Varanasi: pelgrims aan de Ganges

Ontdek het Indiase leven aan de heilige rivier

Ontdek het Indiase leven aan de heilige rivier

Varanasi: pelgrims aan de Ganges

Varanasi is de beroemde stad aan de heilige rivier de Ganges waar pelgrims uit heel India naar toe trekken om  te baden in de heilige rivier. Een indrukwekkende stad, waar je vanaf de ‘ghats’ (trappen) langs de oever  van de rivier het Indiase leven kunt bekijken.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Varanasi

Als je met de nachttrein reist, kom je ’s ochtends vroeg aan in Varanasi. Er zijn ook andere manieren om in Varanasi aan te komen (het vliegtuig of per auto met chauffeur), in ieder geval zul je na aankomst versteld staan! Pelgrims uit heel India komen naar Varanasi om hier te baden in de heilige rivier Ganges, deze kleurrijke bezoekers zorgen voor een bijzondere sfeer! Wandel door de smalle steegjes, kijk uit voor de koeien en kippen op straat, en waan jezelf in de Middeleeuwen.

Dag 2

Vrije dag

Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een aanrader, je ziet hoe de dag op gang komt en vooral de crematieplaatsen aan de rivier zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt de excursie vooraf bij ons boeken, je maakt dan een hele vroege boottocht en bekijkt daarna de stad Varanasi met een lokale gids. Kijk hiervoor in het tabblad ‘excursies’. Je bezoekt dan ook Sarnath, een heilige plaats voor boeddhisten.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vandaag kun je misschien nog rondwandelen door het stadje en een kijkje nemen bij de heilige rivier, afhankelijk van hoe en hoe laat je verder reist. Je kunt met de nachttrein terug naar Delhi, met een binnenlandse vlucht verder reizen of wellicht ga je overland vanuit Varanasi naar Nepal!  Je kunt dan je reis in Nepal voortzetten, bekijk hier onze bouwstenen in Nepal!

Natuurlijk kunnen we het aansluitende vervoer voor je regelen, geef dit aub door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Varanasi: pelgrims aan de Ganges

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks