Rondom romantisch Rajasthan

Ontdek de meest exotische en kleurrijke provincie van India

Ontdek de meest exotische en kleurrijke provincie van India

Rondom romantisch Rajasthan

Rajasthan, het land van de vroegere Maharadja’s, is de meest exotische en kleurrijke provincie van India. Hier vind je rijk versierde koophuizen, vele forten, felgekleurde hoofddoeken en tulbanden, tinkelende kamelenbellen en een zeer vriendelijke bevolking. Je reist eerst per trein naar de woestijn, na Jaisalmer reis je naar ‘de blauwe stad’ Jodhpur, de romantische stad Udaipur en pelgrimsstad Pushkar.

Je maakt waar mogelijk gebruik van het  uitgebreide, goed werkende treinennetwerk in India, eventueel met een aanvullende taxitransfer. Bij enkele trajecten die niet mogelijk zijn per trein, boeken we een lijnbus.

Deze bouwsteen duurt 11 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Overdag vrij, van Delhi naar Jaisalmer, per nachttrein

In de loop van de middag ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation van Delhi. Het is hier een drukte van jewelste, dus vertrek op tijd! Op het station kun je bij de vele verkopers nog wat water en koekjes kopen voor onderweg, maar ook als je trein eenmaal rijdt, zul je nog genoeg verkopers langs zien lopen waar je wat lekkers kunt kopen. Aan het begin van de avond vertrekt de trein, waar je eerst nog kunt zitten op een voor jou gereserveerde plek.

In de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 2 bedden boven elkaar, 4 in een open coupe en 2 bedden dwars tegen de muur op de gang.  Waarschijnlijk val je door het ritme van de trein snel in slaap!

Dag 2

Aankomst in Jaisalmer in de ochtend

Na een rit van circa 20 uur kom je in de ochtend aan in de woestijnstad Jaisalmer. Je zult hier je ogen uitkijken! Deze stad in de woestijn, omringd door muren met grote stadspoorten, lijkt weggeplukt uit een decor van een van de sprookjes van ‘Duizend-en-één nacht‘. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes, maar probeer niet te verdwalen en pas op voor slapende koeien op de weg! Jaisalmer betekent eigenlijk ‘gouden stad’, deze naam heeft het te danken aan het prachtige fort uit de 12e-eeuw van goudgeel zandsteen.

Dag 3

Vrije dag in Jaisalmer

Vandaag heb je de hele dag vrij om zelf te bepalen wat je wilt zien in Jaisalmer. Niets is verplicht! Je kunt ervoor kiezen om een korte Kameelsafari te maken, wij bieden deze aan als excursie van een halve dag (zie tabblad excursies). Als je meer van de woestijn wilt zien, bieden we ook een Kameelsafari van 2 of zelfs 3 dagen, waarbij je ook in de woestijn slaapt!

Dag 4

Einde middag per trein van Jaisalmer naar Jodhpur

Ook vandaag heb je nog voldoende tijd om te genieten van de bijzondere sfeer in Jaisalmer, pas in de loop van de middag ga je naar het station voor de treinreis naar Jodhpur. Deze rit duurt ongeveer 5 uur en maak je deels bij daglicht, waardoor je optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving. Per trein door de woestijn, wie wil dat niet? ’s Avonds kom je aan in Jodhpur en neem je zelf een van de vele taxi’s of riksja’s die op het station staan te wachten, naar je hotel.

Dag 5

Vrije dag in Jodhpur

Vandaag zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft het te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen kun je uren ronddwalen en de vele paleizen, versierde zalen, binnenplaatsen en stenen beeldhouwwerken bewonderen. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren.

Dag 6

Per bus van Jodhpur naar Ranakpur

Op deze dag reis je per bus van Jodhpur naar Ranakpur. Deze rit duurt ongeveer 5 uur en onderweg zul je genoeg te zien hebben, in India blijf je je ogen uitkijken. In Ranakpur vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend pilaren vol decoraties. Je kunt de hele vroege bus nemen, zodat je ’s middags nog naar de tempels kunt of je kunt de latere bus nemen en de volgende dag de tempels bekijken.

Dag 7

Per bus van Ranakpur naar Udaipur

Vandaag maak je per bus de korte reis (ca. 3 uur) naar de romantische stad Udaipur, beroemd om het City Palace aan het Pichola Lake. Misschien heb je de James Bondfilm Octopussy gezien? Deze is gedeeltelijk in Udaipur opgenomen! Je slaapt 3 nachten in een sfeervol hotel, middenin de oude stad, in een voormalig paleis.

Dag 8

Vrije dag in Udaipur

Je kunt deze vrije dagen gebruiken om de vele paleizen, meren, tempels en tuinen van Udaipur te bezoeken. Om er een paar te noemen: naast het City Palace kun je een bezoek brengen aan het Fateh Sagar & Nehru Park, de Chrystal Gallery en natuurlijk het  Lake Palace middenin het Pichola Lake, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja ennu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een paar uurtjes bij het zwembad in de tuin van je hotel te zitten. Niets moet!

Dag 9

Vrije dag in Udaipur

Je kunt deze vrije dagen gebruiken om de vele paleizen, meren, tempels en tuinen van Udaipur te bezoeken. Om er een paar te noemen: naast het City Palace kun je een bezoek brengen aan het Fateh Sagar & Nehru Park, de Chrystal Gallery en natuurlijk het  Lake Palace middenin het Pichola Lake, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja ennu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een paar uurtjes bij het zwembad in de tuin van je hotel te zitten. Niets moet!

Dag 10

In de ochtend per trein & taxi van Udaipur naar Pushkar

Na enkele dagen in romantisch Udaipur kun je vandaag je koffers weer inpakken want de reis gaat verder naar het pelgrimsplaatsje Pushkar. Je reist eerst per trein naar Ajmer, een rit van ruim 5 uur. Daarna is het nog ongeveer een uur rijden naar Pushkar, we hebben een auto met chauffeur voor je geregeld die op het station van Ajmer staat te wachten als de trein aankomt. In het totaal zul je vandaag ongeveer 7 uur onderweg zijn. De chauffeur brengt je naar je hotel in Pushkar.

Dag 11

Vrije dag in Pushkar

Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden doen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van de aparte sfeer. Elk jaar in november verandert Pushkar in een drukke handelsstad als tijdens de kamelenmarkt zo’n 200.000 handelaren met ongeveer 50.000 kamelen en andere kuddedieren in Pushkar komen om te kopen en verkopen. Dit alles omgeven door dans, muziek, shows, parades, wedstrijden en spirituele activiteiten. Het is een uniek festival waar elk jaar weer van heinde en verre mensen op afkomen!

Inclusief

  • Genoemd vervoer per nachttrein van Delhi naar Jaisalmer klasse 2A (A/C & sleeper)
  • Genoemd vervoer per trein van Jaisalmer naar Jodhpur (zitplaats)
  • Bustickets Jodhpur – Ranakpur – Udaipur
  • Vervoer per trein & taxi van Udaipur naar Pushkar
  • 10 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.

Locatie bouwsteen

Rondom romantisch Rajasthan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks