Naar de Gouden Driehoek

Maak kennis met de hoogtepunten van India's Gouden Driehoek

Maak kennis met de hoogtepunten van India's Gouden Driehoek

Naar de Gouden Driehoek

Maak kennis met de hoogtepunten van India’s Gouden Driehoek:  Delhi,  Agra en Jaipur. Je reist eerst vanuit Delhi met de comfortabele Shadabti Express naar Agra, waar je natuurlijk de beroemde Taj Mahal zult bezoeken, een van de zeven wereldwonderen. Dit marmeren mausoleum gaat je verbeelding te boven! Daarna reis per trein verder naar de ‘roze stad’ Jaipur met haar vele forten en paleizen. Hier eet je ’s avonds bij een gezellige gastvrije familie.

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Per trein van Delhi naar Agra

Vanuit Delhi reis je ’s morgens per Shatabdi Express (een comfortabele trein met airco!) in ongeveer 2 uur naar Agra, stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen). Je hebt door de vroege trein vandaag nog voldoende tijd in Agra, en anders kan het morgen!

Dag 2

Vrije dag in Agra

Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. Agra is het gemakkelijkst te verkennen per fiets- of autoriksja. In de omgeving van Agra, net buiten de drukte van de stad, kun je Fatehpur Sikri bezoeken; een verlaten stad, voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Vanuit Agra kun je het beste een bus of taxi naar Fatephur Sikri nemen.

Tip: Als je er voor kiest deze Gouden Driehoek bouwsteen per privéauto met chauffeur te boeken, wordt Fatehpur Sikri opgenomen in het programma als je van Agra naar Jaipur reist.

Dag 3

Per trein van Agra naar Jaipur

Vandaag reis je per trein in ongeveer 5 uur naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

Dag 4

Vrije dag in Jaipur

Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium. Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur. Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is.  Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland!

Na een heerlijke dag in Jaipur word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

Inclusief

  • 4 overnachtingen inclusief onbijt
  • Trein van Delhi naar Agra (zitplaats, CC klasse met A/C)
  • Trein van Agra naar Jaipur (zitplaats, klasse 2A, met A/C)
  • Eten bij de locals

Locatie bouwsteen

Naar de Gouden Driehoek

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks