Cuba compleet

18-daagse rondreis door west en oost Cuba

Bezoek ook de mooie uithoeken in het oosten

Rondreis door west en oost Cuba

Dit is een complete rondreis vanuit Havana in het westen naar de meest oostelijk gelegen stad Baracoa.
Na een bezoek aan de hoogtepunten in het westen, de prachtige natuur in de Viñales vallei en de historische stad Trinidad, verken je het oosten uitgebreid. Zo verblijf je in koloniaal Camaguey en ontdekt de bergen van de Sierra Maestra. Natuurlijk sla je swingend Santiago de Cuba niet over.

Je slaapt tijdens deze reis grotendeels in casas particulares, wil je liever in een hotel slapen? Dat kan, we maken een reisvoorstel op maat!

 • Dag 1
  Havana

  Aankomst in Havana & transfer naar casa

  Na aankomst op de luchthaven van Havana word je naar de casa particular gebracht. Onderweg zie je waarschijnlijk al Amerikaanse Cadillacs en misschien zelfs een oude Nederlandse bus. Ja, je bent terug in de tijd.

  In de avond komt Cuba nog meer tot leven. Je kunt gaan salsadansen of gewoon genieten van de salsamuziek in een Casa de la Trova. Of ga cocktails drinken in één van de vele rumcafé’s. Heel bekend is Bodeguita del Medio, waar de beroemde schrijver Ernest Hemingway zijn favoriete drankje de Mojito kwam drinken.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  01
  1 nacht
  10 uur 30 min
  Havana
 • Dag 2
  Havana

  Verken Havana per oldtimer én te voet

  Een unieke manier om de koloniale hoofdstad Havana te verkennen! Je verkent de hoofdstad van Cuba eerst per ‘classic-oldtimer’ met chauffeur en daarna volgt een wandeling met gids door Havana Vieja. Stel je eens voor: in een prachtige klassieke wagen rijd je over de Malecon met uitzicht op de zee!

  Ook bezoek je de mooie Capitolio, het Revolution Museum, het Fine Arts Museum, het Parque Central, het Plaza Revolution en het mooie, klassieke Gran Teatro de la Habana. Overal kun je kort stoppen om een foto te maken. Na ongeveer twee uur in de auto begin je aan de wandeling door het oude centrum van Havana. Je bezoekt lopend, samen met de Engelssprekende gids, de belangrijkste bezienswaardigheden in het historische centrum van Oud Havana, zoals het Plaza de Armas, Central Park en het plein van de kathedraal. Na de wandeling eindigt de excursie in Oud Havana.

  02
  1 nacht
 • Dag 3
  Viñales Vallei

  Naar de Viñales Vallei

  Je haalt vanmorgen de huurauto op en vertrekt zuidwaarts naar de provincie Pinar del Río, het centrum van tabaksplantages. In de Viñales Vallei vind je een heel bijzonder landschap, de gehele vallei staat niet voor niets op de lijst van UNESCO als Cultuurerfgoed.

  03
  1 nacht
  3 uur
 • Dag 4
  Viñales Vallei

  Vrije dag Viñales Vallei

  Vandaag heb je een vrije dag in de Viñales Vallei. Een prachtige omgeving, met groene valleien, ondergrondse rivieren en ‘Mogotes’ (steile, groene heuvels met ronde toppen). Je kunt de vallei verkennen met onze excursie Vinales Vallei te voet, te paard of met de fiets!

  04
  1 nacht
 • Dag 5
  Soroa

  Naar Soroa

  Na 2 dagen in de Viñales Vallei te hebben doorgebracht vervolg je de reis naar Soroa. Soroa is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Je vindt hier onder andere een prachtige botanische tuin met wel meer dan 700 soorten orchideeën. Ook kun je een bezoek brengen aan de waterval Saltón. De waterval is niet groot, maar zeker de moeite waard om even te zien.
  Of ga zwemmen in de natuurlijke baden bij Las Terrazas, dit is een half uurtje rijden. Je kunt hier ook verblijven in een eco-hotel als daar de voorkeur naar uitgaat!

  05
  1 nacht
  2 uur
 • Dag 6
  Cienfuegos

  Naar Cienfuegos

  Vanuit Soroa reis je naar de, in een prachtige baai gelegen, stad Cienfuegos. Hier zijn de Spaanse invloeden nog duidelijk zichtbaar. Deze havenstad wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. Je vindt hier prachtige architectuur en de kleurrijke gebouwen & voorbijgaande paardenwagens maken het een levendige stad. ’s Avonds kun je over de gezellige boulevard slenteren of genieten van een mojito op het centrale plein.

  Vind je het een flinke rit van Soroa naar Cienfuegos en heb je nog tijd om een extra stop te maken? We raden dan de bouwsteen Snorkelen bij Playa Larga aan! Je verblijft dan twee nachten aan de kust van de Caraïbische oceaan.

  06
  1 nacht
  5 uur
 • Dag 7
  Trinidad

  Naar Trinidad

  De historische stad Trinidad wordt ook wel een levend museum genoemd. De stad staat op de lijst van UNESCO als cultureel erfgoed en mag zeker niet missen tijdens je rondreis door Cuba! Trinidad is opgericht in 1514 en het koloniale centrum met gekleurde huizen en de keien straatjes is zeer de moeite waard. In de avond kun je onder het genot van een mojito genieten van live muziek in bijvoorbeeld Casa de la Musica!

  07
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • Dag 8
  Trinidad

  Vrije dag Trinidad

  Je vrije dag in Trinidad kun je ideaal gebruiken om een dagje rond te slenteren in deze sfeervolle plaats en de Cubaanse cultuur op te snuiven. Het kleurrijke straatbeeld wordt bepaald door voorbijgaande paarden, kleurrijke huizen, mannen die buiten op straat domino spelen en straatmuzikanten. Het sfeervolle centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, is het hoogtepunt van de stad.
  Als je zin in iets anders hebt, kun je vandaag een 
  zeiltocht per catamaran maken naar het eilandje Cayo Macho de Afuera, waar je prachtig kunt snorkelen!

  08
  1 nacht
 • Dag 9
  Camaguey

  Naar Camaguey

  Vanuit Trinidad reis je naar Camaguey waar je één nacht zult verblijven. De stad heeft een rijke historie en staat vol witte koloniale gebouwen, pleinen, kerken en smalle kronkelende straatjes waar je leuk rond kunt wandelen!

  09
  1 nacht
  5 uur
 • Dag 10
  Sierra Maestra

  Naar de Sierra Maestra

  Je kunt vandaag onderweg naar het oosten een bezoek brengen aan Bayamo, een klein stadje met weinig toerisme waar je het echte Cubaanse leven kunt leren kennen. De bestemming van vandaag is je hotel in de prachtige Sierra Maestra; Cuba’s hoogste bergketen. Je verblijft midden tussen de groene heuvels met weelderige begroeiing, een unieke, rustige plek!

  10
  1 nacht
  5 uur
 • Dag 11
  Sierra Maestra

  Vrije dag Sierra Maestra

  Op je vrije dag in de Sierra Maestra kun je prachtig wandelen in de omgeving. Onderneem bijvoorbeeld de wandeling naar Comandancia la Plata, de revolutionaire kampen van Fidel Castro en Che Guevara. Geniet op deze manier van de natuur in dit gebergte en leer meer over de historie van Cuba.

  11
  1 nacht
 • Dag 12
  Santiago de Cuba

  Naar Santiago de Cuba

  Vandaag reis je verder naar Santiago de Cuba, de op één na grootste stad van Cuba met een mix van Caribbean en Mestizo bevolking. ’s Avonds kun je genieten van muziek en salsa aangezien dit de meest swingende stad van Cuba is! Dit zie je ook aan het carnaval (eind juli), dit grote feest speelt in Santiago de Cuba een belangrijke rol.

  12
  1 nacht
  3 uur
 • Dag 13
  Santiago de Cuba

  Vrije dag Santiago de Cuba

  Er is genoeg te doen op je vrije dag in Santiago; aanraders zijn het El Morro kasteel, het museum van de 26e juli en het Nationale Park Baconao.

  13
  1 nacht
 • Dag 14
  Baracoa

  Naar Baracoa

  Na twee overnachtingen in Santiago reis je verder naar deze meest oostelijk gelegen stad van Cuba. Baracoa is ook de oudste stad van Cuba en heeft een authentieke Cubaanse sfeer.
  Je vindt er eenvoudige houten huizen en de stad heeft uitzicht op de indrukwekkende, afgevlakte rotsformatie ‘el Yunque’.

  14
  1 nacht
  4 uur
 • Dag 15
  Baracoa

  Vrije dag Baracoa

  Geniet van het uitzicht over Baracoa en de baai, vanaf het terras bij het 18e eeuwse fort op een heuvel boven de stad. In de omgeving kun je prachtig wandelen in het Nationale Park.

  15
  1 nacht
 • Dag 16
  Holguin

  Naar Holguin

  Vandaag reis je verder naar Holguin waar de rondreis eindigt met een laatste overnachting. Heb je meer tijd dan is het lekker om een strandverlenging in tropisch Guardalavaca toe te voegen aan de reis.

  16
  1 nacht
  6 uur
 • Dag 17
  Holguin

  Naar vliegveld, vertrek Holguin

  Vanmorgen lever je de huurauto in op het vliegveld van Holguin voor vertrek van de internationale vlucht terug naar Nederland.
  Je vliegt vaak via Panama, indien gewenst kunnen we hier een tussenstop voor je regelen! 

  17
  1 nacht
  30 min
 • Dag 18
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  18
  15 uur 30 min

Inclusief

 • Transfer van vliegveld Havana naar casa
 • 14 overnachtingen in casas particulares inclusief ontbijt 
 • 2 hotelovernachtingen in de Sierra Maestra inclusief ontbijt 
 • Excursie 'Verken Havana te voet & per oldtimer'
 • 14 dagen autohuur cat. C (MG6 of gelijkwaardig) met airco
 • Onbeperkt aantal kilometers 
 • Drop off auto in Holguin

Locatie rondreis

Cuba compleet, tot aan het meest oostelijke puntje

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks