Hoe moet je ter plaatse betalen

Geldzaken Marokko

Hier lees je meer informatie over de geldzaken in Marokko! De munteenheid in Marokko is de Marokkaanse Dirham.

Pinnen

Het is op steeds meer plaatsen prima mogelijk om te pinnen (vergeet deze niet op ‘wereldstand’ te zetten). Met name in de steden, na aankomst op de luchthaven en in alle grotere plaatsen. Het kan soms gebeuren dat buitenlandse banken de nieuwe Nederlandse pinpassen niet herkennen. We raden je aan om altijd cash geld achter de hand te hebben, een tweede pinpas mee te nemen (bij voorkeur van een andere bank) en altijd een creditcard voor noodgevallen (je hebt hiervoor dan de pincode nodig!) Accepteer geen beschadigde biljetten; die raak je zelf namelijk moeilijk weer kwijt. Als je kleinere dorpjes gaat bezoeken of op trektocht gaat is het aan te raden om genoeg kleingeld mee te nemen omdat er weinig wisselgeld voorhanden kan zijn.

Fooien

In Marokko wordt voor van alles en door iedereen een fooi verwacht. In horecagelegenheden verdienen de mensen zo weinig, dat fooien erg welkom zijn voor hen. De norm in horecagelegenheden is ongeveer 10%. Bij het parkeren is het geven van een fooi zelfs verplicht, aangezien parkeerwachters geen loon krijgen. Ze zijn dus helemaal totaal afhankelijk van de giften van hun klanten..

Vertrekbelasting

Voor Marokko geldt geen vertrekbelasting.

Bouwstenen Marokko

01 20

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks