India & Nepal: van de Taj Mahal via Varanasi naar Nepal

22-daagse reis langs de hoogpunten van India en Nepal

Adembenemend mooi

Onze rondreis langs de hoogtepunten van India en Nepal

Bij deze rondreis maak je kennis met de hoogtepunten van India en Nepal. Je bezoekt de Gouden Driehoek en reist vanuit Delhi met de comfortabele Shadabti Express naar de ‘roze stad’ Jaipur, met haar vele forten en paleizen. Daarnaast ontbreekt ook de beroemde Taj Mahal in Agra niet. Vervolgens reis je door naar Varanasi aan de heilige rivier de Ganges waar pelgrims uit heel India naar toe trekken om te baden.

Daarna reis je door naar Nepal, verblijf je enkele dagen in Chitwan Nationaal Park en loop je een trekking. De Poon Hill Trek is relatief licht maar de omgeving is prachtig, de gids leidt je 5 dagen lang door de Annapurna regio. Daarna verblijf je nog even in het gezellige Pokhara en zal deze mooie rondreis eindigen in Kathmandu, van waar je naar huis vliegt

 • 1
  Delhi

  Aankomst in Delhi

  Je vliegt op Delhi, een vlucht van ongeveer 9 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  1 uur
  Delhi
 • 2
  Delhi

  Vrije dag in Delhi

  Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over één van de loslopende (heilige) koeien!

  02
  1 nacht
 • 3
  Jaipur

  Per trein van Delhi naar Jaipur

  Vanuit Delhi reis je ’s morgens per Shatabdi Express (een comfortabele trein met airco!) in ongeveer 4,5 uur naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

  03
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 4
  Jaipur

  Vrije dag in Jaipur

  Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.  Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur. Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje.

  De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is.  Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland! Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

  04
  1 nacht
 • 5
  Agra

  Van Jaipur naar Agra met de trein

  Vandaag reis je per trein in ongeveer 5 uur naar Agra, stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen). Je hebt vandaag nog voldoende tijd in Agra, en anders kan het morgen!

  05
  1 nacht
  5 uur
 • 6
  Agra

  Vrije dag in Agra

  Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. Agra is het gemakkelijkst te verkennen per fiets- of autoriksja. In de omgeving van Agra, net buiten de drukte van de stad, kun je Fatehpur Sikri bezoeken; een verlaten stad, voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Vanuit Agra kun je het beste een bus of taxi naar Fatephur Sikri nemen.

  06
  1 nacht
 • 7
  Nachttrein

  Van Agra naar Varanasi met de trein

  Overdag kan je nog wat bezichtigen of gewoon rustig aan doen. Na de genoten te hebben van de Gouden Driehoek reis je vandaag per nachttrein in ongeveer 12 uur naar Varanasi.

  07
  1 nacht
  12 uur
 • 8
  Varanasi

  Vrije dag in Varanasi

  ’s Ochtends vroeg kom je aan in Varanasi. Je zal versteld staan! Pelgrims uit heel India komen naar Varanasi om hier te baden in de heilige rivier Ganges, deze kleurrijke bezoekers zorgen voor een bijzondere sfeer! Wandel door de smalle steegjes, kijk uit voor de koeien en kippen op straat, en waan jezelf in de Middeleeuwen.

  08
  1 nacht
 • 9
  Varanasi

  Vrije dag in Varanasi

  Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een aanrader, je ziet hoe de dag op gang komt en vooral de crematieplaatsen aan de rivier zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt de excursie vooraf bij ons boeken, je maakt dan een hele vroege boottocht en bekijkt daarna de stad Varanasi met een lokale gids. Je bezoekt dan ook Sarnath, een heilige plaats voor boeddhisten. Geef a.u.b. door bij je aanvraag bij de ‘opmerkingen’ of je deze excursie wilt bijboeken, we passen je reisvoorstel graag op maat voor je aan!

  09
  1 nacht
 • 10
  Grens met Nepal (Lumbini)

  Van Varanasi per privé-auto met chauffeur naar de grens met Nepal

  Vandaag vertrek je vroeg voor de lange rit van ongeveer 10 uur naar de grens met Nepal. Je reist door kleine dorpjes en langs de weg zie je mensen aan het werk in de velden. In de middag stop je ergens voor een Indiase lunch en om even de benen te strekken. Aan het einde van de middag kom je aan in Sunauli, een typische, drukke grensplaats. De chauffeur helpt je bij de grensformaliteiten, zodat je gemakkelijk de grens kunt passeren. Daarna is het nog een klein stukje rijden naar het comfortabele hotel waar je vanavond verblijft. Het diner is vandaag inbegrepen.

  10
  1 nacht
  10 uur
 • 11
  Chitwan Nationaal Park

  Door naar het Chitwan National Park

  Na het ontbijt gaat de reis verder door het laagland van Nepal. Na ongeveer 4 uur rijden kom je aan bij het Chitwan National Park. Je kunt ’s middags nog heerlijk relaxen in de tuin of op je balkon. Maar als je meteen avontuur wilt, kun je ook vandaag al meteen een excursie boeken!

  11
  1 nacht
  4 uur
 • 12
  Chitwan Nationaal Park

  Vrije dag in Chitwan

  We raden je aan om vroeg op te staan en het kleine stukje naar de rivier te lopen om te genieten van het prachtige ochtendlicht als de zon net op is. Wie weet zie je een olifant die zijn ochtendbad krijgt. Je hebt vandaag de hele dag vrij en dus kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt met een gids in een kano over de rivier varen, je kunt een wandeling door de jungle maken, en je kunt op zoek gaan naar de rhino, een ervaring die je niet mag missen.

  12
  1 nacht
 • 13
  Pokhara

  Van Chitwan per privé-auto met chauffeur naar Pokhara

  Na het ontbijt, en misschien een vroege ochtendwandeling, reis je verder naar Pokhara, een gezellige plaats aan de voet van de Annapurna. Je kunt nog wat ondernemen of je duikt meteen het gezellige centrum in. ’s Avonds kun je lekker eten in één van de vele restaurants, waarbij je keuze hebt uit ongeveer alle mogelijke smaken!

  13
  1 nacht
  4 uur
 • 14
  Tikhedhunga

  Per bus van Pokhara naar Nayapul, start trek, naar Tikhedhunga (op 1577m)

  In je hotel maak je eerst kennis met de gids en de dragers, en samen stap je op de bus naar Nayapul, een rit van ruim een uur. Vanuit Nayapul begint de trekking, eerst naar Birethanti op 1065 m hoogte,  een levendige bergplaatsje aan de Modi River. Vanaf hier loop je in zo’n 4 uur naar Tikhedhunga, door bamboebossen, langs watervallen en grazende koeien. Tikhedhunga is een rustig dorpje aan een rivier, met wat winkeltjes en een hele vriendelijke, nieuwsgierige lokale bevolking! Je slaapt hier vanavond in een lokaal teahouse.

  14
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 15
  Ghorepani

  Trekking, van Tikhedhunga naar Ghorepani (op 2850 m.)

  Na het ontbijt ga je weer op pad. Zorg dat je voldoende brandstof tot je genomen hebt, want vandaag wordt een echte klimdag! Eerst klim je naar Ulleri, een flinke plaats op 2070 m hoogte. Daarna gaat het pad iets minder steil omhoog, door eikenbossen en tussen de rododendrons wandel je naar Banthanti op 2250 meter,en daarna door naar Nangethanti op 2460 meter. Er is voldoende tijd om te stoppen wanneer je dat wilt en natuurlijk kun je foto’s maken van de lokale bevolking, de dorpjes en de prachtige besneeuwde bergtoppen die je in de verte ziet!

  Het laatste stuk klim je naar 2850 meter hoogte en kom je aan in Ghorepani, een gezellig dorpje met een echte internationale  ‘bergbeklimmers’-sfeer. Je kunt hier nog wat rondwandelen en bijvoorbeeld een drankje drinken met andere travellers uit wie weet waar vandaan? Maar maak het niet te laat, want morgen moet je vroeg opstaan! Je slaapt vanavond in een teahouse in Ghorepani.

  15
  1 nacht
 • 16
  Tadapani

  Ochtendklim naar Poon Hill, trekking van Ghorepani naar Tadapani (op 26800 m.)

  Vandaag word je heel vroeg gewekt en begin je nog in het donker aan de wandeling van een uur naar Poon Hill. Vanaf dit prachtige uitzichtspunt zie je de zon opkomen over de Himalaya. Hopenlijk is het helder, want dan zie je de Mt. Dhaulagiri, Annapurna South, Fishtail en veel meer. Na dit prachtige moment waarbij je waarschijnlijk heel veel foto’s hebt genomen, ga je terug naar Ghorepani voor het ontbijt.

  Na het ontbijt gaat de trekking weer verder, eerst iets nog iets omhoog, maar langzaam begint het pad te dalen en uiteindelijk loop je vandaag in zo’n 6 uur naar Tadapani, een gezellig trekkers-bergstadje met, bij helder weer, prachtige uitzichten. In Tadapani overnacht je in een eenvoudig teahouse.

  16
  1 nacht
 • 17
  Ghandruk

  Trekking, van Tadapani naar Ghandruk (op 1940 m)

  Met een beetje geluk heb je vanaf je ontbijttafel alweer uitzicht op de Annapurna. Na het inpakken van de spullen begint de trek voor vandaag, het doel is Ghandruk, lokale hoofdstad van de Gurung bevolking. De wandelingen vandaag zijn niet zwaar en grotendeels afdalend, in het totaal loop je vandaag ongeveer 3 uur. Onderweg maak je kennis met de Gurung gemeenschap en loop je langs de vruchtbare velden die hier zorgen voor een relatieve welvaart. Je overnacht in een teahouse in Ghandruk.

  17
  1 nacht
 • 18
  Pokhara

  wandeling van Ghandruk naar Nayapul, per bus naar Pokhara

  Deze laatste dag van de trekking is geen zware dag, je loopt het laatste stukje helemaal naar beneden naar Nayapul, je zult bij het afdalen merken dat het snel warmer wordt! Vanaf Nayapul neem je weer de bus naar Pokhara, een rit van zo’n anderhalf uur. Na een aantal dagen in de bergen zul je blij zijn om weer een warme douche te nemen en misschien een lekker biertje op een gezellig terras?

  18
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 19
  Pokhara

  Vrije dag in Pokhara

  Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt. Als je net terug komt van een trekking zal je waarschijnlijk vooral willen relaxen en met je voeten omhoog op een tuinstoel zitten! Heb je nog energie over, dan kun je kiezen uit vele activiteiten. Maak een boottocht over het meer, houd je spieren warm door een wandeling naar de pagode of maak een fietstocht. Je kunt daarnaast nog allerlei excursies boeken, zoals paragliden of mountain biken. Je kunt deze beter ter plaatse boeken, omdat ze soms afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en meestal veel goedkoper!

  19
  1 nacht
 • 20
  Kathmandu

  Per Greenline bus naar Kathmandu

  In de ochtend ga je per Greenline bus van Pokhara naar Kathmandu, waar je in de middag zal aankomen. Je kunt alvast wat gaan bezoeken of je slaat de laatste souvenirs in.

  20
  1 nacht
  6 uur
 • 21
  Kathmandu

  Vrije dag in Kathmandu

  De laatste dag van deze rondreis. Als je nog wat wil ondernemen, breng dan bijvoorbeeld met een taxi een bezoek aan de tempels van Bodnath en Swayambunath of ga  eens kijken naar de indrukwekkende crematieceremonies aan de heilige rivier in Pashupatinath. Kijk in het tabblad ‘excursies’ voor de mogelijkheden in Kathmandu.

  21
  1 nacht
 • 22
  Kathmandu

  Transfer naar vliegveld en vertrek uit Kathmandu

  Vandaag word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar Nederland.

  22
  1 uur

Inclusief

 • Transfers van en naar het vliegveld
 • 8 overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt in India
 • 1 overnachting op de grens van Nepal op basis van halfpension
 • 7 overnachtingen in hotels op basis van logies in Nepal
 • 4 overnachtingen in teahouses op basis van logies en ontbijt
 • 1 overnachting in de trein
 • Vervoer per privé-auto op dag 10 en dag 11
 • Vervoer per openbare bus op dag 13, dag 18 en dag 20
 • Trein van Delhi naar Jaipur (zitplaats, CC klasse met A/C)
 • Trein van Jaipur naar Agra (zitplaats, 2A klasse met A/C)
 • Nachttrein van Agra naar Varanasi (ligplaats, 2A klasse met A/C)
 • Tijdens de Poon Hill Trek: gids en dragers 
 • Entreegeld Annapurna Conservation Area
 • Entreegeld TIMS Trekking
 • Kampeeruitrusting (tent, slaapmatjes)

Locatie rondreis

India & Nepal: van de Taj Mahal via Varanasi naar Nepal

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks