Van Agra via Orchha naar Khajuraho

Ontdek het noorden van India

Ontdek het noorden van India

Van Agra via Orchha naar Khajuraho

Vanuit Agra reis je eerst naar de meest noordelijk gelegen stad van de Indiase deelstaat Madhya Pradesh: Gwalior. Gwalior staat vooral bekend om haar hooggelegen en indrukwekkende fort. Hierna reis je door naar Orchha, een heerlijk stadje gelegen aan de oevers van de Betwa rivier. Hier vind je schitterende paleizen en tempels die dateren uit een rijk historisch verleden. Tot slot reis je naar Khajuraho, de stad die bekend staat om haar erotische tempels!

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Agra naar Gwalior per privéauto

Per auto met chauffeur reis je vanuit Agra naar Gwalior. Het eerste wat je opvalt bij aankomst in Gwalior is het gigantische en indrukwekkende fort dat bovenop de heuvel ligt. In vroegere tijden bood het fort bescherming aan de verschillende koningshuizen, waardoor er nu een mix van Hindu- en Moslimarchitectuur te zien is. Het fort ligt bovenop een heuvel waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving!

Verder kun je in Gwalior verschillende paleizen bezoeken of een bezoek brengen aan het Scindia Archeologisch Museum.

Dag 2

Van Gwalior naar Orchha per privéauto

Vandaag reis je verder per auto met chauffeur vanuit Gwalior naar Orchha, een klein stadje gelegen aan de Betwa rivier. In vergelijking met andere Indiase steden is Orchha overzichtelijk en het ligt prachtig aan de Betwa River in een rustige, groene omgeving.  Ga uitgebreid slenteren in het kleine centrum van de stad, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Dag 3

Vrije dag in Orccha

Je vrije dag in Orchha kun je gebruiken om de schitterende paleizen en tempels te bezichtigen. De stad heeft een rijk historisch verleden en staat bekend om haar elegante bouwstijl. Het Orchha Fort en het Jahangir Mahal Palaces uit de 17-e eeuw zijn het bezoeken zeker waard!

Dag 4

Van Orchha naar Khajuraho per priveauto

Na het ontbijt vervolg je de reis per privéauto met chauffeur richting Khajuraho, de volgende stop richting het oosten, een klein plaatsje in een groene omgeving. Je reist door het platteland en onderweg kom je langs kleine dorpjes waar je het Indiase plattelandsleven kunt aanschouwen. In de avond kun je natuurlijk genieten van een heerlijk Indiase maaltijd!

Dag 5

Vrije dag in Khajuraho

Khajuraho staat vooral bekend om haar opvallende tempels met erotische beelden uit de Kamasutra en deze mag je dan ook niet missen! Ze vormen een interessant schouwspel en het ontdekken van de verschillende standjes en posities is een uitdaging. De tempels zijn gebouwd tussen de 9e en 10e-eeuw en zijn eeuwenlang verborgen gebleven. Van de oorspronkelijke 85 tempels staan er nu nog 22 in goede conditie. De tempels staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn één van de meest bijzondere van noord India vanwege de ingewikkelde en bijzondere ontwerpen.

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur
  • 5 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Van Agra via Orchha naar Khajuraho

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks