Hoe moet je ter plaatse betalen

Geldzaken Costa Rica

Hier lees je meer informatie over de geldzaken in Costa Rica! De munteenheid in Costa Rica is de Costa Ricaanse colón.

Geldzaken 

Pinnen
Het is op steeds meer plaatsen prima mogelijk om te pinnen (vergeet deze niet op ‘wereldstand’ te zetten). Met name in de steden, na aankomst op de luchthaven en in alle iets grotere plaatsen. Op de geldautomaten is met een sticker aangegeven welke kaarten je kunt gebruiken, je kaart moet wel voorzien zijn van de juiste logo’s (Cirrus of Maestro). Buiten de steden en toeristische plaatsen zijn niet altijd pinautomaten in de buurt, of ze werken niet, of ze zijn voor de veiligheid ’s avonds buiten werking. Zorg daarom dat je wel altijd wat cash geld voor de zekerheid bij je hebt!

Fooien
Het is in restaurants in deze landen niet echt gebruikelijk om fooi te geven, er zit namelijk al een flink percentage in de rekening inbegrepen. Ook taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi, vrijwel alle taxi’s rijden met een meter. Als je hotel een bellboy heeft, is een fooi van ca. een halve dollar per koffer gebruikelijk. Kamermeisjes, en gidsen en chauffeurs van een excursie verwachten ook een fooi, zij verdienen meestal weinig. Daar kun je helaas geen verandering in brengen (wij ook niet), maar het is wel fijn om in ieder geval tijdens jouw vakantie de mensen die iets voor je doen met een goed gevoel achter te laten.  Het hoeven geen grote bedragen te zijn, een paar dollar, afhankelijk van hoe tevreden je was.

Vertrekbelasting       
Iedereen die uit Costa Rica vertrekt (per vliegtuig) moet belasting betalen in de vorm van een vertrekbelasting. De vertrekbelasting bedraagt op dit moment 29 US $ voor internationale vluchten (onder voorbehoud van lokale wijzigingen). Als je Costa Rica combineert met Nicaragua en/of Panama, verlaat je Costa Rica lopend bij een grensovergang. Je moet dan eerst 7 USD per persoon vertrekbelasting voor Costa Rica betalen. Dit kan ter plaatse aan de grens bij een automaat, met je creditcard. Het is ook mogelijk om dit vooraf ergens onderweg al te doen bij een filiaal van de staatsbank Bancredito. Omdat er soms lange rijen staan bij de grens, is het handig om dit vooraf al te regelen!

Bouwstenen Costa Rica

01 24

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks