Van Chennai naar Cochin

Ontdek het zuiden van India

Ontdek het zuiden van India

Van Chennai naar Cochin

Tijdens deze bouwsteen ontdek je het zuiden van India. Het hindoeïsme lijkt te zorgen voor de relaxte en zeer vriendelijke houding van de lokale bevolking. Vanuit Chennai (voorheen Madras) reis je naar Mahabalipuram, een rustig dorp aan de Indische Oceaan. Vervolgens bezoek je de kustplaats Pondicherry met Franse invloeden, gevolgd door Trichy, Tanjore en Madurai met prachtige tempels.

In Periyar bezoek je een wildreservaat met vele diersoorten en eet je ’s avonds bij een gezellige gastvrije familie. Als laatste bezoek je Cochin, een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India.

Deze bouwsteen duurt 10 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Chennai, transfer naar hotel in Mahabalipuram

Na aankomst op het vliegveld van Chennai word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel in Mahabalipuram gebracht, een rustig dorp aan de Indische Oceaan. De weg langs de oostkust is prachtig, je ziet de stranden en Indische Oceaan langs je voorbijtrekken. In Mahabalipuram kan je heerlijk uitrusten van de vlucht voor je het zuiden van India gaat verkennen.

Dag 2

Vrije dag in Mahabalipuram

Wandel vandaag eens door het centrum met verschillende historische monumenten die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Bezoek ook het strand, de zee kan hier wild zijn, daarom is het fijn om daarna lekker te luieren bij het zwembad van het hotel.

Dag 3

Van Mahabalipuram naar Pondicherry per privéauto

Per privéauto met chauffeur reis je naar Pondicherry. In deze kustplaats, met boulevard aan zee, is de Franse cultuur en architectuur nog goed zichtbaar. De sfeer is totaal anders dan in de rest van zuid India! Hier vind je ook de bekende Sri Aurobindo Ashram.

Dag 4

Van Pondicherry naar Trichy per privéauto

Vandaag reis je naar Trichy (Tiruchirapally), waar je het fort en de Vishnu tempel Sri Sanagam kunt bewonderen.

Dag 5

Excursie Tanjore

Vanuit Trichy maak je een dagtocht naar Tanjore, en breng je een bezoek aan de verschillende tempels zoals de Brihadeswara met zijn hoge muren en gracht.
 

Dag 6

Van Trichy naar Madurai per priveauto

Vanmorgen reis je door naar Madurai, de 2000 jaar oude tempelstad van India en een belangrijk pelgrimsoord. Je verblijft 2 nachten in een hotel in Madurai.

Dag 7

Vrije dag in Madurai

Op je vrije dag kun je de `Hal van Duizend Zuilen` bezoeken in de 17e-eeuwse Meenakse tempel en natuurlijk een kijkje nemen in het Gandhi museum.

Dag 8

Van Madurai naar Periyar per privéauto, bezoek wildpark inclusief boottocht

Je vervolgt de reis richting het westen naar Periyar, waar je een boottocht maakt door het uitgestrekte Periyar wildreservaat waar olifanten, Bengaalse tijgers en vele vogelsoorten voorkomen. Je slaapt in een hotel in het dorpje Thekkady.

Na een heerlijke dag in Periyar word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

Dag 9

Van Periyar naar Cochin per privéauto

Na vertrek uit Periyar is het mogelijk om een ‘Kerala backwater-excursie’ van ca. 2 uur te doen. Tijdens deze prachtige boottocht bezoek je de fotogenieke kanalen en `backwaters’ van Allepey. De reis gaat verder naar Cochin (of ‘Kochi’), een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India, aan de Arabische Zee.

Dag 10

Vrije dag in Cochin

Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India, en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier vele Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India! In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

Inclusief

 • Aankomsttransfer van Chennai naar Mahabalipuram
 • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur van dag 3 tot en met dag 9
 • Excursie Tanjore
 • Bezoek Periyar wildpark inclusief boottocht
 • Entreegeld Periyar
 • Eten bij de locals
 • 10 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.

Locatie bouwsteen

Van Chennai naar Cochin

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks