroege trein vandaag nog voldoende tijd in Agra, en anders kan het morgen!

  05
  1 nacht
  5 uur
 • 6
  Nachttrein

  Vrije dag in Agra, in de avond nachttrein naar Varanasi

  Je hebt de hele dag de tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken, waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker rond kunt dolen door het levendige, oude centrum. Agra is het gemakkelijkst te verkennen per fiets- of autoriksja. In de omgeving van Agra, net buiten de drukte van de stad, kun je Fatehpur Sikri bezoeken; een verlaten stad, voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar.

  Vanuit Agra kun je het beste een bus of taxi naar Fatephur Sikri nemen. Laat op de avond vertrekt de nachttrein naar Varanasi, waar je eerst nog kunt zitten op een voor jou gereserveerde plek. In de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 3 bedden boven elkaar, 6 in een open coupe. Waarschijnlijk val je door het ritme van de trein snel in slaap!

  06
  1 nacht
  12 uur
 • 7
  Varanasi

  Aankomst in Varanasi

  Je komt ’s ochtends aan in Varanasi. Pelgrims uit heel India komen naar Varanasi om hier te baden in de heilige rivier Ganges, deze kleurrijke bezoekers zorgen voor een bijzondere sfeer! Wandel door de smalle steegjes, kijk uit voor de koeien en kippen op straat, en waan jezelf in de Middeleeuwen.

  07
  1 nacht
 • 8
  Varanasi

  Vrije dag in Varanasi

  Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een aanrader, je ziet hoe de dag op gang komt en vooral de crematieplaatsen aan de rivier zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt de excursie Stadstour Varanasi vooraf bij ons boeken, je maakt dan een hele vroege boottocht en bekijkt daarna Varanasi met een lokale gids. Je bezoekt dan ook Sarnath, een heilige plaats voor boeddhisten.

  08
  1 nacht
 • 9
  Madurai

  Transfer naar vliegveld, vertrek Varanasi naar Madurai

  Vandaag word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Madurai, de 2000 jaar oude tempelstad in het zuiden van India en een belangrijk pelgrimsoord. Na aankomst op het vliegveld van Madurai word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht.

  09
  1 nacht
  6 uur
 • 10
  Madurai

  Vrije dag in Madurai

  Op je vrije dag kun je bijvoorbeeld de `Hal van Duizend Zuilen` bezoeken in de 17e-eeuwse Meenakse tempel en natuurlijk een kijkje nemen in het Gandhi museum.

  10
  1 nacht
 • 11
  Periyar

  Van Madurai naar Periyar per privé-auto met chauffeur, bezoek wildpark inclusief boottocht

  Je vervolgt de reis richting het westen naar Periyar, waar je een boottocht maakt door het uitgestrekte Periyar wildreservaat waar olifanten, Bengaalse tijgers en vele vogelsoorten voorkomen. Je slaapt in een hotel in Thekkady.

  Na een heerlijke dag in Periyar word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  11
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 12
  Periyar

  Van Periyar naar Munnar per privé-auto met chauffeur

  Na het ontbijt vertrek je naar het stadje Munnar. De rit gaat door een groen heuvel- tot bergachtig landschap met theeplantages zover het oog reikt en af en toe een waterval. Een heel ander stukje India, genieten van het uitzicht is hier de belangrijkste activiteit. Eenmaal aangekomen in je hotel waar je de komende twee nachten verblijft, heb je volop de gelegenheid van de prachtige omgeving te genieten!

  12
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 13
  Munnar

  Vrije dag in Munnar

  Vandaag heb je de hele dag om Munnar en de prachtige omgeving te verkennen. Trek je wandelschoenen aan en ga de theevelden in. Of neem een riksja naar het uitzichtpunt, één van de stuwdammen of vele watervallen in de omgeving. In het stadje zelf kun je het theemuseum bezoeken.

  13
  1 nacht
 • 14
  Houseboat

  Van Munnar naar Allepey per privé-auto met chauffeur, start backwatercruise, overnachting op houseboat

  Vandaag vertrek je vroeg voor de reis naar Allepey, waar je aan boord gaat van de karakteristieke houseboat die je door de smalle kanaaltjes van Allepey zal varen. Tijdens lunchtijd zal de boot aanleggen bij een veld of klein dorp van niet meer dan 4 of 5 huizen.

  Je kunt hier een kleine wandeling maken door het dorp of de velden. Als je het leuk vindt, kun je ook een bezoekje brengen aan een van de huizen aan de waterkant. Na de lunch vaar je weer verder door de smalle kanalen. ’s Avonds gaat de motor uit en wordt de boot aan wal gelegd in de prachtige natuur. Hier kun je onder de sterrenhemel genieten van een heerlijke maaltijd.

  14
  1 nacht
  5 uur
 • 15
  Cochin

  Einde backwater cruise, per privé-auto met chauffeur naar Cochin

  Vanochtend vaar je terug naar Allepey waar je na het ontbijt weer aan land gaat. De chauffeur staat je op te wachten om je naar Cochin (of ‘Kochi’) te brengen, een van de oudste en interessantste handelssteden van Zuid-India, aan de Arabische Zee.

  15
  1 nacht
  2 uur
 • 16
  Cochin

  Vrije dag in Cochin

  Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier veel Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India. In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

  16
  1 nacht
 • 17
  Cochin

  Van Cochin naar Varkala

  Vandaag wordt je per privé-auto naar Varkala gebracht. Bewonder gelijk even het strand met prachtige kliffen. Varkala is de enige plaats in zuid Kerala waar je kliffen vindt, best bijzonder dus!

  17
  1 nacht
  5 uur
 • 18
  Varkala

  Vrije dag in Varkala

  Varkala staat bekend om de minerale waterbronnen en hierdoor zijn er veel spa’s te vinden waar je je kunt laten verwennen, o.a. bij het hotel. Je kunt vandaag verder een relaxte stranddag houden. Wil je wat meer actie, dan is het mogelijk om een fiets te huren en de omgeving te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld de Janardana Swami Tempel en Sivagiri Mutt bezoeken. De Sivagiri Mutt is de laatste rustplaats van de Sree Narayana Guru en een van de bekendste monumenten in Kerala.

  18
  1 nacht
 • 19
  Varkala

  Vrije dag in Varkala

  Varkala staat bekend om de minerale waterbronnen en hierdoor zijn er veel spa’s te vinden waar je je kunt laten verwennen, o.a. bij het hotel. Je kunt vandaag verder een relaxte stranddag houden. Wil je wat meer actie, dan is het mogelijk om een fiets te huren en de omgeving te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld de Janardana Swami Tempel en Sivagiri Mutt bezoeken. De Sivagiri Mutt is de laatste rustplaats van de Sree Narayana Guru en een van de bekendste monumenten in Kerala.

  19
  1 nacht
 • 20
  Trivandrum

  Transfer naar Trivandrum, vertrek uit Trivandrum

  De meeste vluchten vertrekken erg vroeg vanuit Trivandrum. Daarom word je al voor het ontbijt naar de luchthaven gebracht. Als je nog een paar extra dagen aan het strand wilt blijven, kan dit natuurlijk ook, deze rondreis is gemakkelijk te verlengen!

  20
  1 uur 30 min

Inclusief

 • Genoemde transfer van vliegveld naar hotel in Delhi
 • 17 overnachtingen met ontbijt
 • Genoemd vervoer per trein van Delhi naar Jaipur (zitplaats, klasse 2A, met A/C)
 • Genoemd vervoer per trein van Jaipur naar Agra (zitplaats, klasse 2A)
 • Genoemd vervoer per nachttrein van Agra naar Varanasi (klasse 3A, met A/C & sleeper)
 • Genoemde transfer naar vliegveld in Varanasi
 • Binnenlandse vlucht van Varanasi naar Madurai (prijs onder voorbehoud)
 • Genoemde transfer van vliegveld in Madurai naar je hotel
 • Genoemd vervoer per privé-auto (airco) met chauffeur van dag 11 tot en met dag 15
 • Entreegeld Periyar wildpark inclusief boottocht
 • Eten bij de locals
 • Overnachting op houseboat in backwaters van Allepey inclusief 3 maaltijden
 • Genoemde transfer vanuit Cochin naar je hotel in Varkala
 • Genoemde transfer vanuit je hotel in Varkala naar het vliegveld in Trivandrum.

Locatie rondreis

Door Noord én Zuid-India

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks