Van Bangalore naar Cochin

Ontdek de westkust India

Ontdek de westkust India

Van Bangalore naar Cochin

Deze bouwsteen start in Bangalore, in het binnenland, en eindigt in Cochin aan de westkust van Zuid-India. Onderweg bezoek je de plaatsen Hassan en Mysore met vele indrukwekkende tempels en paleizen. Vervolgens kun je in het prachtige Wayanad Nationaal Park wilde dieren spotten. De laatste stop is in Ooty, de bergachtige omgeving hier is uitermate geschikt voor wandelingen!

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Bangalore, transfer naar je hotel

Na aankomst op het vliegveld van Bangalore word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Bangalore is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Karnataka en wordt ook wel de ‘Silicon Valley’ van India genoemd, de stad is namelijk het centrum van de Indiase IT wereld.

Dag 2

Van Bangalore via Hassan naar Mysore per privéauto

Via het plaatsje Hassan, waar indrukwekkende hindoetempels te vinden zijn, reis je vandaag naar het charmante Mysore met vele paleizen. ’s Avonds kun je zien hoe mooi het Maharaja Paleis is verlicht.

Dag 3

Vrije dag in Mysore

Vandaag heb je de tijd om Mysore te verkennen. Vergeet vooral niet de Sri Chamundeswari tempel te bezoeken, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Dag 4

Van Mysore naar Wayanad per privéauto

Deze dag reis je in circa 4 uur naar Wayanad, gelegen in de bergen en omringd door koffie- en thee plantages. We hebben een sfeervol resort voor je geboekt, middenin de natuur. De bungalows van het resort ligt in een mooie vallei, omringd door heuvels en dikke, tropische begroeiing.  In de middag stap je weer in de auto en rijd je verder naar een van de nationale parken in dit gebied, waar je een safari per jeep kunt maken. Het Wayanad Nationaal Park is een van de grootste wildreservaten in Kerala. In deze prachtige groene, waterrijke omgeving vind je veel wilde dieren zoals olifanten, Indiase bizons, herten en tijgers. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Edakkal grotten, met rotstekeningen uit het prehistorische tijdperk.

Dag 5

Van Wayanad naar Ooty per privéauto

Vandaag reis je door de bergen (bochten!) naar het koele ‘hillstation’ Ooty, gelegen op ca. 2200 meter hoogte. Ooty werd aan het begin van de 19e eeuw gesticht door de Engelsen en is een zeer populaire toeristenplaats vanwege de pittoreske groene bergomgeving.

Dag 6

Vrije dag in Ooty

Ooty is een heerlijke plek om uit te rusten en te wandelen in de omgeving, bijvoorbeeld naar het meer van Ooty. Het is een leuk idee om een picknick mee te nemen voor onderweg om zo tijdens je lunch optimaal te kunnen genieten van het uitzicht. Overal zie je mensen aan het werk in de theevelden, natuurlijk kun je onderweg uitstappen om foto’s te maken of even te helpen met plukken! Het is ook mogelijk om een theefabriek te bezoeken, zodat je kunt zien hoe onze thee geproduceerd wordt.

Dag 7

Van Ooty naar Cochin per privéauto

Na een lange maar mooie rit kom je vandaag aan in Cochin (of ‘Kochi’), een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India, aan de Arabische Zee. Als je de rit liever per trein maakt, is dat ook mogelijk. De chauffeur zet je dan af op het treinstation van Ooty en haalt je in Cochin weer op. Een unieke ervaring!

Dag 8

Vrije dag in Cochin

Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India, en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier veel Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India. In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

Inclusief

  • Genoemde transfer van vliegveld Bangalore naar je hotel
  • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur van dag 1 tot en met dag 7
  • 8 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.

Locatie bouwsteen

Van Bangalore naar Cochin

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks