India, de Gouden Driehoek en Varanasi rondreis

Een 12-daagse reis naar de Gouden Driehoek van India

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis door India en kan naar wens worden aangepast. Een bezoek aan de Gouden Driehoek, Khajuraho en Varanasi is een perfecte eerste kennismaking met India.

In Delhi maakt u met uw chauffeur een stadstour door Old en New Delhi, de oude en nieuwe stad, en bezoekt u mooie bezienswaardigheden als het Rode Fort, de Qutab Minar, Raj Ghat en de Lotus tempel. Ook neemt u een kijkje op de Chandni Chwok markt, een echte explosie voor de zintuigen: geurende kruiden, kleurige sari’s en harde ‘Bollywood’ muziek. In Jaipur , ook wel de roze stad genoemd, maakt u kennis met het echte India. Drukke bazaars, ontelbare riksja’s, prachtige paleizen zoals de Hawa Mahal, bijzondere Hindoe tempels, kamelen en kleurrijke gewaden. En natuurlijk brengt u een bezoek aan het beroemde Amber Fort, gelegen in de heuvels net buiten de stad.

Vervolgens reist u door naar Agra. De romantische en weergaloos mooie Taj Mahal mag uiteraard niet ontbreken tijdens uw rondreis door India. Per trein vervolgt u uw reis naar Khajuraho waar u de beroemde erotische tempels bewondert. De reis eindigt in Varanasi , de heiligste stad van India en de oudste nog levende stad ter wereld. Elke dag arriveren hier duizenden pelgrims om te baden en te bidden bij de Ganges. Zeer indrukwekkend zijn ook de crematies die op de ghats aan de oevers van Ganges plaatsvinden. Varanasi is een stad die u altijd bij zal blijven. Vanuit Varanasi vliegt u via Delhi terug huiswaarts.

Een indrukwekkende culturele rondreis door de Gouden Driehoek, Khajuraho en Varanasi!

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek uit Amsterdam

  Vandaag begint het avontuur! Je vliegt vanaf Schiphol, of, indien gewenst, een andere luchthaven zoals Düsseldorf of Brussel, richting het verre Oosten. Je vliegt met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij zodat je vakantie al begint op het moment dat je aan boord stapt!

  Vanwege de grote afstand naar veel bestemmingen in Azië vlieg je meestal door de nacht heen en is er onderweg een overstap nodig. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij is deze overstap in bijvoorbeeld Dubai, Doha of Istanbul. De volgende dag kom je aan op de plaats van bestemming en kan je rondreis beginnen!

  01
  1
  8 uur 30 min
  Amsterdam
 • 2
  Delhi

  Aankomst Delhi, transfer naar je hotel en stadstour

  Je reis door de Gouden Driehoek en Varanasi begint in Delhi, de hoofdstad van India. Vaak komt je zeer vroeg in de ochtend aan op de luchthaven. Hier word je opgehaald door de lokale vertegenwoordiger van onze agent die je naar je hotel zal begeleiden. Daar kun je een paar uur bijkomen van de vliegreis.

  Nadat je bent uitgerust en opgefrist ga je een stadstour maken door de twee verschillende delen van Delhi, Oud en Nieuw Delhi. Je begint met het verkennen van Oud Delhi. Alle zintuigen worden geprikkeld door de kleuren en geuren in de gezellige en chaotische straten van Oud Delhi. In het oude gedeelte van de stad bezoek je de belangrijkste gebouwen die stammen uit de tijd van het Mogolrijk: het Rode Fort en de moskee Jama Masjid waar 25.000 gelovigen kunnen bidden. Later bezoek je in het nieuwe gedeelte van Delhi de tombe van Humayun en de gedenkplaats van Ghandi, Raj Ghat.

  02
  1
 • 3
  Jaipur

  Vandaag laat je Delhi achter je en ga je door naar de hoofdstad van Rajasthan: Jaipur

  Vandaag reis je in ongeveer vijf uur naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Tijdens de rit trekt het dagelijks leven in Rajasthan aan je voorbij. Uiteraard is het mogelijk om onderweg af en toe te stoppen om een foto te maken of even de benen te strekken.

  Bij aankomst in Jaipur, dat ook wel bekend staat als de Pink City, word je naar je hotel gebracht. Je hebt de rest van de dag de tijd om de straten van Jaipur te verkennen. In het centrum van deze kleurrijke stad zijn tal van leuke winkeltjes en bazaars te vinden. Het straatbeeld is ook in Jaipur chaotisch met veel volk en vele fietsen, brommertjes, auto’s en af en toe zelfs kamelen en olifanten. Voor een mooi uitzicht over Jaipur, is een uitstapje naar het Nahargarh Fort een aanrader. Dit fort ligt aan de rand van Jaipur op een heuvel.

  03
  1
  5 uur
 • 4
  Jaipur

  Jaipur

  Na het ontbijt breng je een bezoek aan het Amber Fort in de Aravali heuvels. Dit fantastisch mooie fort van zandsteen en marmer ligt zo’n 15 kilometer buiten de stad en werd vanaf 1592 gebouwd door de radja Jai Singh I. Het gigantische fort is opgedeeld in vier delen en ieder deel heeft zijn eigen binnenplaats. Ook van binnen is het fort mooi door de verschillende verfijnde decoratie en schilderingen. Onderweg naar het fort maak je een korte stop bij het Paleis der Winden (Hawa Mahal). Dit gebouw is opgetrokken uit roze zandsteen en vrijwel de hele façade bestaat uit ramen. Door deze ramen konden de hofdames het dagelijks leven aanschouwen zonder dat zij zelf gezien konden worden.

  In de middag maak je een wervelende rit per riksja door de straten van Jaipur. Deze fietstaxi rijd je dwars door de drukke en chaotische bazaar in het centrum van de stad. Een belevenis die je niet snel vergeet!

  04
  1
 • 5
  Jaipur

  Jaipur

  Om de bijzondere hoogtepunten van Jaipur te ontdekken maak je vandaag een city tour. De stadstour begint met een bezoek aan het stadspaleis dat tegenwoordig een museum is over de historie van de Maharadja, vol met kostuums, wapens en kunst. Tevens woont hier nog steeds de koninklijke familie van Jaipur, die afstammelingen zouden zijn van Lord Rama. Hierna bezoek je het Jantar Mantar observatorium, een collectie van 18 enorme astrologische voorwerpen uit de 18e eeuw waarvan het grootste deel nog steeds werkt. Heel bijzonder om te zien.

  In de avonduren ga je in de beroemde Raj Mandir bioscoop een heuse Bollywoodfilm bekijken. Je moet niet gek opkijken als tijdens de film het publiek regelmatig klapt, opspringt, meedanst of fluit. Een unieke en authentieke ervaring die je zeker niet snel vergeet!

  05
  1
 • 6
  Agra

  Van Jaipur via Fatehpur Sikri naar Agra

  Je verlaat vandaag Jaipur en rijdt, via de ‘spookstad’ Fatehpur Sikri, naar Agra. Fatehpur Sikri ligt op ongeveer een uurtje buiten Agra en is werkelijk prachtig! Deze stad werd in 1569 gebouwd door Akbar de Grote, de mogolheerser die toen aan de macht was, en was destijds de hoofdstad van het Mogolrijk. Toch werd de stad na 15 jaar alweer verlaten door een tekort aan waterbronnen in de nabijheid van de stad. Je vindt hier de prachtigste voorbeelden van de typische Mogol-architectuur en het is wonderbaarlijk hoe goed alles bewaard is gebleven. Er is nauwelijks sprake van verval of aftakeling. Het is dan ook geen verrassing dat Fatehpur Sikri op de Werelderfgoedlijst staat.

  Na het bezoek aan Fatehpur Sikri stap je weer in de auto en wordt je naar uw hotel in Agra gereden. Hier heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

  06
  1
  5 uur
 • 7
  Agra

  Agra: bezoek aan de Taj Mahal

  In de ochtend bezoek je hét hoogtepunt van de Gouden Driehoek: de Taj Mahal! Dit bijzondere witmarmeren mausoleum wordt jaarlijks door vele miljoenen bezoekers bezocht en is onlangs verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het werd tussen 1632 en 1648 in opdracht van de toenmalige heerser van het Mogolrijk, Shah Jahan, gebouwd. Zijn geliefde echtgenote overleed in haar kraambed en zijn hart was gebroken. Als een laatste eerbetoon aan haar besloot hij dit meesterwerk te bouwen. Toen hij later zelf overleed, werden zijn resten ook bijgezet in de graftombe en waren de geliefden weer voor eeuwig samen.

  Later op de dag bezichtig je het imposante Agra Fort dat ook wel het Rode Fort genoemd wordt omdat het is gebouwd met rode zandsteen. Als het een heldere dag is, heb je vanaf het fort een mooi uitzicht over de omgeving en zie je in de verte de Taj Mahal.

  07
  1
 • 8
  Khajuraho

  In de ochtend per trein van Agra naar Khajuraho

  Na een vroeg ontbijt wordt je naar het treinstation van Agra gebracht waar je op de trein stapt naar Jhansi. De drie uur durende treinreis voert je langs de afwisselende landschappen van de deelstaat Uttar Pradesh. Bij aankomst op het treinstation van Jhansi vervolg je je weg per auto via de stad Orchha naar Khajuraho. In Orchha breng je een bezoek aan het schitterende Orchha Fort en de fraaie Ram Raja tempel. Het lijkt wel alsof in deze plaats de tijd stil is blijven staan.

  Vervolgens wordt je naar je hotel gebracht in Khajuraho. Deze stad is bekend vanwege zijn erotische tempels uit de 10e en 11e eeuw.

  08
  1
  6 uur 30 min
 • 9
  Varanasi

  Bezoek aan Khajuraho tempelcomplex, daarna vlucht naar Varanasi

  De chauffeur haalt je ’s ochtends op voor een bezoek aan het beroemde tempelcomplex van Khajuraho. Het Kamasutra leerboek staat grotendeels centraal bij de meeste tempels in deze regio. Veel tempels zijn voorzien van erotische kunst op de gevels. Echter is dit niet op alle tempels het geval en zijn de binnenkanten gedecoreerd met afbeeldingen van het dagelijkse leven in de 10e eeuw. Deze fascinerende tempels zijn pas in de 19de eeuw herontdekt. De erotische tempels in Khajuraho hebben inmiddels een plek op de Werelderfgoedlijst van Unesco verworven. Na het bezoek wordt je naar de luchthaven gebracht vanwaar u naar de heiligste stad van India, Varanasi, vliegt.

  Bij aankomst in Varanasi wordt je naar je hotel gebracht en woon je ’s avonds een bijzondere en spirituele Aarti ceremonie bij aan de oevers van de heilige Ganges.

  09
  1
  1 uur
 • 10
  Varanasi

  In de ochtend boottocht over Ganges, 's middags bezoek aan Sarnath

  Tijdens zonsopkomst maak je een boottocht over Ganges. Je ziet hoe dat de plaatselijke bevolking de rivier voor alle mogelijke doeleinden gebruikt en hoe vrome Hindoes hier hun offers brengen en ochtendrituelen uitvoeren. Aan de linkerkant van de rivier liggen de zogenoemde ghats. Hier worden de overledenen ceremonieel gewassen en gecremeerd en wordt hun as vervolgens uitgestrooid in de rivier. Hierna keer je terug naar je hotel voor het ontbijt en ga je vervolgens weer de stad in om de Banaras Hindu universiteit en de Kashi Vishwanath tempel te bezoeken.

  In de middag bezoek je Sarnath, een van de belangrijkste boeddhistische centra van India. Hier verkondigde Boeddha zijn eerste lering na zijn verlichting en ook zijn er een aantal prachtige stoepa’s gebouwd door keizer Ashoka.

  10
  1
 • 11
  Delhi

  Vlucht Varanasi naar Delhi en terug naar Amsterdam

  Vandaag is alweer je laatste dag in het fascinerende India. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht naar Delhi, kun je naar de gezellige wijk Chowk te gaan. Je loopt door smalle straatjes, langs eetstalletjes en kleine winkeltjes met allerhande specerijen en stoffen. Uitermate geschikt om nog een paar laatste souvenirs te kopen.

  In de ochtend of de middag wordt je naar de luchthaven gebracht en vlieg je terug naar Delhi. Bij aankomst in Delhi wordt je naar je hotel gebracht en hier heb je nog een paar uur om wat te rusten voor je naar de internationale luchthaven wordt gebracht voor je vluchten huiswaarts.

  11
  1
  1 uur 30 min
 • 12
  Amsterdam

  Vertrek naar Amsterdam

  Vandaag landt je weer op Nederlandse bodem. Je hebt veel nieuwe indrukken opgedaan en ook je camera zal vol zitten met nieuwe foto’s. De napret kan beginnen, de fotoboeken kunnen worden gemaakt en je kunt familie en vrienden vertellen wat je allemaal hebt beleefd, ook wij horen natuurlijk graag hoe de reis is geweest!

  12
  1
  10 uur 30 min

Inclusief

 • verblijf in sfeervolle en speciaal door ons geselecteerde hotels
 • verblijf in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt in het programma
 • in het programma genoemde binnenlandse vluchten
 • alle genoemde transfers naar en van hotels, stadstours, vervoer over land met een airconditioned privé auto met chauffeur, benzine en lokale belastingen
 • trein Agra-Jhansi
 • lokale Engels sprekende gids bij de genoemde bezienswaardigheden, waar nodig
 • entreegelden voor de genoemde bezienswaardigheden
 • jeep naar het Amber fort
 • riksja-rit Jaipur
 • bollywood film Jaipur
 • Aarti ceremonie en boottocht Varanasi

Locatie rondreis

India, de Gouden Driehoek en Varanasi

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks