Leer meer over de tradities & gebruiken

Hoe werkt het in Botswana

In Botswana is vee de traditionele bron van rijkdom en status bij inwoners, de Tswana.

Muziek en dans
Muziek is is een belangrijk aspect van cultuur in Botswana. Zowel traditionele als moderne muziek van talloze etnische groepen uit Zuidelijk Afrika is bijna overal te horen - in winkels, winkelcentra, huizen, scholen, auto's, combi's, treinen, taxi's en bars. Muziek, dans en zang zijn een integraal onderdeel van dagelijkse activiteiten en moderne ceremonies zoals bruiloften en zelfs begrafenissen.

Traditionele muziek is in kerkzang opgenomen. Er zijn veel kerkkoren, zowel in stedelijke als landelijke gebieden.

Kinderen krijgen traditionele muziek en dans op de basisschool. Zelfs op middelbare scholen begint de ochtendvergadering soms met zingen. Traditionele danswedstrijden voor scholen worden regelmatig gehouden, meestal in grotere steden en dorpen. Deze schoolgroepen treden ook op voor het publiek op feestdagen - in dorpen, stadhuizen en buurthuizen. De dansers, gekleed in traditionele kostuums van huiden en kralenjuwelen, bewegen uitbundig en energiek. De muziek is vrolijk, aanstekelijk en vol gevoel.

Religie
In de traditionele religie aanbad men het opperwezen bekend als Modimo. Religieuze ceremonies omvatten de 'bogwera en bojale' (mannelijke en vrouwelijke inwijdingsceremonies) en 'gofethla pula' of regenmakende ceremonie.

Tegenwoordig is het christendom het meest gangbare geloofssysteem in Botswana. Het werd in Botswana gebracht door David Livingstone in het midden van de 19e eeuw. De belangrijkste denominaties zijn - rooms-katholieke, anglicaanse, zion, lutherse en methodistische christelijke kerk.

Bouwstenen Botswana

01 03

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks