India & Nepal: Langs de hoogtepunten

25-daagse reis door India en Nepal

Adembenemend mooi

Onze rondreis door India en Nepal

Een rondreis door India en Nepal van ruim 3 weken die start in de hoofdstad van India: Delhi. Vervolgens bezoek je het centrale gedeelte van Rajasthan, de meest exotische en kleurrijke provincie van India. Je reist comfortabel per privé-auto met chauffeur, naar de haveli’s in Mandawa, naar Bikaner in de woestijn. Andere prachtige stops zijn de ‘blauwe stad’ Jodhpur, de Jain-tempels van Ranakpur, de romantische stad Udaipur enpelgrimsstad Pushkar.

Na deze kennismaking met Rajasthan bezoek je de Gouden Driehoek; met de ‘roze stad’ Jaipur en Agra, met zijn beroemde Taj Mahal Vanuit Agra reis je naar Varanasi, de beroemde stad aan de heilige rivier de Ganges waar pelgrims uit heel India naar toe trekken om  te baden in de heilige rivier. Hierna neem je afscheid van India en ga je naar de grens van Nepal, en de volgende dag door naar het Chitwan Nationaal Park, in het zuiden van Nepal.

Na Chitwan reis je verder naar de hoofdstad van Nepal: Kathmandu. Je sluit de reis af met een adembenemende tocht naar de rand van de Kathmandu vallei met prachtige uitzichten over de Himalaya. Je overnacht in het authentieke Nagarkot op de rand van de Kathmandu vallei, én in het middeleeuwse museumstadje Bhaktapur.

 • 1
  Delhi

  Vertrek uit Amsterdam, aankomst in Delhi

  Je vliegt op Delhi, een vlucht van ongeveer 8 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

   

  01
  1 nacht
  8 uur
  Delhi
 • 2
  Delhi

  Vrije dag in Delhi

  Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien!

  02
  1 nacht
 • 3
  Mandawa

  Vetrek naar Mandawa

  Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Delhi en reis je per privéauto met chauffeur naar Mandawa. Mandawa was al in de 18e eeuw een belangrijke koopmansstad, en de vele rijke families lieten in die tijd prachtige haveli’s bouwen. Nog steeds is Mandawa een gezellige, levendige  marktstad en nog steeds kun je de prachtige oude koopmanshuizen in al hun glorie hier bewonderen. Ook het Mandawa Fort is een bezoek waard, met prachtige kamers, balkons, poorten en een fraai verzorgde tuin met pauwen.

  03
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 4
  Bikaner

  Vertrek naar Bikaner

  Na het ontbijt gaat de reis verder, je wordt vandaag naar Bikaner gebracht. Deze stad ligt aan de rand van de woestijn, met een authentiek, gezellig oud centrum. Bikaner wordt de stad van de kamelen genoemd omdat in deze regio de beste kamelen van de wereld worden gefokt. Schrik dan ook niet als je af en toe bijna tegen een kameel oploopt in de smalle straatjes! Het is zeker ook bijzonder om de Karni Mata temple in Deshnok te bezoeken, een wereldberoemde rattentempel.

  04
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 5
  Bikaner

  Vrije dag in Bikaner

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bikaner te bekijken. Je vindt hier veel forten en tempels, waarvan het Junagarh Fort als een van de mooiste forten van Rajasthan wordt  gezien. In het fort bevinden zich meerdere paleizen, prachtig versierde binnenplaatsen en houten balkons. Slechts een gedeelte van het fort is open voor publiek, maar genoeg om een middag rond te dwalen en een goed beeld van de middeleeuwse rijkdom te krijgen!

  05
  1 nacht
 • 6
  Jodhpur

  Vertrek naar Jodhpur

  Vandaag zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft de stad te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren.

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  Udaipur

  Vertrek naar Udaipur via Ranakpur

  Vandaag wordt een lange reisdag! Je reist eerst van Jodhpur in een paar uur naar Ranakpur. In Ranakpur vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend marmeren pilaren vol decoraties. Na een bezoek aan deze unieke Jain tempel rijdt de chauffeur je verder, het laatste stukje naar Udaipur. Wellicht heb je vanavond nog tijd en zin om een kijkje te nemen bij het beroemde meer; Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan!

  07
  1 nacht
  6 uur 30 min
 • 8
  Udaipur

  Vrije dag in Udaipur

  Je kunt deze dag gebruiken om de vele paleizen, meren, tempels en tuinen van Udaipur te bezoeken. Om er een paar te noemen: naast het City Palace kun je een bezoek brengen aan het Fateh Sagar & Nehru Park, de Chrystal Gallery en natuurlijk het Lake Palace middenin het Pichola Lake, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja en nu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden.

  08
  1 nacht
 • 9
  Pushkar

  Vertrek naar Pushkar

  De reis gaat vandaag verder naar Pushkar. Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van de bijzondere sfeer.

  09
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 10
  Jaipur

  Vertrek naar Jaipur

  Na Pushkar ontdekt te hebben gaat de reis verder naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

  10
  1 nacht
  3 uur
 • 11
  Jaipur

  Vrije dag in Jaipur

  Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium. Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis.

  Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur. Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is. Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland!

  Na een heerlijke dag in Jaipur word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

  11
  1 nacht
 • 12
  Agra

  Vertrek naar Agra via Fatehpur Sikri

  Vandaag reis je verder per privéauto met chauffeur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri; een verlaten stad en voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Ongeveer 7 uur later kom je in Agra aan, de stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: Fatehpur Sikri  en de Taj Mahal zijn op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen).

  12
  1 nacht
  5 uur
 • 13
  Agra

  Vrije dag in Agra

  Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. De privéauto met chauffeur staat de hele dag tot je beschikking.

  13
  1 nacht
 • 14
  nachttrein

  Vertrek naar Varanasi

  Aan het eind van de middag brengt de chauffeur naar het treinstation in Tundla. Op het station kun je bij de vele verkopers nog wat water en koekjes kopen voor onderweg, maar ook als je trein eenmaal rijdt, zul je nog genoeg verkopers langs zien lopen waar je wat lekkers kunt kopen. In de loop van de avond vertrekt de trein, waar je eerst nog kunt zitten op een voor jou gereserveerde plek.

  Later worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 2 bedden boven elkaar, 4 in een open coupe en 2 bedden dwars tegen de muur op de gang.  Waarschijnlijk val je door het ritme van de trein snel in slaap!

  14
  1 nacht
  12 uur
 • 15
  Varanasi

  Aankomst in Varanasi

  Als je met de nachttrein reist, kom je ’s ochtends vroeg aan in Varanasi. Je zult na aankomst versteld staan! Pelgrims uit heel India komen naar Varanasi om hier te baden in de heilige rivier Ganges, deze kleurrijke bezoekers zorgen voor een bijzondere sfeer! Wandel door de smalle steegjes, kijk uit voor de koeien en kippen op straat, en waan jezelf in de Middeleeuwen.

  15
  1 nacht
 • 16
  Varanasi

  Vrije dag in Varanasi

  Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een aanrader, je ziet hoe de dag op gang komt en vooral de crematieplaatsen aan de rivier zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt de excursie vooraf bij ons boeken, je maakt dan een hele vroege boottocht en bekijkt daarna de stad Varanasi met een lokale gids. 

  16
  1 nacht
 • 17
  grens Nepal (Lumbini)

  Van Varanasi per privé-auto met chauffeur naar de grens met Nepal

  Vandaag vertrek je vroeg voor de lange rit van ca. 10 uur naar de grens met Nepal. Je reist door kleine dorpjes en langs de weg zie je mensen aan het werk in de velden. In de middag stop je ergens voor een Indiase lunch en om even de benen te strekken. Aan het einde van de middag kom je aan in Sunauli, een typische, drukke grensplaats. De chauffeur helpt je bij de grensformaliteiten, zodat je gemakkelijk de grens kunt passeren. Daarna is het nog een klein stukje rijden naar het hotel waar je vanavond verblijft. Het diner is vandaag inbegrepen.

  17
  1 nacht
  10 uur
 • 18
  Chitwan

  Door naar het Chitwan National Park

  Na het ontbijt gaat de reis verder door het laagland van Nepal. Na ca. 4 uur rijden kom je aan bij het Chitwan National Park. Je kunt ’s middags nog heerlijk relaxen in de tuin of op je balkon. Maar als je meteen avontuur wilt, kun je ook vandaag al meteen een excursie boeken!

   

  18
  1 nacht
  4 uur
 • 19
  Chitwan Nationaal Park

  Vrije dag in Chitwan Nationaal Park

  We raden je aan om vroeg op te staan en het kleine stukje naar de rivier te lopen om te genieten van het prachtige ochtendlicht als de zon net op is. Wie weet zie je een olifant die zijn ochtendbad krijgt. Je hebt vandaag de hele dag vrij en dus kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt met een gids in een kano over de rivier varen, je kunt een wandeling door de jungle maken, en je kunt op zoek gaan naar de rhino!  Als je dat wilt, kun je dat doen vanaf de rug van een olifant; een neushoorn bespieden vanaf de rug van een olifant is een ervaring die je niet mag missen!

  19
  1 nacht
 • 20
  Kathmandu

  van Chitwan per privé-auto met chauffeur naar Kathmandu

  Na het ontbijt, en misschien een vroege ochtendwandeling, reis je verder naar Kathmandu. Natuurlijk kunnen we eventueel nog een extra overnachting in Chitwan voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag. Het is vandaag circa 6 uur rijden naar Kathmandu. Je reist vanuit het Terai-laagland langzaam omhoog tot aan de Kathmandu vallei. Je wordt door de chauffeur afgezet bij je hotel.

  Het is ook mogelijk om vanuit het Chitwan National Park naar Pokhara  te reizen, een gezellige plaats aan de voet van de Annapurna. Geef dit dan a.u.b. door bij je aanvraag bij de ‘opmerkingen’, we passen je rondreis graag op maat voor je aan!

  20
  1 nacht
  6 uur
 • 21
  Kathmandu

  Vrije dag in Kathmandu

  Op je vrije dag in Kathmandu kun je bijvoorbeeld met een taxi de tempels van Bodnath en Swayambunath bezoeken of ga eens kijken naar de indrukwekkende crematieceremonies aan de heilige rivier in Pashupatinath. Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

  21
  1 nacht
 • 22
  Nagarkot

  Van Kathmandu naar Nagarkot per privé-auto

  Vandaag word je per privé-auto vanuit Kathmandu naar Nagarkot gebracht. De route naar de rand van de Kathmandu vallei biedt prachtige uitzichten en zal zeker indruk op je maken. Het adembenemende Nagarkot ligt op ongeveer 2000 meter hoogte. Vanuit Nagarkot kun je wandelingen maken en genieten van de bijzondere vergezichten! Ook kun je een bezoek brengen aan de prachtige Changu Narayan tempel.

  22
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 23
  Bhaktapur

  Van Nagarkot naar Bhaktapur per privé-auto

  Het is de moeite waard om vandaag vroeg op te staan, zodat je de zon kunt zien opkomen boven de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya, een onvergetelijk gezicht! Vanuit Nagarkot vervolg je de reis naar de oude stad Bhaktapur, één van de drie Koningssteden van Nepal. In Bhaktapur lijkt de tijd te hebben stilgestaan, de stad ademt een middeleeuwse sfeer uit en wordt ook wel gezien als een cultureel sieraad.

  Slenter door de sfeervolle straatjes, bezoek een pagode of laat het traditionele Nepalese leven op je inwerken op één van de centrale pleinen. Een groot gedeelte van de binnenstad staat op de Unesco Werelderfgoed lijst en cultuurliefhebbers mogen een bezoek aan deze stad dan ook niet missen!

  23
  1 nacht
  45 min
 • 24
  Kathmandu

  Vertrek richting vliegveld

  Indien je de tijd hebt kun je de ochtend gebruiken om één van de prachtige tempels op het Durban plein te bezichtigen. Hierna word je naar het vliegveld van Kathmandu gebracht. Wil je liever nog een extra dagje in Bhaktapur verblijven dan kan dit natuurlijk ook!

  24
  1 nacht
  45 min
 • 25
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  Vandaag kom je weer aan in Nederland. Dit betekent het einde van deze rondreis.

  25

Inclusief

 • Genoemde transfer van vliegveld naar hotel in Delhi
 • 15 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 6 hotelovernachtingen op basis van logies
 • 1 overnachting op basis van halfpension
 • Eten bij de locals in Jaipur
 • Genoemd vervoer per privé-auto met chauffeur op dag 3 tot en met dag 14, dag 17, dag 18, dag 20, dag 22 en dag 23
 • Genoemde transfer naar vliegveld van Kathmandu.

Locatie rondreis

India & Nepal: Langs de hoogtepunten

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks