De Paleizen van de Maharadjas in Rajasthan

Ontdek de provincie Rajasthan

Ontdek de provincie Rajasthan

De Paleizen van de Maharadjas in Rajasthan

Tijdens deze India bouwsteen in Rajasthan logeer je in de Paleizen van de Maharadjas in Rajasthan, het land van de vroegere Maharadja’s en nog steeds de meest exotische en kleurrijke provincie van India. Tijdens deze ‘heritage’-reis slaap je in speciaal geselecteerde hotels: een gerestaureerd Maharadjapaleis, een prachtig fort of een rijk versierde ‘haveli’, een voormalig herenhuis.

Je reist rond per eigen privé-auto met chauffeur en bezoekt de koopmansrijkdom in Mandawa, de kamelenstad Bikaner, de woestijnstad Jaisalmer‘de blauwe stad’ Jodhpur, de unieke tempels in Ranakpur, natuurlijk de romantische stad Udaipur en tot slot pelgrimsstad Pushkar.

Deze bouwsteen duurt 11 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Delhi naar Mandawa per privéauto

Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Delhi, en brengt de chauffeur je per privéauto naar Mandawa. Mandawa was in de 18e eeuw een belangrijke koopmansstad, en vele rijke families lieten in die tijd prachtige haveli’s bouwen. Nog steeds is Mandawa een gezellige, levendige marktstad, en nog steeds kun je de prachtige oude koopmanshuizen in al hun glorie hier bewonderen. Ook het Mandawa Fort is een bezoek waard, met prachtige kamers, balkons, poorten en een fraai verzorgde tuin met pauwen. Je slaapt in een sfeervol, rijk gedecoreerd en kleurrijk hotel middenin het stadscentrum.

Dag 2

Van Mandawa naar Bikaner per privéauto

Na het ontbijt gaat de reis verder, je wordt vandaag naar Bikaner gebracht. Deze stad ligt aan de rand van de woestijn, met een authentiek, gezellig oud centrum. Bikaner wordt de stad van de kamelen genoemd omdat in deze regio de beste kamelen van de wereld worden gefokt. Schrik dan ook niet als je af en toe bijna tegen een kameel oploopt in de smalle straatjes! Je hotel voor de komende 2 nachten is een voormalig Maharadja paleis, nu omgebouwd tot hotel met alle moderne voorzieningen,  in een prachtige tuin vol bloemen en vijvers.

Dag 3

Vrije dag in Bikaner

Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bikaner te bekijken. Je vindt hier vele forten en tempels, waarvan het Junagarh Fort als een van de mooiste forten van Rajasthan wordt  gezien. In het fort bevinden zich meerdere paleizen, prachtig versierde binnenplaatsen en houten balkons. Slechts een gedeelte van het fort is open voor publiek, maar genoeg om een middag rond te dwalen en een goed beeld van de middeleeuwse rijkdom te krijgen! Het is zeker ook bijzonder om de Karni Mata temple in Deshnok te bezoeken, een wereldberoemde rattentempel.

Dag 4

Van Bikaner naar Jaisalmer per privéauto

Vandaag reis je verder met de auto & chauffeur, helemaal naar de woestijnstad Jaisalmer. Je zult hier je ogen uitkijken! Deze stad in de woestijn, omringd door muren met grote stadspoorten, lijkt weggeplukt uit een decor van een van de sprookjes van ‘Duizend-en-één nacht‘. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes, maar probeer niet te verdwalen en pas op voor slapende koeien op de weg! Jaisalmer betekent eigenlijk ‘gouden stad’, deze naam heeft het te danken aan het prachtige fort uit de 12e eeuw van goudgeel zandsteen.

De komende 2 nachten slaap je in een sfeervol oud paleis, net buiten het fort maar wel op loopafstand, bijna driehonderd jaar geleden gebouwd en in afgelopen eeuwen uitgebreid met torentjes, vleugels en bijgebouwen. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op het fort!

Dag 5

Vrije dag in Jaisalmer

Vandaag heb je de hele dag vrij om zelf te bepalen wat je wilt zien in Jaisalmer. Niets is verplicht! Er is heel veel te zien en te beleven in de stad zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om een korte kameelsafari te maken, wij bieden deze aan als excursie van een halve dag. Als je nog meer van de woestijn wilt zien, bieden we ook een kameelsafari van 2 of zelfs 3 dagen aan, waarbij je ook in de woestijn slaapt!

Dag 6

Van Jaisalmer naar Jodhpur per privéauto

Vandaag reis je verder, een prachtige rit dwars door de woestijn. Na aankomst zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft het te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen kun je uren ronddwalen en de vele paleizen, versierde zalen, binnenplaatsen en stenen beeldhouwwerken bewonderen.

Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren. Je logeert in een rood zandstenen hotel, gebouwd in de vorige eeuw.

Dag 7

Van Jodhpur naar Ranakpur per privéauto

Voor deze dag staat een bezoek aan de unieke Jain tempels van Ranakpur op het programma! Je reist per auto met chauffeur van Jodhpur in een paar uur naar Ranakpur. Hier vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend marmeren pilaren vol decoraties. Je hotel voor vanavond is ligt heerlijk rustig op een heuvel, vlakbij de tempels.

Dag 8

Van Ranakpur naar Udaipur per privéauto

Gelukkig vandaag geen lange reisdag, het is slechts een paar uur rijden naar Udaipur. Waarschijnlijk heb je vanmiddag nog voldoende tijd om een kijkje te nemen bij het beroemde meer; Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan! Je verblijft de komende 3 nachten in een sfeervol hotel, aan de oostelijke oever van het beroemde Pichola Lake, in een voormalige 17e-eeuwse ‘haveli’. Het hotel is helemaal ingericht in Indiase stijl met antieke meubels en heeft een prachtig uitzicht over de verschillende paleizen, forten en het meer.

Dag 9

Bezoek aan Chittorgarh

Vandaag maak je een dagtrip naar Chittorgarh waar je een bezoek zult brengen aan het Chittorgarh Fort, het grootste fort van heel India. In de loop van de middag ben je weer terug in Udaipur.

Dag 10

Vrije dag in Udaipur

Vandaag heb je nog een hele dag de tijd om verder te gaan met je ontdekking van de pracht & praal in de vele paleizen, meren, tempels en tuinen in romantisch Udaipur. Natuurlijk kun je ook het Lake Palace middenin hetPichola Lake bezoeken, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja en nu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden.

Dag 11

Van Udaipur naar Pushkar per privéauto

De reis gaat vandaag verder naar Pushkar. Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, de ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van deze bijzondere sfeer.

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur
  • 11 hotelovernachtingen in 'heritage'-hotels inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

De Paleizen van de Maharadjas in Rajasthan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks