Centraal Rajasthan

Bezoek het centrale gedeelte van Rajasthan

Bezoek het centrale gedeelte van Rajasthan

Centraal Rajasthan

Tijdens deze bouwsteen bezoek je het centrale gedeelte van Rajasthan, de meest exotische en kleurrijke provincie van India. Je reist comfortabel per eigen auto met chauffeur, naar de haveli’s in Mandawa, naar Bikaner tussen de zandduinen, de ‘blauwe stad’ Jodhpur, de Jain-tempels van Ranakpur en natuurlijk de romantische stad Udaipur. De bouwsteen eindigt in pelgrimsstad Pushkar.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Delhi naar Mandawa per privéauto

Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Delhi en reis je per privéauto met chauffeur naar Mandawa. Mandawa was al in de 18e eeuw een belangrijke koopmansstad, en de vele rijke families lieten in die tijd prachtige haveli’s bouwen. Nog steeds is Mandawa een gezellige, levendige marktstad en nog steeds kun je de prachtige oude koopmanshuizen in al hun glorie hier bewonderen. Ook het Mandawa Fort is een bezoek waard, met prachtige kamers, balkons, poorten en een fraai verzorgde tuin met pauwen.

Dag 2

Van Mandawa naar Bikaner per privéauto

Na het ontbijt gaat de reis verder, je wordt vandaag naar Bikaner gebracht. Deze stad ligt aan de rand van de woestijn, met een authentiek, gezellig oud centrum. Bikaner wordt de stad van de kamelen genoemd omdat in deze regio de beste kamelen van de wereld worden gefokt. Schrik dan ook niet als je af en toe bijna tegen een kameel oploopt in de smalle straatjes!

Dag 3

Vrije dag in Bikaner

Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bikaner te bekijken. Je vindt hier veel forten en tempels, waarvan het Junagarh Fort als een van de mooiste forten van Rajasthan wordt  gezien. In het fort bevinden zich meerdere paleizen, prachtig versierde binnenplaatsen en houten balkons. Slechts een gedeelte van het fort is open voor publiek, maar genoeg om een middag rond te dwalen en een goed beeld van de middeleeuwse rijkdom te krijgen! Het is zeker ook bijzonder om de Karni Mata temple in Deshnok te bezoeken, een wereldberoemde rattentempel.

Dag 4

Van Bikaner naar Jodhpur per privéauto

Vandaag zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft de stad te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren.

Dag 5

Van Jodhpur via Ranakpur naar Udaipur per privéauto

Vandaag wordt een lange reisdag! Je reist eerst van Jodhpur in een paar uur naar Ranakpur. In Ranakpur vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend marmeren pilaren vol decoraties. Na een bezoek aan deze unieke Jain tempel rijdt de chauffeur je verder, het laatste stukje naar Udaipur. Wellicht heb je vanavond nog tijd en zin om een kijkje te nemen bij het beroemde meer; Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan!

Dag 6

Vrije dag in Udaipur

Je kunt deze dag gebruiken om de vele paleizen, meren, tempels en tuinen van Udaipur te bezoeken. Om er een paar te noemen: naast het City Palace kun je een bezoek brengen aan het Fateh Sagar & Nehru Park, de Chrystal Gallery en natuurlijk het Lake Palace middenin het Pichola Lake, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja en nu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden.

Dag 7

Van Udaipur naar Pushkar per privéauto

De reis gaat vandaag verder naar Pushkar. Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van de bijzondere sfeer.

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur
  • 7 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Centraal Rajasthan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks