Hoe moet je ter plaatse betalen

Geldzaken Mexico

Hier lees je meer informatie over de geldzaken in Mexico! De munteenheid in Mexico is de Mexicaanse Peso.

Pinnen

Het is bijna overal in Mexico prima mogelijk om te pinnen. Op de geldautomaten is met een sticker aangegeven welke kaarten je kunt gebruiken, je kaart moet wel voorzien zijn van de juiste logo’s (Cirrus of Maestro). Als je er een zoekt, vraag dan naar een ‘ATM’, het woord ‘pin’ kent men niet!

De meeste Nederlandse banken werken met Maestro, je kunt hier on-line opzoeken waar pinautomaten te vinden zijn: kies Mexico en je ziet een lijst met alle ATM’s.  Let op: Het kan een enkele keer gebeuren dat buitenlandse banken de nieuwe Nederlandse pinpassen niet herkennen. We raden je daarom aan om altijd wat cash geld achter de hand te hebben, een tweede pinpas mee te nemen (bij voorkeur van een andere bank) en altijd een creditcard voor noodgevallen!

Creditcards

In grotere winkels, restaurants en hotels is het gebruikelijk om met je creditcard te betalen. Let op: als je een auto wilt huren, is een creditcard verplicht.

Fooien
Het is in Mexico heel gebruikelijk om fooi te geven. In een restaurant zal de ober ongeveer 10 tot 15% van de rekening als fooi verwachten, in grotere restaurants wordt dit soms automatisch bij de rekening opgeteld. In kleinere restaurantjes is het geven van fooi wat minder gebruikelijk, hier is het vaak een kwestie van je wisselgeld geven aan de ober die je geholpen heeft. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi, als het goed is reis je met een afgesproken prijs!

Vertrekbelasting       
Heb je alleen binnen Mexico gereisd dan is de vertrekbelasting bij de ticketprijs inbegrepen Als je tijdens je reis door Mexico het land uit bent geweest is de vertrekbelasting circa 20 US $ bij vertrek van je internationale vlucht. Voor binnenlandse vluchten betaal je ca. 9 US $ per vlucht, dus ter plaatse bij het inchecken. (onder voorbehoud van lokale wijzigingen)!

Bouwstenen Mexico

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks