Hoe moet je ter plaatse betalen

Geldzaken Qatar

Hier lees je meer informatie over de geldzaken in Qatar! De munteenheid in Qatar is de Qatarese riel (QAR). 

Pinnen
Je kan in Qatar op veel plekken pinnen met je bankpas (vergeet deze niet op ‘wereldstand’ te zetten). Let erop dat je maximaal een bedrag van € 500,- per dag kunt pinnen. Je kan je creditcard in Qatar redelijk gebruiken. Je kan je kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken. Echter kun je op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak hebt!

Fooien
Het geven van fooi in Qatar is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Wij zouden je daarom aanraden om een kleine fooi te geven als je tevreden bent over de diensten die jou zijn verleend, zoals kamermeisjes of tassendragers. Verder is het gebruikelijk om in een restaurant zo'n 10% fooi te geven als u tevreden bent. Sommige restaurants zetten de fooi echter al automatisch op de bon, dan is het niet nodig om nog extra fooi te geven.

Bouwstenen Qatar

01 00

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks