Cubaanse cultuur van dichtbij

15-daagse reis per bus door het westen van Cuba

Geen betere manier om het échte Cuba te ontdekken!

Rondreis per bus door Cuba

Bij deze Cuba rondreis reis je langs de hoogtepunten van het west Cuba per Viazul-bus. Vanuit Havana bezoek je eerst de Viñales vallei waar je een prachtig landschap kunt bewonderen. Daarna reis je naar Cienfuegos, een havenstad aan een prachtige baai. Je vervolgt je reis weer per bus naar de historische stad Trinidad, waar veel te zien is van de Cubaanse cultuur. Tot slot verblijf je aan het strand van Varadero, een fijne afsluiting van de reis!

Je overnacht bij Cubaanse families thuis, in casas particulares. Wil je liever in een hotel slapen? Dat kan, we maken een reisvoorstel op maat!

 • 1
  Havana

  Aankomst in Havana en transfer naar casa

  Je vliegt op Havana, een vlucht van ongeveer 10 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je casa particular.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  10 uur 30 min
  Havana
 • 2
  Havana

  Vrije dag

  De sfeervolle hoofdstad herbergt een schat aan koloniale bezienswaardigheden en is qua architectuur één van de meest interessantste steden van het Caribische gebied. Tijdens je vrije dagen in Havana krijg je een goede indruk van de fascinerende, typische ‘jaren vijftig’ sfeer en de vergane glorie werkt betoverend. Een deel van de stad is door de UNESCO uitgeroepen tot monument.
   

  02
  1 nacht
 • 3
  Havana

  Vrije dag

  In Oud-Havana liggen de bezienswaardigheden bijna allemaal op loopafstand van elkaar. Een leuke excursie is de mogelijkheid om Havana te voet & per oldtimer te verkennen of ontdek Havana per fiets! Een bezoek aan het Museo de la Revolucion en het Capitolio Nacional mag ook zeker niet ontbreken. In het nieuwe deel van Havana is het Plaza de la Revolucion een bezoekje waard.

  03
  1 nacht
 • 4
  Viñales Vallei

  Naar de Viñales Vallei

  In Havana ga je op eigen gelegenheid naar het busstation en vandaar reis je per bus (ca. 3,5 uur) naar de provincie Pinar del Río, het centrum van tabaksplantages. In de Viñales Vallei vind je een heel bijzonder landschap, de gehele vallei staat op de lijst van UNESCO als Cultuurerfgoed.

  04
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 5
  Viñales Vallei

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in de Viñales Vallei. In deze prachtige omgeving, met groene valleien, ondergrondse rivieren en mogotes (steile, groene heuvels met ronde toppen) kun je prachtige wandelingen maken. Je kunt de vallei verkennen met onze excursie Vinales Vallei te voet, te paard of met de fiets!

  05
  1 nacht
 • 6
  Cienfuegos

  Naar Cienfuegos

  Per bus vervolg je de reis naar Cienfuegos (ca. 8 uur) waar de Spaanse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Deze havenstad ligt in een prachtige baai en wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. ’s Avonds kun je over de gezellige boulevard slenteren of genieten van een mojito op het centrale plein.

  06
  1 nacht
  8 uur
 • 7
  Cienfuegos

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in Cienfuegos. Je vindt hier prachtige architectuur, de kleurrijke gebouwen & voorbijgaande paardenwagens maken het een levendige stad. Plof neer op een terrasje en geniet van het kleurrijke leven op straat, of ga een dagje naar het strand op een aantal kilometer buiten de stad.

  07
  1 nacht
 • 8
  Trinidad

  Naar Trinidad

  Je stapt weer in de bus en rijdt naar Trinidad (ca. 1,5 uur). Deze sfeervolle stad mag zeker niet missen tijdens je rondreis door Cuba! Trinidad is opgericht in 1514 en het koloniale centrum met gekleurde huizen en de keien straatjes is zeer de moeite waard. In de avond kun je genieten van livemuziek in bijvoorbeeld de Casa de la Musica!

  08
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 9
  Trinidad

  Vrije dag

  Je kunt vandaag een dagje door het centrum slenteren en de Cubaanse cultuur opsnuiven. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten van de stad. Het kleurrijke straatbeeld wordt bepaald door voorbijgaande paarden, kleurrijke huizen, mannen die buiten op straat domino spelen en straatmuzikanten.

  09
  1 nacht
 • 10
  Trinidad

  Vrije dag

  Als je zin hebt, kun je een zeiltocht per catamaran maken naar het eilandje Cayo Macho de Afuera, waar je prachtig kunt snorkelen!
  Op het eiland vind je ook een groep leguanen die helemaal niet schuw zijn.
  Of ga een dagje op het strand van Playa Ancon liggen op ca. 10 km van de stad, makkelijk bereikbaar per taxi.

  10
  1 nacht
 • 11
  Varadero

  Naar Varadero

  Vandaag reis je per bus door naar het strand van Varadero (ca. 5,5 uur). In Varadero kun je heerlijk genieten van het strand en aan het einde van de dag zie je vaak een spectaculaire zonsondergang!

  11
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 12
  Varadero

  Vrije dag

  Geniet tijdens je verblijf in Varadero van het prachtige witte zandstrand en de azuurblauwe zee. Rust lekker uit op een ligbed aan zee of maak een lange strandwandeling! ’s Avonds kun je bijvoorbeeld een show bezoeken of gezellig wat drinken in een van de vele bars.

  12
  1 nacht
 • 13
  Varadero

  Vrije dag

  Zin in een activiteit? Boek dan een boottocht om te gaan vissen of duiken/snorkelen. Er is genoeg te doen! 

  13
  1 nacht
 • 14
  Havana

  Transfer naar vliegveld Havana, vertrek

  Na het relaxen aan het strand van Varadero is het tijd om de koffers in te pakken. Je wordt naar het vliegveld van Havana gebracht (ca. 3 uur). Maar als je nog een paar extra dagen aan het strand wilt verblijven, kan dit natuurlijk ook!

  14
  1 nacht
  3 uur
 • 15
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  15
  9 uur 30 min

Inclusief

 • 13 overnachtingen in casas particulares inclusief ontbijt
 • Transfer van vliegveld naar casa en v.v.
 • Vervoer per Viazul-bus van stad naar stad (Viazul busstations)

Locatie rondreis

Cubaanse cultuur van dichtbij

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks