Leer meer over de tradities & gebruiken

Hoe werkt het in Japan

Japan is het land van de prachtige tempels, de wonderschone natuur maar ook van de typische gewoontes, gebruiken en tradities. Dit is dan ook wat het land zo fascinerend en onderscheidend maakt. Wij hebben hier een mooie lijst samengesteld waarvan wij vinden dit is typisch Japan.

- Matcha (groene thee). Je zult dit overal tegenkomen en dan niet enkel als poeder voor de thee. Zo bestaat er bijvoorbeeld Kitkat met matcha smaak, softijs met matcha smaak, mochi met matcha smaak en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kortom allerlei soorten producten!

 -Sushi. Nergens anders is de de sushi so vers en puur als in Japan. Ga een keer eten bij een lopende band sushi restaurant, je zult proeven dat er alleen met kwaliteit wordt gewerkt.

- Vending machines. Oftwel automaten waar je, in de meeste gevallen, drinken uit kunt halen. Op letterlijk elke hoek van de straat kun je wel een vending machine vinden. Je kunt gemakkelijk met geld betalen maar ook met je openbaar vervoer pas. En naast drinken kun je soms de gekste dingen uit deze machines halen. IJsjes, warme pizza, verse broodjes, bloemen, mondkapjes en ga zo maar door. 

- Tori's. Veel tempels in Japan zijn voorzien van 1 of meerdere Tori's (toegangspoorten). Deze zijn vaak beschreven met Japanse karakters en behoren tot een bepaalde religie die je niet veel buiten Japan vindt.


- Anime. Er zijn hele wijken in Tokyo die bekend staan om deze cultuurvorm. Stripfiguren (manga) en stripfilms (anime): het is ontzettend populair in Japan. Er zijn zelfs musea voor ingericht.

- Bullet train / Shinkansen. Treinen die met 300 kilomter per uur over het land rijden en nagenoeg nooit vertraging hebben. Tijdens een reis door Japan zul je ongetwijfeld met deze trein rondreizen.

- Thema cafes. Je kunt het zo gek niet bedenken of in Japan is er wel een cafe voor. Speciale kattencafe's, dat is misschien nog wel bekend en ook in Nederland te vinden. Maar een uilen, vossen of honden cafe? In Tokyo heb je zelfs een robotrestaurant. Je weet niet wat je ziet en meemaakt!

- Toto toilet. In Japan zijn de toiletten van het merk Toto heel normaal. Dit zijn vol automatische toiletten die diverse mogelijkheden bieden. Denk aan een verwarme wc bril, een doorspoel geluid, sproeiers, muziek en lichtjes. In het begin moet je er aan wennen maar eenmaal thuis ga je ze toch missen ;)

- Onsen. Zit zijn in feite hotsprings en die heb je in Japan volop door de vulkanische activiteit.

- Sumo worstelen. DE nationale sport, per jaar zijn er diverse toernooien die je kunt bezoeken om een wedstrijd bij te kunnen wonen. Wie stapt het eerst buiten de ring?

 

In Japan leeft men verder ook volgende diverse regels en gebuiken. Hieronder enkele om je een idee te geven.

- Je schoenen uitdoen als je ergens naar binnen gaat. Zeker bij religieuze gebouwen, hier staan dan vaak slippertjes klaar die je tijdelijk kunt lenen/aandoen.

- Eten in de metro of op straat is niet gewoon. Het is niet verboden maar wel ongebruikelijk, mensen zullen je wellicht wat vreemd aankijken.

- Iedereen wacht op zijn beurt. Overal zul je netjes in de rij moeten gaan staan, bij de bus, metro, de winkel en het restaurant. Voordringen is echt niet te vinden in het woordenboek van een Japanner.

- NIET te laat komen. In Japan zijn ze erg van de tijd, als je ook maar 1 minuut te laat komt kan dit de verstandshouding al schaden.

- Roken. In het openbaar roken op straat is verboden. Kijk dus altijd goed als je een sigaret wilt roken waar dit is toegestaan.

- Steek nooit je eetstokjes rechtop in je rijst (eten). Dit is de manier waarop rijst aan de doden wordt geserveerd.

- Neem nooit een bad (onsen) zonder eerst te douchen / jezelf af te spoelen.

- Buigen als je iemand ontmoet. Dit is de manier van begroeten en het tonen van respect naar elkaar.

 

Bouwstenen Japan

01 10

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks