Leer meer over de tradities & gebruiken

Hoe werkt het in Cuba

Typisch Cuba:
* Zodra je de toeristische gebieden verlaat, kom je terecht in een prachtige wereld waar op bepaalde punten de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat de stroom elke dag wel een paar uur kan uitvallen! Een zaklamp meenemen is handig.

* De weg naar de Sierra Maestra en de wegen rondom Baracoa zijn van slechte kwaliteit. Houd vooral hier dus rekening met langere reistijden.

* Bewegwijzering is schaars en soms erg verwarrend op Cuba. Langs de snelwegen staan vaak afritten niet eens aangegeven. De behulpzame Cubanen zijn wel erg handig voor het vinden van de juiste richting.

* In Cuba zul je veel lifters langs de weg zien staan. Ondanks het feit dat het een leuke manier is om in contact te komen met de lokale bevolking, adviseren wij dringend geen lifters mee te nemen in verband met het risico op diefstal.  

* Als je de auto ergens parkeert, is het raadzaam iemand in te huren die “op de auto past”. In de grotere plaatsen zullen deze personen zich meteen aanbieden, en het is raadzaam hier gebruik van te maken (voor een kleine vergoeding).

* Cuba is een arm land. Er wordt dus soms gebedeld. Houd er ook rekening mee dat als je wordt gevraagd om iets te drinken met een Cubaan, je vaak wordt geacht de drankjes te betalen!

Bouwstenen Cuba

01 14

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks