Hoe moet je ter plaatse betalen

Geldzaken Jordanië

Hier lees je meer informatie over de geldzaken in Jordanië! 

Pinnen
ATM geldautomaten (PIN) zijn ruimschoots aanwezig (behalve in de woestijn Wadi Rum). Op de geldautomaten is met een sticker aangegeven welke kaarten je kunt gebruiken, je kaart moet wel voorzien zijn van de juiste logo’s. De meeste Nederlandse banken werken met Mastercard, je kunt online opzoeken waar pinautomaten te vinden zijn: kijk op Mastercard.com, selecteer JORDAN en kies dan per stad, per luchthaven of kies voor ‘Browse a list of cities’ dan krijg je alle steden & het aantal pinautomaten onder elkaar.

Let op: steeds meer banken zetten een extra beveiliging op je pas, waardoor je niet meer ‘zomaar’ in het buitenland kunt pinnen. Check met je eigen bank of jouw pinpas is geactiveerd om in Jordanië te pinnen!

Tijdens een trekking en in de woestijn raden we je aan om genoeg cash geld (in kleine coupures) mee te nemen omdat in de weinige plaatsjes waar je iets kunt kopen geen pin mogelijkheden en bijna geen wisselgeld is.

Het kan gebeuren dat buitenlandse banken de nieuwe Nederlandse pinpassen niet herkennen. We raden je daarom aan om altijd cash geld achter de hand te hebben, een tweede pinpas mee te nemen (bij voorkeur van een andere bank) en altijd een creditcard voor noodgevallen!

Entreegelden
Entreegelden zijn tijdens onze bouwstenen en rondreizen niet inbegrepen. Ook als je een autorondreis met chauffeur bij ons boekt, brengt de chauffeur je wel naar de bezienswaardigheden zoals vermeld, maar de entreegelden zijn niet inbegrepen. Op die manier kan je zelf bepalen wat je wilt bezoeken en betaal je nooit teveel. Voor de entreegelden kan de chauffeur je eventueel assisteren bij het kopen van de kaartjes. De bedragen zijn niet hoog, behalve bij Petra.

Een complete lijst vind je op de website van het Jordaans Verkeersbureau (visitjordan.com)

Hier enkele indicaties:

Petra Archaeological Park        50 JOD
Wadi Rum                                   5 JOD
Jerash                                       10 JOD

Prijsniveau
Het prijsniveau is vergelijkbaar met, of soms wat lager, dan Nederland wat betreft toeristenrestaurants en bars. Bij kleine eettentjes kun je wel heel voordelig eten! In de winkels en bazaars moet je jezelf echt aanwennen om flink af te dingen. Transport in taxi’s of microbussen in de steden is een stuk goedkoper dan in Nederland.

Fooien

Voor elke (kleine) dienst wordt je geacht bakshees (soort fooi) te betalen. Zorg voor voldoende kleingeld.

Kamermeisjes, kruiers, portiers, taxichauffeurs en plaatselijke gidsen verwachten een fooi.

Vertrekbelasting

Voor Jordanië geldt geen vertrekbelasting.

Bouwstenen Jordanië

01 03

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks