Hoe moet je ter plaatse betalen

Geldzaken Colombia

Pinnen

Er zijn bijna overal pinautomaten beschikbaar in de steden. Per keer kun je vaak niet meer dan 300.000 Peso opnemen (ruim € 90,-), ook kan het een enkele keer gebeuren dat de automaten nieuwe Nederlandse pinpassen niet herkennen, dus voor de zekerheid is het aan te raden om altijd wat contant geld (euro’s of dollars) op zak te hebben!

Let op; in Palomino en Tayrona National Park is het niet mogelijk om te pinnen!

De meeste Nederlandse banken werken met Mastercard (Maestro), je kunt online opzoeken waar pinautomaten te vinden zijn: kijk op mastercard.com, selecteer je bestemming en kies dan voor ‘Explorar una lista de ciudade’‘ om een lijst met het aantal ATM’s per stad te zien.
Probeer overdag te pinnen. Daarnaast wordt er aangeraden om binnen in een bankkantoor te pinnen en niet op straat.

Ook belangrijk: alle banken zetten nu een beveiliging op je pinpas, waardoor je niet meer automatisch overal kunt pinnen buiten Europa. Neem voor vertrek contact op met je bank om je pinpas voor Zuid-Amerika te activeren!

Creditcards

Op veel plaatsen is het mogelijk om met je creditcard te betalen. De meeste hotels en grotere restaurants accepteren Visa, Master Card en op sommige plaatsen ook American Express en Diners Club.

Wisselen

Als je cash euro’s of dollars wilt wisselen, kun je dat het beste doen bij een ‘casa de cambio’ (wisselkantoor). Het gaat veel sneller dan bij de bank en je krijgt dezelfde of een betere koers. Wissel nooit op de zwarte markt!

Fooien
Het geven van een fooi wordt steeds gewoner in Colombia. In chique restaurants en dure hotels is 10% vaak al bij de rekening opgeteld, in kleinere restaurants is het meer een kwestie van je wisselgeld geven aan de ober die je geholpen heeft, of naar boven afronden.

Bouwstenen Colombia

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks